Συμβουλή Αγοράς Μηχανής

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
xristoforosnemp.

Re: Συμβουλή Αγοράς Μηχανής

Δημοσίευση από xristoforosnemp. » Παρ Απρ 29, 2011 8:06 pm

έπεσε το μάτι μου πάνω σε αυτή την μηχανή και θα ήθελα να μάθω αν ξέρετε κάτι γιαυτη την μηχανή, isomac la mondiale, μιας και εξωτερικά ειναι μια απ τις ποιο ωραίες μηχανές ε61 που έχω δει ...

http://www.italiankitchenaids.com/products.php?cat=53

άσχετο απλά μιας και από πριν είχαμε πιάσει μια συζήτηση γενικός για μηχανές σε αυτές τις τιμές είπα να ρωτήσω... :e014:

Άβαταρ μέλους
focus
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Isomac Tea II
2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
Μύλος:: Macap M4 Stepless
Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon

Δημοσίευση από focus » Παρ Απρ 29, 2011 8:54 pm

Μεγάλο boiler (2,2 λίτρα), ball joints&joysticks για ατμό-νερό και όντως πολύ ιδιαίτερη αισθητικά. Μικρό όμως cupwarmer και μικρή (2 λίτρα) δεξαμενή νερού.

Δεν είναι και καμιά σπουδαία προσφορά βέβαια... στα γνωστά Ιταλο-μάγαζα πάντα αυτή τη τιμή είχε πάνω-κάτω. :|

smoothbore

Δημοσίευση από smoothbore » Παρ Απρ 29, 2011 9:20 pm

To cupwarmer δεν νομιζω οτι απασχολει σοβαρα η οτι αποτελει κριτηριο σοβαρης αξιολογησης για μια τετοια αγορά.
Η μηχανη ειναι μια κουκλα :oneup: , εχει καλο ρεζερβουάρ νερου (3 λιτρα) ,ειναι απο ατσαλι inox 304 ανωτερης κατηγοριας απο το 302 που συνηθως χρησιμοποιειται ,εχει full inox Pf, ακριβους διακοπτες νερου -ατμού και σχεδιασμο που ξεφευγει απο τον "σωρο" της τετραγωνιλας.
Μια ομορφιά λεμε για HX και προσεγμένη ποιοτητα κατασκευης με χρηση υλικων καλυτερης ποιοτητος .
Βλέπεις μια Tea και καταλαβαινεις αμεσως οτι εδω "παιζει " πιο high society και λογικά την πληρωνεις.

ΥΓ
http://www.home-barista.com/espresso-ma ... 12108.html
Εδω ενα link απο κάποιον που ειχε προβλημα με μια μτχ. που ειχε πάρει ,κοιταξε την φωτο διπλα στον νεροχυτη αν αυτο δεν ειναι μια καλονη τι άλλο να πω.

Hobis

Δημοσίευση από Hobis » Σάβ Απρ 30, 2011 1:54 am

gherop έγραψε:Η αγορά έγινε από το espressocoffeeshop στην Ιταλία.
http://www.espressocoffeeshop.com/store ... uetto.html

Η τιμή ήταν προσφορά στα 1849 ευρώ (με το ΦΠΑ).
Στο ίδιο λινκ έχει ένα request discount coupon κλπ.
Αν το ζητήσεις, τότε σου δίνουν έναν κωδικό και μετά αφου ζητήσεις νέα τιμή, στέλνουν σε λίγη ώρα καλύτερη τιμή.
Για εμένα ήταν 1740 ευρώ.
Με τα "γρήγορα" μεταφορικά που είναι 65 ευρώ, για παράδοση σε 48 ώρες (FEDEX), το σύνολο είναι 1805.
Έκανα αρκετό ψάξιμο πριν καταλήξω σε αυτό το "μαγαζί" και θεωρώ ότι η όλη μέχρι τώρα συνεργασία ήταν άψογη.
Έμαθα μόλις τώρα από τη FEDEX ότι η παράδοση θα γίνει μέχρι της 4 Μαίου.
Μέχρι τότε θα περιμένω, αφού ψάξω τους λόγους της καθυστέρησης.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου εκεί την έβλεπα και εγώ αλλά χωρις να υπολογίσω το κουπόνι!!! Εχω κάνει αγορά απο αυτο το μαγαζί και ήταν αψογοι και πολύ καλη συσκεβασία στα πράγματα που αγόρασα,αλλα με απλό ταχυδρομίο γιατι δεν είχαν μεγάλη αξία!!! καλορίζικη και με το καλό να την λάβεις και σύντομα!!! :oneup:

xristoforosnemp.

Δημοσίευση από xristoforosnemp. » Σάβ Απρ 30, 2011 2:49 am

smoothbore έγραψε:To cupwarmer δεν νομιζω οτι απασχολει σοβαρα η οτι αποτελει κριτηριο σοβαρης αξιολογησης για μια τετοια αγορά.
Η μηχανη ειναι μια κουκλα :oneup: , εχει καλο ρεζερβουάρ νερου (3 λιτρα) ,ειναι απο ατσαλι inox 304 ανωτερης κατηγοριας απο το 302 που συνηθως χρησιμοποιειται ,εχει full inox Pf, ακριβους διακοπτες νερου -ατμού και σχεδιασμο που ξεφευγει απο τον "σωρο" της τετραγωνιλας.
Μια ομορφιά λεμε για HX και προσεγμένη ποιοτητα κατασκευης με χρηση υλικων καλυτερης ποιοτητος .
Βλέπεις μια Tea και καταλαβαινεις αμεσως οτι εδω "παιζει " πιο high society και λογικά την πληρωνεις.

ΥΓ
http://www.home-barista.com/espresso-ma ... 12108.html
Εδω ενα link απο κάποιον που ειχε προβλημα με μια μτχ. που ειχε πάρει ,κοιταξε την φωτο διπλα στον νεροχυτη αν αυτο δεν ειναι μια καλονη τι άλλο να πω.
επιτελους ειπεσ καλα λογια για μια HX!!! τεσπα απλα ρωτησα γιατι δεν βρηκα και πολλα κατατοπιστηκα στοιχια στο σιτε...

smoothbore

Δημοσίευση από smoothbore » Σάβ Απρ 30, 2011 8:31 am

Επειδη εγω δεν χρειαζομε μια HX δεν σημαινει οτι τις θεωρω άχρηστες Χριστοφορε .
Εχουν ενα συμβιβασμο με το cooling flashπου χρειαζοντε ετσι κι αλλιως και η καθε εταιρεια με τον δικο της εσωτερικο σχεδιασμο προσπαθει να μειωσει την διαρκεια (αν μπορουμε να το πουμε ετσι) του φαινομένου.
Η αληθεια ειναι οτι δεν γνωριζω κατι ιδιαιτερο για την συγκεκριμενη ουτε τιποτα "καυτες" λεπτομεριες, αλλα δεν μπορω να μην πω οτι ειναι μια κουκλα και οτι εχει κάποια στοιχεια ποιοτητας που την διαφοροποιούν απο τις υπολοιπες τοσο της ιδιας της εταιρειας οσο και απο άλλες που ξερουμε.
Σε λιγοτερα λεφτα εχει την Tea Elettronica π.χ. αλλά μονο τα ακροφυσια ατμου που κοιτας, καταλαβαινεις γιατι η Mondiale κοστιζει τοσο παραπάνω και ας μην ειναι καν ηλεκτρονική.
Ειναι ενα μικρο στολιδι που φτιαχνεσε μονο που το βλεπεις στην κουζινα σου ,ποσο μάλλον να το χρησιμοποιεις κιολας.
Τωρα οσον αφορα την χρηση και λοιπες λεπτομεριες θα πρεπει να το ψαξεις στο δικτυο .

gherop

Δημοσίευση από gherop » Σάβ Απρ 30, 2011 11:00 am

Την Mondiale την είχα παραγγείλει** στην αρχή από το ίδιο μαγαζί που παίρνω την Izzo Alex Duetto II, για δύο λόγους.
1) εκπληκτική αισθητική που μου άρεσε ιδιαίτερα
2) η τιμή της γύρω στα 1350 ήταν κατά πολύ χαμηλότερη από την Alba.
θεώρησα λοιπόν ότι είναι μεγάλη ευκαιρία και βιάστηκα.

Εδώ υπάρχει ένα περίεργο. Στο site της Isomac η Mondiale έχει αρχική τιμή γύρω στα 2336, κατά πολύ ακριβότερη από την Alba (1734 ευρώ).
Σε όλα τα "μαγαζιά" η Mondiale είναι κατά 250 ευρώ περίπου φθηνότερη από την Alba.
Κατάλαβα λοιπόν ότι δεν είναι ευκαιρία από πλευράς τιμής. Ακόμα δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό.
Σκεφτόμουνα μεγάλο στοκ η ότι καταργείται το μοντέλο.
Ο προβληματισμός αυτός αποδείχθηκε αιτία να αρχίσω να ψάχνω και για άλλες μηχανές.
Η Mondiale παρέμεινε βέβαια στη short list, μαζί με την Giotto που επίσης έχει πάντα μεγάλο ενδιαφέρον.
Η Cimbali από την άλλη μπορεί να μη συναγωνίζεται άλλες για το "καλύτερο" φλυντζάνι, παραμένει όμως πάντα μια πολύ καλή επιλογή. Θεωρείται ότι δεν σπάει, δεν χαλάει που όπως και να το κάνουμε είναι ιδιαιτερο πλεονέκτημα για την Ελλάδα... Έχει και δυνατότητα για 60 εσπρέσσο την ώρα...
Με το ψάξιμο και από τους νέους φίλους στο φόρουμ, άρχισα να σκέφτομαι τις DB μηχανές που μπορεί να είναι πιο πολύπλοκες, αλλά φτιάχνουν εξαίρετο καφέ από το πρώτο φλυτζάνι, όχι όπως οι HE μηχανές και επί πλέον το κάνουν σε πολύ μικρότερο χρόνο. Δεν πετάς κιόλας τους 2-3 στην αρχή.
Τελικά κατέληξα στην Izzo Alex Duetto II....
Είδομεν.......................

**ΥΣ: Ακύρωσα την παραγγελία με ένα ευγενικό γράμμα και η απάντηση που έλαβα ήταν ιδιαίτερα ΕΥΓΕΝΙΚΗ.

gherop

Δημοσίευση από gherop » Σάβ Απρ 30, 2011 11:27 am

Επειδή νομίζω ότι μπορεί να ενδιαφέρει μερικούς έκανα copy-paste, από τη FEDEX (Βλ. πιο κάτω)
Η μηχανή τώρα έχει πάει να πάρει Παριζιάνικο αέρα, λες και δεν της έφτανε του Μιλάνου.

Έφυγε από την
Espressocoffeeshop.com, Le Nuove Alpi srl, Via San Benedetto 45/B, 35037 Teolo (PD)-ITALY στις 28 Απριλίου 2011, στις 12 και κάτι.

FedEx Corporate Logo
Italy Home | Italiano | Customer Service | Site Index
DefaultLargerLargest
International Shipping
Departed FedEx location
PARIS FR
Shipment Dates
Ship date

Apr 29, 2011
Estimated delivery
May 4, 2011 by 6:00 PM
Destination
ATHENS
Shipment Facts
Help
Service type
INTL Economy

Shipment History
All shipment travel activity is displayed in local time for the location
Date/Time
Activity
Apr 29, 2011 9:32 PM
Departed FedEx location
PARIS FR
Apr 29, 2011 7:08 PM
Arrived at FedEx location
PARIS FR
Apr 29, 2011 5:55 PM
In transit
SOMMA LOMBARDO IT
Apr 29, 2011 1:45 PM
In transit
SOMMA LOMBARDO IT
Apr 29, 2011 1:44 PM
Left FedEx origin facility
SOMMA LOMBARDO IT
Apr 29, 2011 12:23 PM
Picked up
SOMMA LOMBARDO IT
Apr 28, 2011 4:24 AM
Shipment information sent to FedEx

Aν προσέξετε είναι με Service type INTL Economy, ενώ βέβαια στην παραγγελία είναι 2nd Day delivery. Έψαξα για το κόστος για την αντίστροφη διαδρομή για την ίδια μεταφορά και ήταν γύρω στα 300 ευρώ.
Μετά είδα το site της ιταλικής FEDEX και ήταν γύρω στα 190 για την οικονομική 2-6 μέρτες παράδοση.
Βέβαια στο τηλέφωνο στο μαγαζί μου είπαν ότι το αργότερο Δευτέρα παραλαμβάνω που είναι FEDEX EXPRESS...

xristoforosnemp.

Δημοσίευση από xristoforosnemp. » Σάβ Απρ 30, 2011 11:56 am

η alba γιατι ειναι τοσο ακριβοτερη;; αποτι καταλαβα ολεσ τον ιδιο καφε κανουν με εξερεση οτι η mondiale ειναι απο καλυτερα υλικα σωστα;;;

Άβαταρ μέλους
NaGR
Μηχανή:: ECM Mechanika Profi
2η Μηχανή:: Gaggia Pure
Μύλος:: Graef CM 80
2ος Μύλος:: Eureka Mignon

Δημοσίευση από NaGR » Σάβ Απρ 30, 2011 12:23 pm

gherop νομίζω κατέληξες στη ορθότερη επιλογή.
καλές εκχειλίσεις σου εύχομαι μόλις με το καλό παραλάβεις.
σχετικά με τη μεταφορά, νομίζω οτι η Fedex δίνει 48h για δέμα μέχρι 25κ εντός Ευρώπης.αλλά δεν είμαι απολύτως σίγουρος. ξέρεις πόσο ζυγίζει το δικό σου δέμα?

Απάντηση