Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
-
Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Δημοσίευση
από Christos » Τρί Απρ 19, 2011 4:11 pm
Καλωσόρισες στο forum,
κατ΄αρχήν μην χρησιμοποιείς το pressurized καλαθάκι (το perfect crema) αλλά το απλό διπλό. Πολύ δύσκολα θα την μπουκώσεις με 15-16g illy. Επίσης πάτα πάνω σε ζυγαριά μπάνιου με 15Kg. Με το διπλό καλαθάκι πρέπει να πάρεις 50-60 ml σε 24-30s.
Αν βλέπεις νερό κάτω από την μηχανή και συνεχίζεται αυτό τότε η μηχανή έχει κάποιο πρόβλημα. Την έκανες priming την πρώτη φορά;
Sandman έγραψε:...
Χωρις καφε πραγματικα φρεσκο και κομμενο σωστα δε θα παρεις ουτε το 60% της μηχανης σου.
Αυτα, σε πολυ γενικες γραμμες γιατι ειναι αρκετα γενικα και "χοντρα" τα λαθη, οσο σκληρο κι αν ακουγεται πως το λεω.
Η μηχανη αυτη εχει δυνατοτητα για περιφημο καφε, αλλα οχι υπο τη συνθηκη "αγοραζω εσπρεσσο μαζι με ρυζι/απορρυπαντικο απο το σουπερ μαρκετ".
+1
ΥΓ Προσοχή που κάνεις δημοσιεύσεις. Προφανώς το topic εδώ δεν ταιριάζει με το θέμα σου.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
lancias
- Όνομα: Christos
- Μηχανή:: Gaggia Baby black
Δημοσίευση
από lancias » Τρί Απρ 19, 2011 7:05 pm
Καταρχιν συγνωμη που εγραψα σαν κανιβαλος.....σε οχι καταλληλο thread....
Λοιπον πηγα στο καφεκοπτειο κ του ειπα να μου κοψει καφε με αλεσμα 1,5 (καθως διαβασα οτι ισως να ειναι καλυτερος για gaggia),Ο τυπος δεν ηξερε τι ειναι το 1,5 κ μου εκοψε λεει για μηχανη espresso που περνουν οι περισσοτεροι.
το αποτελεσμα παλι το ιδιο.
Η εκχιλιση πολυ λιγη οπως πριν κ στα 5 sec σταματαει.Ο καφες βγαινει μαυρος απο το καλαθακι κ σκληρος....

Κάποτε θα φτιαξω κ εγω καλο espresso....
-
Christos
- Συντονιστής

Δημοσίευση
από Christos » Τρί Απρ 19, 2011 7:15 pm
Λίγο τα πράγματα με την σειρά.
1)Έχεις την Baby ή την Baby Dose; Πόσα κουμπιά έχει μπροστά;
2)Με τα νερά στο κάτω μέρος της μηχανής τι έγινε; Εάν συνεχίζει το πρόβλημα πρέπει να επικοινωνήσεις με εκείνους που την αγόρασες;
3)Πιο καλαθάκι χρησιμοποιείς;
ΥΓ Δεν καταλαβαίνω τι θές να πεις ο καφές βγαίνει μαύρος από το καλαθάκι και σκληρός. Εάν είχε ολοκληρωθεί η εκχύλιση, και ξεκούμπωνες την θήκη (portafilter) και έβλεπες τον χρησιμοποιημένο καφέ ξηρό και σκληρό αυτό είναι καλό όχι κακό. Αλλά ας ξεκινήσουμε με τα 1,2,3 πρώτα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
lancias
Δημοσίευση
από lancias » Τρί Απρ 19, 2011 7:28 pm
1.εχω τη baby black (4 κουμπια) ,την παρελαβα σημερα απο το buldoza.
2.Νερο αφου τη χρησιμοποιησα κανα δυο φορες δεν ξαναβρηκα αφθονο,αλλα θα το δω τις επομενες ωρες..
3.Στην αρχη εκανα το λαθος κ χρησιμοποιησα αυτο με το γραμμα C(Οπως διαβασα ειναι για τα pods=καψουλες?),μετα χρησιμοποιησα αυτο για το μονο.
4.Mαλλον εχω το ιδιο προβλημο με το παιδι στο link
viewtopic.php?f=5&t=361
το 4ο κουμπι δεν μενει μεσα παρα πεναρχεται με τη λυχνια ανοιχτη,φανταζομαι κανονικα θα επρεπε να μενει μεσα οπως το πρωτο αριστερα κουμπι
-
Christos
- Συντονιστής

Δημοσίευση
από Christos » Τρί Απρ 19, 2011 7:43 pm
Έχει πρόβλημα τότε. Το 4ο συμπεριφέρεται όπως και το 1ο. Επικοινώνησε μαζί τους. Δεν μπορείς να κάνεις espresso άμα το 4 κουμπί είναι ενεργοποιημένο.
-
lancias
Δημοσίευση
από lancias » Τρί Απρ 19, 2011 7:44 pm
ευχαριστω πολυ φιλε....αυτο θα κανω αυριο το πρωι κιολας...Θα ζητησω αντικατασταση,ελπιζω να μην εχω προβληματα

-
Christos
- Συντονιστής

Δημοσίευση
από Christos » Τρί Απρ 19, 2011 7:50 pm
Όλα θα πάνε καλά μην ανησυχείς. Έχει καταντήσει λαχείο με τις καινούριες Gaggia. Πολύς κόσμος είχε άσχημη εμπειρία την πρώτη φορά (και εγώ μέσα σ΄αυτούς). Το καλό είναι ότι είναι εύκολα επιδιορθώσιμες.
Μιας και δεν θα έχεις μηχανή για λίγο καιρό κάνε λίγο διάβασμα στο forum για βελτίωση των θεωρητικών γνώσεων σου και άμα θέλεις ενημέρωσε και το προφίλ σου.
-
lancias
Δημοσίευση
από lancias » Τετ Απρ 27, 2011 1:00 pm
Καλησπερα
Σημερα ηρθε η νεα baby black (μονο νεα δεν ειναι),
εχει μια γρατζουνια πανω στο μεταλικο look(το οποιο δεν εχει το προστατευτικο αυτοκολητο)
κ το portafilter (αν το λεω σωστα) ειναι απο κατω καταγρατσουνισμενο......
250 Ευρω για να παρω οτι ναναι.....τι να κανω?να την ξαναστειλω πισω?

-
woodsman43
Δημοσίευση
από woodsman43 » Τετ Απρ 27, 2011 1:09 pm

Το πρωτο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι σου εστειλαν καποιο demo , γιατι να σου εστειλαν μεταχειρισμενη θα ηταν τελειως ξεφτιλα απο μερους τους.Καποια ατυχια σε παιδευει.Κριμας.Ελπιζω να περασει αυτο και να υσηχασεις.Και βεβαια πρεπει να διαμαρτυρηθεις αμεσα κι ολας.
Απο που την πηρες;
-
Christos
- Συντονιστής

Δημοσίευση
από Christos » Τετ Απρ 27, 2011 1:14 pm
Για καινούριο πλήρωσες, καινούριο πρέπει να πάρεις που να λειτουργεί κιόλας. Επικοινώνησε μαζί τους.