Πριν λίγες μέρες αναβαθμίστηκα σημαντικά σε μηχανή, με μια ECM Barista Profi. Το τελευταίο demo από το Saturn.
Ήταν για μένα ένα dream machine όταν την πρωτοείδα πριν τρια χρόνια στο Μόναχο και τρελάθηκα όταν την είδα σε αυτή την τιμή, όπως έψαχνα για την αντικατάσταση της KRUPS που μας άφησε πριν λίγες μέρες (μετά από 4 χρόνια συνεχούς λειτουργίας).
Στο θέμα μας τώρα, ψάχνω για μύλο για να αντικαταστήσω έναν προσωρινό που έχω (Bodum Antigua) και ο οποίος με το ζόρι μπορούσε να βγάλει κάτι καλό στην KRUPS. Δυστυχώς δεν ήμουν προετοιμασμένος για να δώσω και άλλα χρήματα για έναν καινούργιο μύλο, παρόλο που φαίνεται ότι τώρα θα τον χρειαστώ για να εκμεταλευτώ τις χάρες της ECM.
Μεταξύ των υποψηφίων που βλέπω είναι ο Vario, o Anfim Best και τέλος ο Mazzer Mini Manual.
Οι τιμές τους βλέπω να κυμαίνονται στα ~400+, ~280, ~450 αντίστοιχα. Τον τελευταίο δεν τον έχω δει σε κάποιο e-shop στην Ελλάδα, παρα μόνο στο ebay, οπότε αν έχεται πληροφορίες σχετικά θα μου ήταν πολύ χρήσιμο.
Σκέφτομαι για τους παραπάνω μύλους με την προοπτική να μην αλλάξω μέχρι να χαλάσουν και να μου καλύψουν τις "βασικές ανάγκες" για ένα αξιοπρεπή espresso (μεχρι τώρα τα αποτελέσματα είναι μέτρια).
Για τους δύο πρώτους έχω δει αρκετά σχόλια και παρουσιάσεις αλλά για το τρίτο δεν βρίσκω πολλά πράγματα.
Οπότε θα ήθελα γνώμες κυρίως από χρήστες του Mazzer και ακόμη καλύτερα ένα συγκριτικό review αν έχει κάποιος δοκιμάσει και τους τρεις.

Αν ειναι για πεταμα η krups δεχομαστε και δωρεες με μεγαλη ευχαριστηση