Η μετάβαση από μία Gaggia Color σε μία HX E61 (ECM Barista) ενθουσιάζει μεν αλλά προκαλεί και κάποια άγχη:
1.
2. Χωράει στον πάγκο;
3. Θα μάθω να τη χρησιμοποιώ; (τι είναι αυτά τα cooling flush και τα μυστήρια, μήπως να χώσω κανένα PID να τελειώνουμε;)
4. Πόσο θα μου πάρει να ξαναπιώ καφέ τουλάχιστον όπως έπινα με τη Gaggia μου;
5. Τι άλλα κόλπα ξέρει να κάνει;
6. Σε τελική, άξιζε τα λεφτά της ή τσάμπα το κράξιμο που θα φάω από γνωστούς και φίλους;
και τέλος
7. Τι να κάνω τη γλυκιά μου Gaggia Color που με μύησε στα μυστικά του εσπρεσο-έρωτα;
Ας ξεκινήσουμε.
1.
2. Χωράει στον πάγκο; Τελικά δεν είναι τόσο τεράστια η διαφορά από τη μικρούλα Gaggia όπως φοβόμουνα. Ουσιαστικά κάθισε στον ίδιο χώρο αλλά έπιασε όλο το "βάθος" του πάγκου. (viewtopic.php?f=5&t=106&p=15951&hilit=% ... %AC#p15951)Η εικόνα άλλαξε βασικά λόγω συνολικού όγκου, που βελτιώνεται βέβαια από τα great looks του νέου αισθήματος (είναι κούκλα η Barista και έχει και τις καμπύλες τις, όχι σαν τις άλλες τις "στεγνές"
3. Θα μάθω να τη χρησιμοποιώ;Για μένα ήταν ένα ψιλοάγχος αυτό επειδή αυτή την περίοδο δεν έχω καθόλου χρόνο ούτε να πειραματιστώ ούτε να διαβάσω. Γρήγορα έμαθα όμως τα τι και γιατί του cooling flush όπως και γιατί δεν συζητάμε για PID κλπ. Εδώ παίζει και το ρόλο του το καταπληκτικό μας forum
4. Πόσο θα μου πάρει να ξαναπιώ καφέ τουλάχιστον όπως έπινα με τη Gaggia μου; Αμέσως. Ακόμα και με cooling flush που έκανα στην τύχη ο Don Jose που λίγες ώρες πριν είχα φτιάξει στη Gaggia ήταν σχεδόν ίδιος (θα τολμούσα να πω και λίγο καλύτερος αλλά ίσως ήταν αυθυποβολή). Βέβαια σε συνδιασμό και με την προηγούμενη ερώτηση, χρειάζεται λίγος χρόνος για να μάθουμε τα νέα χούγια και να πάρουμε αυτό που πρέπει από τη μηχανή. Θα τολμούσα να πω όμως ότι έχω παρατηρήσει μία βελτίωση στο σώμα του καφέ και λίγο πιο ξεκάθαρα τα αρώματα και οι γεύσεις - καλά ή κακά. Παρόλο που είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, νομίζω ότι έχει κάποιο ενδιαφέρον η σύγκριση τώρα που έχω ακόμα μνήμες από τον καφέ της Gaggia.
5. Τι άλλα κόλπα ξέρει να κάνει; Βασικό κόλπο η ταυτόχρονη χρήση ατμού και η σαφώς καλύτερη ποιότητα του παραγόμενου αφρογάλατος. Επίσης η δυνατότητα δημιουργίας πολλών καφέδων στη σειρά λόγω μεγάλης δεξαμενής και σταθερότητας συνθηκών εκχύλισης.
6. Σε τελική, άξιζε τα λεφτά της ή τσάμπα το κράξιμο που θα φάω από γνωστούς και φίλους;
Για τα 600€ που έδωσα η απάντηση είναι εύκολα ΝΑΙ. Για κάποιο άλλο ποσό θέλει κι άλλη συζήτηση.
7. Τι να κάνω τη γλυκιά μου Gaggia Color; Η καλή μου Gaggia πήγε σε καλά χέρια και χαίρομαι πολύ γι' αυτό, που δεν αποκλείεται να μας ξανακάνει παρέα στο forum aφού την απολαμβάνει φίλος φίλου μας
Μόλις παρατήρησα ότι ξεπέρασα σε πολυλογία ακόμα και τον νικόλα