Συμβουλή Αγοράς Μηχανής
-
xristoforosnemp.
Re: Συμβουλή Αγοράς Μηχανής
Rancilio Epoca dose ή Rocket Giotto με rotary pump; (ακυρο αλλα ηθελα να ρωτησω μιασ και ειδα οτι εχουν την ιδια τιμη...
Edited από admin.
Edited από admin.
-
smoothbore
Προσωπικά καμία απ τις 2 αλλά σαν επιλογή αφου το θετεις ετσι ,την ψηφo μου παιρνει η Giotto αφου η άλλη ειναι στην ουσια μηχανη για ενα μικρο επαγγελματικο καφέ ,τα γραφεια μια εταιρίας κ.λ.π..
Το οτι της εβαλε ενα tank η Rancilio και απο άποψη τιμης ειναι κοντα στον ανταγωνισμό, δεν σημαινει οτι θα εξυπηρετησει με τον καλυτερο δυνατό τροπο και ενα οικιακο χωρο οπου συνηθως φτιαχνεις 3-4 καφεδες την ημερα.
Αν οι διαστασεις της ειναι 48 στο υψος θα εχεις προβλημα να γεμισεις ακομα και το ρεζερβουαρ (θα βάζεις λάστιχο) αφου το κενο που αφηνει κατω απο ενα ντουλάπι κουζινας ισα που θα σου επιτρέπει να πάρεις τα φλυτζανάκια που θα εχεις επάνω της .
Ασχετο
Εχεις φάει φλάς και ψαχνεις απο τωρα την επομενη μηχανή σου ή ιδεα μου ειναι;
Το οτι της εβαλε ενα tank η Rancilio και απο άποψη τιμης ειναι κοντα στον ανταγωνισμό, δεν σημαινει οτι θα εξυπηρετησει με τον καλυτερο δυνατό τροπο και ενα οικιακο χωρο οπου συνηθως φτιαχνεις 3-4 καφεδες την ημερα.
Αν οι διαστασεις της ειναι 48 στο υψος θα εχεις προβλημα να γεμισεις ακομα και το ρεζερβουαρ (θα βάζεις λάστιχο) αφου το κενο που αφηνει κατω απο ενα ντουλάπι κουζινας ισα που θα σου επιτρέπει να πάρεις τα φλυτζανάκια που θα εχεις επάνω της .
Ασχετο
Εχεις φάει φλάς και ψαχνεις απο τωρα την επομενη μηχανή σου ή ιδεα μου ειναι;
-
xristoforosnemp.
αν πουμε κοντα σε αυτο το μπατζετ μεχρι 1500-1600 με το ζορι για μηχανη τι θα πρότεινες;;
ΥΓ1: Χριστο συγγνωμη για τα ονοματα θα τα γραφω κανονικα απο δω και περα
ΥΓ2: προσ το παρων χαζεύω (μηχανεσ) και μαζευω (λεφτα) μπασ και δουμε ασπρη μερα καποια στιγμη στο μελλον...
ΥΓ1: Χριστο συγγνωμη για τα ονοματα θα τα γραφω κανονικα απο δω και περα ΥΓ2: προσ το παρων χαζεύω (μηχανεσ) και μαζευω (λεφτα) μπασ και δουμε ασπρη μερα καποια στιγμη στο μελλον...
-
woodsman43
Xριστόφορε αν και δεν είμαι και ο πιο κατάλληλος για τέτοιες συστάσεις (μιας και η δικιά μου ορθογραφία είναι χάλια)πρέπει να κάνεις κάτι με το "σ" που χρησιμοποιείς στο τέλος των λεξεών σου γιατί είναι πολύ κουραστικό το διάβασμα.Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν βάζεις το τελικό "ς";.
-
xristoforosnemp.
Off topic:
ναι συγνωμη για ολα τα ορθογραφικα αλλα εχω δυσορθογραφια και ειναι μια υπια μορφη δυσλεξιας. εκει οφηλετε οτι μερικεσ λεξεισ οι καταληξεις... δεν τα κανω επιτδεσ ρε παιδια....

ναι συγνωμη για ολα τα ορθογραφικα αλλα εχω δυσορθογραφια και ειναι μια υπια μορφη δυσλεξιας. εκει οφηλετε οτι μερικεσ λεξεισ οι καταληξεις... δεν τα κανω επιτδεσ ρε παιδια....
-
smoothbore
1)Για να δεις άσπρη μερα πρεπει πρωτα να ξεκινησεις απο τον μυλο, πράγμα που στο προφιλ σου δεν φαινετε να διαθετεις η τουλάχιστον δεν το εχεις ενημερωσει.xristoforosnemp. έγραψε:αν πουμε κοντα σε αυτο το μπατζετ μεχρι 1500-1600 με το ζορι για μηχανη τι θα πρότεινες;;
ΥΓ2: προσ το παρων χαζεύω (μηχανεσ) και μαζευω (λεφτα) μπασ και δουμε ασπρη μερα καποια στιγμη στο μελλον...
2) Να πειραματιστεις με το θεμα καφέ φρεσκοψημένος ή οχι , γιατι ειδικά με τον πρωτο εχεις κάποιες ιδιαιτερότητες για να πάρεις το καλυτερο αποτέλεσμα .
3) Συμφωνα με την χρηση που κάνεις και προβλέπεις να κάνεις στο άμεσο μέλον, βλέπεις τι θα σε εξυπηρετουσε καλυτερα σαν χρηση πρωτα και σαν desing σε δευτερη φάση και φυσικά μεσα στα πλαισια των οικονομικων σου δυνατοτητων.
ΥΓ
Αφου καταλήξεις στο τυπο μηχανης , μπορεις επιπλέον να βρεις κάποια ευκαιρια σε 2ο χερι η να πεσεις σε κιντερ εκπληξη απο κάποιο κατάστημα ,π.χ. μερικες απο τις ECM που πηραν τα παιδια απο το Saturn κάνουν 1500+ ευρω στην Γερμανία ενω αυτοι εδωσαν μονο 700 ή 600 ευρώ .
Ετσι τους περισεψαν και χρηματα να αλλάξουν τον I2
-
xristoforosnemp.
Off topic:
μυλο δεν εχω και δεν βρισκω τον λογο σε μηχανη με ppf να εχεισ μυλο! αλλαγη εξοπλισμου θα γινει το αλλο καλοκαιρι μπορι και ποιο μετα μεχρι να μαζεψω τα λεφτα για μια καλη μηχανη και μυλο (πχ macap, anfim). με τουσ πειραματισμουσ θα πρωτιμουσα να ξεκινησω αφου βρεθω με εξοπλισμο τησ προκωπησ οπου θα φενετε και η διαφορα στον καθε πειραματισμο! τωρα απλα ρωταω απο περιεργεια και για να εχω μια οικονα περιπου σενα συγκεκριμενο μπατζετ που ειναι πολυ πιθανο καποια στιγμη να διαθεσω για ενα χομπι στην ουσια, τι επιλογεσ παιζουν σε αυτα τα επιπεδα!
μυλο δεν εχω και δεν βρισκω τον λογο σε μηχανη με ppf να εχεισ μυλο! αλλαγη εξοπλισμου θα γινει το αλλο καλοκαιρι μπορι και ποιο μετα μεχρι να μαζεψω τα λεφτα για μια καλη μηχανη και μυλο (πχ macap, anfim). με τουσ πειραματισμουσ θα πρωτιμουσα να ξεκινησω αφου βρεθω με εξοπλισμο τησ προκωπησ οπου θα φενετε και η διαφορα στον καθε πειραματισμο! τωρα απλα ρωταω απο περιεργεια και για να εχω μια οικονα περιπου σενα συγκεκριμενο μπατζετ που ειναι πολυ πιθανο καποια στιγμη να διαθεσω για ενα χομπι στην ουσια, τι επιλογεσ παιζουν σε αυτα τα επιπεδα!
-
smoothbore
Ολες οι εταιριες εχουν επιλογές σε ΗΧ ( αν ενδιαφερεσε για κατι τετοιο ) σε αυτα τα επιπεδα τιμής ,τι να πρωτοπεις ;
Αν σε βολευει μονου μποιλερ και οχι HX εχεις πιο λιγες επιλογές σε Ε61 γκρουπα παντα .
Ψαξε για κάποια που σε ενδιαφερει ανάμεσα στις :
ECM , Expobar ,Rocket ,Quickmill ,Isomac , Izzo ,Vibiemme κ.λ.π.
Εδω μπορεις να δεις ποσο περιπου κοστιζουν σε μια μεγάλη ευρωπαική αγορά οπως ειναι η Γερμανία
http://www.idealo.de/preisvergleich/Pro ... Hersteller
ΥΓ
Τα ρασα πάντος δεν κάνουν τον παπά ,η τριβη με το αντικειμενο η επειρία και οι κατανοηση των δυνατοτητων σου και του εξοπλισμου σου φερνουν το αποτελεσμα που κάνει την διαφορά.
Το να κοβεις Illy π.χ για να τον βάλεις σε μια τετοια μηχανή δεν θα σε φερει και πολύ μακρυτερα απο τον Illy πινεις σε μια σχετικά καλή καφετέρια και με barista ικανο να φτιαξει τουλάχιστον ενα καλο αφρογαλο.
Ολα ειναι στο μυαλό και ο τροπος σκεψης μας ακολουθει πάνω -κάτω την ιδια οδο , αφου πηρα καλο πραγμα σιγουρα θα εχω και καλο αποτέλεσμα , εδω όμως δεν ειναι ετσι και αυτο θα το διαπιστωνες πολύ ευκολα αν ειχες την δυνατοτητα να επισκεφτεις ενα πιο εμπειρο με μια φτωχη gaggia και εναν σχετικά καλο μυλο .
Αν σε βολευει μονου μποιλερ και οχι HX εχεις πιο λιγες επιλογές σε Ε61 γκρουπα παντα .
Ψαξε για κάποια που σε ενδιαφερει ανάμεσα στις :
ECM , Expobar ,Rocket ,Quickmill ,Isomac , Izzo ,Vibiemme κ.λ.π.
Εδω μπορεις να δεις ποσο περιπου κοστιζουν σε μια μεγάλη ευρωπαική αγορά οπως ειναι η Γερμανία
http://www.idealo.de/preisvergleich/Pro ... Hersteller
ΥΓ
Τα ρασα πάντος δεν κάνουν τον παπά ,η τριβη με το αντικειμενο η επειρία και οι κατανοηση των δυνατοτητων σου και του εξοπλισμου σου φερνουν το αποτελεσμα που κάνει την διαφορά.
Το να κοβεις Illy π.χ για να τον βάλεις σε μια τετοια μηχανή δεν θα σε φερει και πολύ μακρυτερα απο τον Illy πινεις σε μια σχετικά καλή καφετέρια και με barista ικανο να φτιαξει τουλάχιστον ενα καλο αφρογαλο.
Ολα ειναι στο μυαλό και ο τροπος σκεψης μας ακολουθει πάνω -κάτω την ιδια οδο , αφου πηρα καλο πραγμα σιγουρα θα εχω και καλο αποτέλεσμα , εδω όμως δεν ειναι ετσι και αυτο θα το διαπιστωνες πολύ ευκολα αν ειχες την δυνατοτητα να επισκεφτεις ενα πιο εμπειρο με μια φτωχη gaggia και εναν σχετικά καλο μυλο .
-
xristoforosnemp.
βασικά η συζήτηση γέρνει προς άμεση αγορά ενώ η αγορά θα γίνει σε κάνα χρόνο και... δεν είπα ότι επειδή θα πάρω μια xy μηχανή και έναν xy μύλο ότι αμέσως θα γίνω ο τέλειος μπαρίστας, απλά με τον τωρινό εξοπλισμό και συνθήκες δεν μπορώ να φτάσω παραπέρα από έναν καπουτσίνο η φρεντο που να συγκρίνετε (κατά την γνώμη μου) με μια μέτρια καφετερία. σήμερα χρησιμοποίησα για πρώτη φορά μηχανή e61 και μύλο(σε μια καφετέρια που δουλεύει ένας φίλος μου στο ηράκλειο) και μπορώ να πω ότι δεν έμεινα και τόσο ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα ( αν και μάλλον φταίει η αποτυχημένη απόπειρα για pre infusion και ελιψη tamper, ξέρετε η κλασική μ@λ@κι@ με το ταμπερ στον μύλο...) τεσπα το θέμα είναι ότι απλά πιστεύω ότι από την στιγμή που σε 1 χρόνο θα έχω δικό μου χώρο και πολύ πιθανά και το μπάτζετ θα μπορούσα να πάρω κατευθείαν ενα παρα πολυ καλο εξοπλισμό μιας και αυτό είναι ένα από τα μονα χομπι που εχω πια!
-
gherop
Οι διακοπές του Πάσχα δεν με κατέστησαν σοφότερο, αντιθέτως περιέπλεξαν το ΘΕΜΑ ΑΓΟΡΑΣ. Ας πούμε ότι αγοράσει κανείς την ΙΖΖΟ ΑLEX DUETTO II και παρουσιαστεί πρόβλημα. Ποιός την επισκευάζει στην Ελλάδα;
Γνωρίζω ότι αυτές οι μηχανές έχουν τα κλασσικά εξαρτήματα που έχουν σχεδόν όλες, αλλά αυτό από μόνο του δεν απαντά στο ερώτημα. Τι κάνεις και που απευθύνεσαι;
Είδα ότι σε τιμή κοντά στα 2000 υπάρχει και μονού γκρουπ Simonelli Apia με φοβερή κατασκευή κλπ. Συγκρίνεται το αποτέλεσμα με αυτή από IZZO αν θεωρήσουμε ότι όλες οι άλλες παράμετροι παραμένουν σταθερές;
Γνωρίζω ότι αυτές οι μηχανές έχουν τα κλασσικά εξαρτήματα που έχουν σχεδόν όλες, αλλά αυτό από μόνο του δεν απαντά στο ερώτημα. Τι κάνεις και που απευθύνεσαι;
Είδα ότι σε τιμή κοντά στα 2000 υπάρχει και μονού γκρουπ Simonelli Apia με φοβερή κατασκευή κλπ. Συγκρίνεται το αποτέλεσμα με αυτή από IZZO αν θεωρήσουμε ότι όλες οι άλλες παράμετροι παραμένουν σταθερές;