Help: Προσιτός μύλος...???

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
yiannis2002s

Help: Προσιτός μύλος...???

Δημοσίευση από yiannis2002s » Παρ Απρ 29, 2011 8:10 pm

Μετά απο αρκετό διάβασμα στο forum ειπα να κανω ενα θεμα για την αγορα μύλου με μια προσπάθεια να βρω τι ειναι καλυτερο value for money στους μύλους που παίζουν στην αγορά.
Μax να δώσω 300 ευρω αν πραγματικά κανει την διαφορα...

Στα πιο πολλα posts εκθειάζεται ο Anfim Best http://www.cafetaf.gr//index.php?route= ... uct_id=145 που εχει 285 ευρω (ο μαυρος).... Προσωπικά δεν μου αρέσει σαν design + δεν θα ήθελα να εχει δοσομετρητή..

Εναλλακτικά σκέφτομαι τον Rocky http://www.cafetaf.gr//index.php?route= ... duct_id=99 που ειναι ακριβώς στα ίδια χρήματα.... Τον θεωρώ πολυ πιο καλαίσθητο & μαζεμένο και μου αρεσει που ειναι stepped & doserless...
Σε πιο οικονομικές τιμές:
- στα 169 ευρώ την Gaggia MDF http://www.espressocoffeeshop.com/store ... black.html (άσχημη αρκετά και με δοσομετρητη...)
- Τον Isomac Macinino Prof Inox Coffee Grinder http://www.espressocoffeeshop.com/store/product382.html me 160 ευρώ (δεν βλέπω εκ πρώτης καποιο θέμα)
- & τον Ascaso i-mini i2 http://www.barista-shop.gr/index.php?pa ... Itemid=195 με κόστος 160 ευρώ (stepless που το θεωρω λίγο μπέρδεμα)

Τι προτείνετε? :a014:
Εχω μπερδευτεί αρκετά αλλα απο την αλλη πρέπει να κανω αρχες του μήνα το επόμενο βήμα...εχω βαρεθεί με τα καφεκοπτεία + με την πτώση της ποιότητας στον κομμένο μετα τη δεύτερη μερα...
Τέλος να σημειώσω πως τον θέλω για χρήση 2-3 καφέδων την μέρα.

Άβαταρ μέλους
Sandman
Όνομα: Ερμης
Μηχανή:: ECM Barista
Μύλος:: Mahlkonig Vario
2ος Μύλος:: Rancilio MD 50
Οι καφέδες μου:: San Pedro, Estate Blend

Re: Help: Προσιτός μύλος...???

Δημοσίευση από Sandman » Παρ Απρ 29, 2011 8:19 pm

Λεω πως καλη η αισθητικη, αλλα (για μενα τουλαχιστο) προεχει το καλο αλεσμα.

Απο εκει και περα, μακρυα απο τον Gaggia, δεν εχω ακουσει καλα για τον Rocky, o Ascaso ειναι τιμιος, οικονομικος αλλα πιο μπελαλιδικος απο τους αλλους, τον αλλονε δεν τον ξερω, ο Anfim εχει παρει πολυ καλα λογια.

Παντως στο ξαναλεω και μη με παρεξηγησεις, καλη η αισθητικη και τα γουτσου γουτσου αλλα να σκασεις μια αρμαθια χρηματα για κατι αντι κατι αλλο καλυτερο επειδη ειναι πιο ομορφο θα σε κανει να σιχτιριζεις μετα.

Αποψη μου παντα.

Άβαταρ μέλους
focus
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Isomac Tea II
2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
Μύλος:: Macap M4 Stepless
Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon

Δημοσίευση από focus » Παρ Απρ 29, 2011 8:41 pm

Θα πρότεινα να ξανακοιτάξεις το θέμα stepless-stepped. Αν δεν χρειάζεται να κόβεις καθημερινά για καφέ φίλτρου δεν υπάρχει κανένας λόγος να πας σε stepped. Και πάλι όμως , π.χ στον stepless Macap M4 δε χρειάζεται πάνω από 10 δευτερόλεπτα για να βρεθείς σε ρύθμιση για καφέ φίλτρου. Η δυνατότητα να προσαρμόζεις την εκχύλιση ακριβώς στο χρόνο που θέλεις είναι μοναδική. Εναλλακτικά βέβαια μπορείς να έχεις stepped και να παίζεις με την ακριβή ποσότητα χρησιμοποιώντας και τα αντίστοιχα καλαθάκια.

Για τόσο μικρή προσωπική χρήση ίσως δε χρειάζεσαι doser. Εγώ το επέλεξα για να ευνοήσω τη καθαριότητα του πάγκου. Αποδείχτηκε ότι συμβάλει όμως και στο σπάσιμο μικρών συσσωματώσεων που δημιουργούνται κατά την άλεση. Ο Anfim, λόγω του εξαιρετικά σύντομου στομίου προς τον doser δεν εμφανίζει αυτό το πρόβλημα.

Εν κατακλείδι σαν πρώτη επιλογή ψηφίζω Anfim και με το σχετικό mod stepless (ίσως και doserless με ένα ακόμα mod) , ενώ αν δε θέλεις να ασχοληθείς καθόλου με mods Macap ΜC4 stepless.(+50€ από το budget σου όμως).

yiannis2002s

Δημοσίευση από yiannis2002s » Παρ Απρ 29, 2011 8:46 pm

O καφες που θα κόβω θα ειναι ΜΟΝΟ espresso, δεν το εγραψα πιο πάνω....

smoothbore

Δημοσίευση από smoothbore » Παρ Απρ 29, 2011 8:55 pm

Anfim Best μακράν που ειναι και σε καλή τιμη (ακομα ). :oneup:

Τα υπόλοιπα ξεχνατα εφοσον εισαι διατεθιμενος να δωσεις το 300ρι ,το δοσομετρικό του θα σε βολεψει μιας και λεγετε απο τους εχοντες οτι ειναι πολύ καλο στο σκουπισμα και θα καθαριζεις και την τρυπα που δεν μπορεις συνηθως στα doserless .
Ο Rocky σαν εναλακτική μονο τιμη εχει ιδια, στα υπολοιπα ειναι πισω απο τον Best .
Οι υπόλοιποι ειναι κάτω απο τον Rocky και δεν τιθετε θεμα το να γλυτωσεις 100-120 ευρω προκειμένου να εχεις το κεφάλι σου ησυχο στα χρονια που ερχοντε ειτε θελεις 3 ειτε 13 καφεδες την ημερα.
Isomac - i-mini i2 ενα copy paste ειναι με διαφορετικο περυτιλιγμα και σαν ενσταντανε φοράει το σλογκαν με conical burrs και ο MDF ειναι για το ......Σιμπόϊγκαν .

translator

Δημοσίευση από translator » Παρ Απρ 29, 2011 9:36 pm

Μπες στο coffeegeek.com και διάβασε κριτικές.
Θα δεις ότι για τον rocky προκύπτουν με τον καιρό ζητήματα διαφοροποίησης της ποιότητας άλεσης (consistency).
Για τον Best δεν έχει υπάρξει κάποιο παράπονο αν και είναι σχετικά καινούριος.

Καλή η εμφάνιση αλλά όχι να έρχεται μπροστά από την ποιότητα ;)

Άβαταρ μέλους
NaGR
Μηχανή:: ECM Mechanika Profi
2η Μηχανή:: Gaggia Pure
Μύλος:: Graef CM 80
2ος Μύλος:: Eureka Mignon

Δημοσίευση από NaGR » Παρ Απρ 29, 2011 9:40 pm

εγώ θα έπαιρνα τον ascaso. είναι ο μόνος νομίζω που απαντά στο αρχικό ερώτημα, να κάνει δουλειά και να είναι προσιτός.
ειδάλλως αντί για τον anfim (o οποίος με χαλάει και εμένα οπτικά) θα πήγαινα στον Macap που προαναφέρθηκε και θα τελείωνα με το κεφάλαιο μύλος.

επίσης ίσως αξίζει να δεις τι θα παίξει με woodsman και κάτι μτχ Rancilio md50 που ανασταίνει.

VAMPIRE

Δημοσίευση από VAMPIRE » Παρ Απρ 29, 2011 10:17 pm

Η άποψη μου φίλε Γιάννη αφορά μόνο τον Rancilio md50 από τον Woodsman . :oneup:
Ο μύλος είναι επαγγελματικός και αλέθει χαλίκι για πλάκα , χρόνος κοψίματος απίστευτος , ρύθμιση πανεύκολη , λειτουργία αθόρυβη . :oneup:
Ένα θέμα έχει μόνο με την κατακράτηση του καφέ στο τεράστιο τούνελ αλλά και εκεί ο Dr την moda την έχει έτοιμη . :oneup:
Απορώ γιατί δεν ποστάρισε για τον Rancilio md50 ο Sadman ;;; :a014:
Αν θες κάνε μια κίνηση στον Woodsman και μετά πάρε την τελική σου απόφαση . :c034:
Spoiler: show
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων το παραπάνω κείμενο δεν περιέχει καμία σκευωρία και καμία σκοπιμότητα , αλλά αποτελεί μια πρωτοβουλία του VAMPIRE και τίποτα άλλο. :a025:

Άβαταρ μέλους
Sandman
Όνομα: Ερμης
Μηχανή:: ECM Barista
Μύλος:: Mahlkonig Vario
2ος Μύλος:: Rancilio MD 50
Οι καφέδες μου:: San Pedro, Estate Blend

Δημοσίευση από Sandman » Παρ Απρ 29, 2011 11:41 pm

Δεν ειχα χρονο ως τωρα να κανς το ριβγιου, θα το κανω λιαν συντομως..

Παντως, αν η εμφανιση ειναι παραγων, τοτε ο Rancilio δε πλησιαζει.. Ειναι σωστο κτηνος.. βαρυ, ζοχαδας και μπρουταλ :a013:

yiannis2002s

Δημοσίευση από yiannis2002s » Σάβ Απρ 30, 2011 3:14 pm

NaGR έγραψε:εγώ θα έπαιρνα τον ascaso. είναι ο μόνος νομίζω που απαντά στο αρχικό ερώτημα, να κάνει δουλειά και να είναι προσιτός.
ειδάλλως αντί για τον anfim (o οποίος με χαλάει και εμένα οπτικά) θα πήγαινα στον Macap που προαναφέρθηκε και θα τελείωνα με το κεφάλαιο μύλος.
επίσης ίσως αξίζει να δεις τι θα παίξει με woodsman και κάτι μτχ Rancilio md50 που ανασταίνει.
O Ascaso mini ειναι σε προσιτή τιμη και με βολεύει σαν μεγεθος μακραν απο ολους τους υπολοιπους -ο χωρος που σκεφτομαι να τον βάλω ειναι λιγο περιορισμένος- ....
Σκέφτομαι στην διαφορα στο φλιτζανι που μπορει να εχει απο τον anfim πχ...

O Caimano Haus Mini Black με τον Caimano Best Black εχουν διαφορες πέρα απο μια μικρη στην τιμη? πχ σε μεγεθος?

Τέλος ο Rancilio md50 μου παρακάνει ''τέρας'' :a025: για την χρηση που τον θέλω....

ΥΓ. Macap σε ποιον αναφέρεσαι?? Καποιο site που τον πουλάνε παίζει?? :a014:

Απάντηση