Βγάζεις την χάρτινη ταπούλα από κάτω, όχι τη λαστιχένια
Mahlkoenig (Baratza) Vario - Παρουσίαση.
- tumich
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: Miss Silvia
- 2η Μηχανή:: Bialetti Brikka
- Μύλος:: Mahlkonig Vario
Re: Mahlkoenig (Baratza) Vario - Παρουσίαση.
Οπότε προετοιμάσου.
και . . . καλή ρύθμιση 
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Μα ηδη είμαι με έναν καφέ που χρειάζεται λεπτό κόψιμο και έχω όλη την κλίμακα διαθέσιμη. Γιατί να το κάνω;
Δεν έχω ψάξει και τι ήχο κάνουν τα κεραμικά burrs όταν ακουμπήσουν για να σου πω πότε φτάνεις στο zero point. Εάν έχεις κάποιο άλλο video με πιο ξεκάθαρο ήχο από αυτό της Gail δώσε το σχετικό link.
Δεν έχω ψάξει και τι ήχο κάνουν τα κεραμικά burrs όταν ακουμπήσουν για να σου πω πότε φτάνεις στο zero point. Εάν έχεις κάποιο άλλο video με πιο ξεκάθαρο ήχο από αυτό της Gail δώσε το σχετικό link.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- tumich
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: Miss Silvia
- 2η Μηχανή:: Bialetti Brikka
- Μύλος:: Mahlkonig Vario
Off topic:
Εγώ πάλι δεν έχω καλή γεύση.
Οπότε είμαι πιό πολύ του τεχνικού τμήματος.
Μην δίνεις σημασία στις παροτρύνσεις μου
Για βιντεάκι θα ψάξω
Εγώ πάλι δεν έχω καλή γεύση.
Οπότε είμαι πιό πολύ του τεχνικού τμήματος.
Μην δίνεις σημασία στις παροτρύνσεις μου
Για βιντεάκι θα ψάξω
-
xristoforosnemp.
είδαμε πόσο κράτησες τον ανφιμ! σε κάνα 5αρη χρόνια το πολύ σου λεω περιμένω νεο ρεβγιου απο οτι μύλο θα σου έρθει τοτε να πάρειςChristos έγραψε: Το μεγάλο ερωτηματικό θα είναι αυτό που όλοι σχολιάσαμε εξ΄αρχής. Αξιοπιστία στον χρόνο. Δεν τον θέλω για μια ζωή αλλά ένα δεκαράκι χρόνια τουλάχιστον θα το έβρισκα ικανοποιητικό.
- Christos
- Συντονιστής

Ήδη έχω έναν υποθετικά στο μάτι για τα επόμενα χρόνια και μάλλον πάλι από την Mahlkoening.
Για τις τιμές για να μην μπερδεύσαι όταν υπάρχει ήδη έκπτωση όπως στην προκειμένη περίπτωση 20% δεν ισχύει το δικό μας 10%. Δες πιο προσεχτικά στο banner εδώ κάτω δεξιά.
Για τις τιμές για να μην μπερδεύσαι όταν υπάρχει ήδη έκπτωση όπως στην προκειμένη περίπτωση 20% δεν ισχύει το δικό μας 10%. Δες πιο προσεχτικά στο banner εδώ κάτω δεξιά.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
xristoforosnemp.
όλο μπερδεύομαι ποτέ εχει έκπτωση και ποτε οχι...
α ρε Χριστο με αλλα 220$ έπαιρνες και μια δεύτερη silvia απο εξωτερικό να σου βρίσκετε...
πωσ και αποφάσισες να αλλάξεις τον αγαπημένο σου anfim;;;
- Christos
- Συντονιστής

Καμία τεχνική απορία, κανένα τεστάκι που θα θέλατε να δείτε μήπως;
O Anfim είναι ένας πολύ καλός μύλος αλλά έχω εκφραστεί πολύ καιρό τώρα υπέρ των stepless ή των πρακτικά stepless (με πολλά steps δηλαδή) μύλων.
O Anfim είναι ένας πολύ καλός μύλος αλλά έχω εκφραστεί πολύ καιρό τώρα υπέρ των stepless ή των πρακτικά stepless (με πολλά steps δηλαδή) μύλων.
-
xristoforosnemp.
και μόλις θα σου έλεγα όταν μπορέσεις για ένα συγκριτικό (με βίντεο, φωτογραφίες, ντοκουμέντα και αναμετάδοση απο το bbc) vario-best και με τίτλο: vario vs best. until the dead of the burrs! 
- boltsis
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
Καλορίζικος, απροβλημάτιστος Χρήστο και καλά κοψίματα να έχεις. 
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
-
smoothbore
Πολύ ενδιαφέρουσα αποψη η κατοχή του συγκεκριμένου μυλου και μάλιστα απο κάποιον που "ξερει" το θεμα.
Ειναι οντως ενας απο τους πιο πολυσυζητημένους μυλους οικιακής χρησης και πληρης ψηφιακων ευκολιων και μάλιστα για κάποιους άμεσα συγκρισιμος με τον βασιλια της κατηγοριας τον Mazzer mini.
Πρακτικά (και άμεσα) εκεινο που μπορει να τεσταριστεί ανάμεσα στους 2 μυλους που εχεις στην κατοχή σου νομιζω ειναι 2 πραγματα .
1) Η δυνατοτητα fine cut και που αυτη σταματάει.
2) η ομοιομορφια της άλεσης και η υπαρξη ή οχι πολυ μεγαλυτερων κοματιων στο κοψιμο,αντε να βάλω και στην περιπτωση του καινουργιου το clumbing μιας και στον anfim δεν εχει και νοημα αφου αναλαμβανει το doser τα περαιτερω.
YΓ
Ψάχνοντας τις προάλες περισσοτερες πληροφοριες για το τερας του gherop τον Κ30S, μπηκα στο site της εταιριας και διαπιστωσα απο ενα pdf (το grider comparim συγκεκριμενα) οτι η τιμη του Vario ηταν 330 ευρω ,του proΜ 900 και του K30s 1300 ευρω.
Εντουτοις σε κανενα μαγαζι στην Γερμανια δεν κοστιζε τοσο ο Vario αλλά σχεδον σε ολα ηταν κοντα στα 400 ευρω!!
Υποθετω οτι η υψηλη τιμη του εχει να κανει με την πετυχημενη πορεια του και τα καλά σχολια που μαζευει απο παντου διεθνως οπως επισης και η δυνατοτητα να τον ενταξη κάποιος πιο ευκολα στον οικιακό του εξοπλισμο.
Αντιθετως ο K30S ηταν απο 1390 εως τα 1500 περιπου και δεν μπορουμε να πουμε οτι ειναι ενας μυλος που θα τον αγοραζε ο καθενας .
Επισης ειδα να πωλειτε και μια εκδοση σαν V2 και δεν ξερω σε τι αναφέρετε , αν εχει υποστει σε κάποια χρονική περιοδο κάποια ψιλοαναβάθμιση ή απλα τον εχουν ετσι γραμένο .
αν ξερεις τιποτα πανω σε αυτο ειναι Γερμανική μπουρδα επειδη άλλαξε χρονια παραγωγης.
edit
νομιζω το βρηκα ,εχει ενα update pdf που εξηγει κάποιες διαφοροποιήσεις στον Vario .
Ειναι οντως ενας απο τους πιο πολυσυζητημένους μυλους οικιακής χρησης και πληρης ψηφιακων ευκολιων και μάλιστα για κάποιους άμεσα συγκρισιμος με τον βασιλια της κατηγοριας τον Mazzer mini.
Πρακτικά (και άμεσα) εκεινο που μπορει να τεσταριστεί ανάμεσα στους 2 μυλους που εχεις στην κατοχή σου νομιζω ειναι 2 πραγματα .
1) Η δυνατοτητα fine cut και που αυτη σταματάει.
2) η ομοιομορφια της άλεσης και η υπαρξη ή οχι πολυ μεγαλυτερων κοματιων στο κοψιμο,αντε να βάλω και στην περιπτωση του καινουργιου το clumbing μιας και στον anfim δεν εχει και νοημα αφου αναλαμβανει το doser τα περαιτερω.
YΓ
Ψάχνοντας τις προάλες περισσοτερες πληροφοριες για το τερας του gherop τον Κ30S, μπηκα στο site της εταιριας και διαπιστωσα απο ενα pdf (το grider comparim συγκεκριμενα) οτι η τιμη του Vario ηταν 330 ευρω ,του proΜ 900 και του K30s 1300 ευρω.
Εντουτοις σε κανενα μαγαζι στην Γερμανια δεν κοστιζε τοσο ο Vario αλλά σχεδον σε ολα ηταν κοντα στα 400 ευρω!!
Υποθετω οτι η υψηλη τιμη του εχει να κανει με την πετυχημενη πορεια του και τα καλά σχολια που μαζευει απο παντου διεθνως οπως επισης και η δυνατοτητα να τον ενταξη κάποιος πιο ευκολα στον οικιακό του εξοπλισμο.
Αντιθετως ο K30S ηταν απο 1390 εως τα 1500 περιπου και δεν μπορουμε να πουμε οτι ειναι ενας μυλος που θα τον αγοραζε ο καθενας .
Επισης ειδα να πωλειτε και μια εκδοση σαν V2 και δεν ξερω σε τι αναφέρετε , αν εχει υποστει σε κάποια χρονική περιοδο κάποια ψιλοαναβάθμιση ή απλα τον εχουν ετσι γραμένο .
edit
νομιζω το βρηκα ,εχει ενα update pdf που εξηγει κάποιες διαφοροποιήσεις στον Vario .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος smoothbore την Πέμ Μάιος 05, 2011 10:00 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.