Παρουσίαση Izzo Alex Duetto II.

Ημι-επαγγελματικές μηχανές για τους πιο ενθουσιώδεις home barista. Μηχανές αξιώσεων που προκαλούν με την εμφάνιση τους και μόνο.
Hobis

Re: Παρουσίαση Izzo Alex Duetto II.

Δημοσίευση από Hobis » Παρ Μάιος 06, 2011 5:47 pm

Καλορίζικη η μηχανή σου gherop και καλές εκχυλίσεις εύχομαι να έχεις!!! Να μας λές νέα για τις δοκιμές και τα αποτελέσματα που πέρνεις απο αυτή!!! Θα περιμένουμε!!! :oneup:

Άβαταρ μέλους
dgn
Όνομα: Δημήτριος
Μηχανή:: Silvia heavy mod
2η Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Mazzer Major
2ος Μύλος:: Macap M4 Stepless

Δημοσίευση από dgn » Παρ Μάιος 06, 2011 8:47 pm

Καλορίζικη και καλοδούλευτη!
Πρόσεχε ο hobis σε παρακολουθεί :a013:

Hobis

Δημοσίευση από Hobis » Σάβ Μάιος 07, 2011 2:44 am

smoothbore έγραψε:Καποια στιγμη πρεπει να μας μιλησεις και για τον βαρελοφρων που εχεις διπλα απο την μηχανη. :offtopic:

Το caffe του Χρήστου στην Αμερική εχει βγαλει την εξης ανακοινωση:
Due to high demand we have sold out of the new shipment of Duettos
Place your pre-order for the next order due in early June!

Τις εχουν πουλημενες πριν καν διασχισουν τον Ατλαντικο !!
Η δικιά μου θα έρθει απο τον Μαυρίκιο είναι χώρα στον Ινδικό Ωκεανό ανατολικά της Μαδαγασκάρης. Έχει συνολική έκταση 2.040 τετρ. χλμ. και πληθυσμό, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009, 1.284.264 κατοίκους :lol: :lol: :lol:

Hobis

Δημοσίευση από Hobis » Σάβ Μάιος 07, 2011 2:46 am

dgn έγραψε:Καλορίζικη και καλοδούλευτη!
Πρόσεχε ο hobis σε παρακολουθεί :a013:
Αυτό να λέγετε :lol: :lol:
Συνημμένα
images7.jpg

gherop

Δημοσίευση από gherop » Σάβ Μάιος 07, 2011 9:36 pm

Επιτέλους αισθάνομαι ότι είμαι σε καλό δρόμο, μιας και έφτιαξα καλούς καφέδες...
Το αποτέλεσμα οφειλόταν κυρίως στο ότι σταμάτησα να παίζω με τον μύλο, δηλαδή το γύρισμα απο χοντρό σε λεπτό άλεσμα και αντιστρόφως και άρχισε πλέον να σταθεροποιείται το μέγεθος του κόκου για την ίδια ρύθμιση μύλου. Μάλιστα για το ίδιο tampering απαιτήθηκε να χοντρύνω κατά μια βαθμίδα το άλεσμα.
Επίσης πολύ καλύτερο αφρόγαλα, κρέμα, γιατί χρησιμοποίησα επιτυχώς το ειδικό θερμόμετρο. Δηλαδή μέχρι τους 38 β. Κελσίου είχα ελαφρά εμβαπτισμένο το ακροφύσιο του ατμού και μετά το βύθισα περίπου 2 πόντους μέχρι να φτάσει η Θερεμοκρασία στους 60 στο θερμόμετρο και μετά σταματώντας τον ατμό πέτυχα πολύ καλό αποτέλεσμα. :a013:
Η θερμοκρασία που "δουλεύω" είναι 93 στο group (?) του καφέ και 124 C του ατμού. Το μανόμετρο δείχνει κατα τη διάρκεια της εκχύλισης σταθερά γύρω στα 9.4 bar.
Η θερμοκρασία 93 (εκχύλισης), προκύπτει αν αφαιρέσουμε 10 βαθμούς (default offset ) από τους 103 πραγματικούς βαθμούς στο μπόιλερ καφέ που ρυμίζεται από το PID. Νομίζω δηλαδή ότι η Izzo κάνει μία κατά προσέγγιση αναφορά του 93, ενώ η πραγματική ακριβής θερμοκρασία είναι αδιευκρίνηστη στο PF. Πρόσεξα ότι έχει στο PID και θέση t3 μη συνδεδεμένη... Πιθανόν η updated η upgrated επόμενη Izzo, να ρυμίζει με ακρίβεια και τη θερμοκρασία στο PF.
Σήμερα άρχισε να με απασχολεί και η ποιότητα του νερού, προτίθεμαι να συνδέσω τη μηχανή στο δίκτυο, θέμα το οποίο όμως έχει λύσει με τον καλύτερο τρόπο ο Γιάννης, τον οποίο και ευχαριστώ, γιατί με γλυτώνει από κόπο, χρόνο και πιθανόν περιττά άξοδα...

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Κυρ Μάιος 08, 2011 10:54 pm

gherop έγραψε:Η θερμοκρασία 93 (εκχύλισης), προκύπτει αν αφαιρέσουμε 10 βαθμούς (default offset ) από τους 103 πραγματικούς βαθμούς στο μπόιλερ καφέ που ρυμίζεται από το PID. Νομίζω δηλαδή ότι η Izzo κάνει μία κατά προσέγγιση αναφορά του 93, ενώ η πραγματική ακριβής θερμοκρασία είναι αδιευκρίνηστη στο PF.
Δεν είναι καθόλου αδιευκρίνιστη η ακριβής θερμοκρασία.
Στο θέμα του PID της Duetto, σου παρέθεσα ενα αρθρο το οποίο εξηγει επακριβώς μεταξύ άλλων και πως βρίσκουμε το offset στην δική μας μηχανή.

gherop

Δημοσίευση από gherop » Δευ Μάιος 09, 2011 1:57 am

y.v έγραψε:
gherop έγραψε:Η θερμοκρασία 93 (εκχύλισης), προκύπτει αν αφαιρέσουμε 10 βαθμούς (default offset ) από τους 103 πραγματικούς βαθμούς στο μπόιλερ καφέ που ρυμίζεται από το PID. Νομίζω δηλαδή ότι η Izzo κάνει μία κατά προσέγγιση αναφορά του 93, ενώ η πραγματική ακριβής θερμοκρασία είναι αδιευκρίνηστη στο PF.
Δεν είναι καθόλου αδιευκρίνιστη η ακριβής θερμοκρασία.
Στο θέμα του PID της Duetto, σου παρέθεσα ενα αρθρο το οποίο εξηγει επακριβώς μεταξύ άλλων και πως βρίσκουμε το offset στην δική μας μηχανή.
Είχα διαβάσει το πράγματι πολύ κατατοπιστικό αυτό άρθρο που μου πρότεινες, γιαυτό είχα γράψει σε άλλο κείμενό μου για το PID, ότι το t3 δεν είναι συνδεδεμένο, όπως δηλαδή αναφέρεται και στο manual, πιθανό γιατί σε κάποια αναβάθμιση θα δίνουν μελλοντικά μέσω της t3 τη brewing temperature, όπως αυτή θα μπορεί να προκύπτει από κάποιο σένσορα τοποθετημένο στο group και με ακόμα καλύτερη προσέγγιση. Η ακριβής θερμοκρασία offset, όπως είναι τώρα, πρέπει να υπολογισθεί για την κάθε μηχανή ξεχωριστά, αφού ληφθούν υπ' όψιν διάφορες παράμετροι (υψόμετρο, θερμοκρασία περιβάλλοντος χώρου, σύσταση νερού κλπ). Σε αυτήν την περίπτωση υπεισέρχεται η ικανότητα και υποκειμενικότητα του κάθε χρήστη της μηχανής και δεν νομίζω ότι θα μπουν στον κόπο οι περισσότεροι να το κάνουν. Η Ιzzo δίνει τη θερμοκρασία offset ίση με δέκα και αυτό πρέπει να είναι με ακρίβεια συν η πλην το πολύ ΔΥΟ βαθμών.
Βέβαια σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια πολύ σοφιστικέ μηχανή, γιατί εκτός της θερμοκρασίας των δύο μπόιλερ που σου δίνει, σου παρέχει και τη δυνατότητα να προσδιορίσεις με απλή διαδικασία, τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του νερού στο μποιλερ και της θερμοκρασίας εξόδου του νερού από το group.
Που το ξετρύπωσες αυτό το άρθρο; Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ για να κατανοήσω τις διάφορες έννοιες που στο manual δεν περιγράφονται.

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Παρ Μάιος 13, 2011 9:34 pm

Θα σου προτεινα (είναι το μόνο που δεν μου αρέσει σε αυτή την μηχανή) να αλλάξεις τον διπλό εκροέα της Faema στο πορταφίλτερ (είναι ιδιος με της gaggia) με έναν διπλό ανοικτό της La marzocco. http://www.coffeehit.co.uk/PRD_ProductD ... uble-Spout
Εχει και αυτός όπως και της Faema, την δυνατότητα να κατευθύνει και τις δύο ροές σε ένα φλυτζανάκι του εσπρέσσο (εν αντιθέσει με αλλα ανοικτά που είναι φαρδύτερα και χρειάζονται στον διπλό, μεγαλο φλυτζάνι.
Ομως έχεις δυνατότητα όταν αποκτήσεις πείρα τα βγάζεις συμπεράσματα από την ροή κάτι που είναι δύσκολο με το υπάρχον.
Χρησιμοποιόντας αυτό δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς ποτε το δεύτερο portafilter που παρέχει η μηχανή με τον μονό εκροέα , στο οποίο μπορείς να έχεις κουμπωμένο το τυφλό φίλτρο και να το χρησιμοποιείς μονο για Backflush αν και η γνώμη μου είναι να το δώσεις σε έναν τόρνο να στο κάνουν γυμνό.

gherop

Δημοσίευση από gherop » Σάβ Μάιος 14, 2011 2:22 am

Ακόμα έχω να μάθω πολλά. :clap:
Ευτυχώς :clap:

spyros
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
Μύλος:: Compak K3 Touch

Δημοσίευση από spyros » Δευ Μάιος 16, 2011 1:21 am

Πολύ ενδιαφέρον θέμα. Καλό θα ήταν να κρατηθεί ζωντανό από τους κατόχους. Μία ερώτηση έχω. Από διαγράμματα έχω παρατηρήσει πως η συνδεσμολογία είναι από την αντλία στο boiler ατμού (εναλλάκτης) στο δεύτερο boiler. Δεδομένου ότι υπάρχει επιλογή να διατηρηθεί το boiler ατμού κλειστό παρατηρείται κάποια διαφορά στην εκχύλιση για τις δύο περιπτώσεις; Εκχύλιση δηλαδή με ανοικτό/κλειστό το θερμαντικό του ατμού.

Απάντηση