Gaggia baby με ποιο μύλο??

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Costas

Re: Gaggia baby με ποιο μύλο??

Δημοσίευση από Costas » Τρί Απρ 13, 2010 4:30 pm

Christos έγραψε:Κώστα είπαμε ότι δεν έχει καμία σχέση εάν ο μύλος είναι ίδια μάρκα με την μηχανή
Εννοώ ότι αν μια μηχανή χρειάζεται πολύ ψιλό κόψιμο ο μύλος της ίδιας εταιρίας φανταζομαι θα το έχει σίγουρα στις βαθμίδες του.Εκτός αν ολοι οι μύλοι καλύπτουν πολύ πιο λεπτό κόψιμο από αυτό που χρειάζονται οι περισσότερες μηχανές.
mouhtis έγραψε:Μια λίγο offtopic απορία:οι μύλοι αυτοί μπορούν να κόψουν γαλλικό και ελληνικό?

Γιαυτό έχετε δοκιμάσει καθόλου..ή είναι μύλοι αποκλειστικά για espresso?

Άβαταρ μέλους
Alex_Under
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: Rancilio Silvia
Μύλος:: Rancilio Rocky
Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast

Δημοσίευση από Alex_Under » Τρί Απρ 13, 2010 4:33 pm

mouhtis έγραψε:
Christos έγραψε:Κώστα είπαμε ότι δεν έχει καμία σχέση εάν ο μύλος είναι ίδια μάρκα με την μηχανή
Εννοώ ότι αν μια μηχανή χρειάζεται πολύ ψιλό κόψιμο ο μύλος της ίδιας εταιρίας φανταζομαι θα το έχει σίγουρα στις βαθμίδες του.Εκτός αν ολοι οι μύλοι καλύπτουν πολύ πιο λεπτό κόψιμο από αυτό που χρειάζονται οι περισσότερες μηχανές.
mouhtis έγραψε:Μια λίγο offtopic απορία:οι μύλοι αυτοί μπορούν να κόψουν γαλλικό και ελληνικό?

Γιαυτό έχετε δοκιμάσει καθόλου..ή είναι μύλοι αποκλειστικά για espresso?
Δεν νομίζω να υπάρχει μύλος με δυνατότητα να κόψει espresso και να μην μπορεί να κόψει γαλλικό.
Το αντίθετο, ναι.
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τρί Απρ 13, 2010 4:35 pm

Οι καλοί μύλοι μπορούν να κόψουν πολύ ψιλότερα από ότι απαιτείται για οποιαδήποτε espresso μηχανή. Μέχρι να την μπουκώσουν δηλαδή. Επίσης σίγουρα κάνουν για κόψιμο γαλλικού. Για ελληνικό δεν είμαι σίγουρος γιατί έχω την εντύπωση ότι ο ελληνικός είναι ακόμα πιο ψιλοκομμένος από τον espresso.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Costas

Δημοσίευση από Costas » Τρί Απρ 13, 2010 4:39 pm

Μάλιστα...οπότε +1 για αγορά μύλου!

Άβαταρ μέλους
NaGR
Μηχανή:: ECM Mechanika Profi
2η Μηχανή:: Gaggia Pure
Μύλος:: Graef CM 80
2ος Μύλος:: Eureka Mignon

Δημοσίευση από NaGR » Τρί Απρ 13, 2010 4:40 pm

με stepless ρύθμιση, συνήθως, σου παίρνει πολύ ώρα να μεταβείς απο κόψιμο espresso σε κόψιμο γαλλικού.
με stepped είναι τόσο εύκολο όσο μια περιστροφή.

όλοι οι μύλοι απο τον MDF κ πάνω μπορούν να κόψουν όσο λεπτά χρειαστεί. απο την κατηγορία αυτή λοιπόν και πάνω σε νοιάζει κυρίως πόσο ομοιογενές είναι το αποτέλεσμα, χρηστικότητα, θόρυβος κλπ

θέλω να αιτιολογήσει ο Χρήστος γιατί θα προτιμούσε Rocky απο MDF

αν κάποιος ξέρει τιμή για Compak k3 elite ή απλό απο eurogat ας μας διαφωτίσει.

ΥΓ όλοι οι doserless μου θυμίζουν τα συντριβάνια με το παιδάκι που κατουράει :P

mx1001

Δημοσίευση από mx1001 » Τρί Απρ 13, 2010 4:43 pm

Off topic:
NaGR έγραψε:Off topic:
ΥΓ όλοι οι doserless μου θυμίζουν τα συντριβάνια με το παιδάκι που κατουράει :P
Off topic:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Costas

Δημοσίευση από Costas » Τρί Απρ 13, 2010 4:47 pm

NaGR έγραψε:με stepless ρύθμιση, συνήθως, σου παίρνει πολύ ώρα να μεταβείς απο κόψιμο espresso σε κόψιμο γαλλικού.
Παράκλιση για μια μικρή επεξήγηση.
NaGR έγραψε: όλοι οι μύλοι απο τον MDF κ πάνω μπορούν να κόψουν όσο λεπτά χρειαστεί.
Σαφώς θέτεις και τον mdf στην κατηγορία αυτή,ε?(ρωτάω γιατί 200 γιουρόπουλα είναι αυτά να σιγουρευτώ!!)

Άβαταρ μέλους
NaGR
Μηχανή:: ECM Mechanika Profi
2η Μηχανή:: Gaggia Pure
Μύλος:: Graef CM 80
2ος Μύλος:: Eureka Mignon

Δημοσίευση από NaGR » Τρί Απρ 13, 2010 4:58 pm

mouhtis έγραψε:
NaGR έγραψε:με stepless ρύθμιση, συνήθως, σου παίρνει πολύ ώρα να μεταβείς απο κόψιμο espresso σε κόψιμο γαλλικού.
Παράκλιση για μια μικρή επεξήγηση.
οι stepless συνήθως (σίγουρα εξαιρείται οι Mazzer ενώ και ο Μacap σηκώνει μοντάρισμα) έχουν ένα κοχλία που περιστρέφοντας τον περιστρέφεις με πολύ μικρή ταχύτητα το μεγάλο δαχτυλίδι που κάνει τη ρύθμιση. αυτό επιτυγχάνει πολύ μεγαλύτερο έλεγχο αλλά για να έχεις μεταβολή απο espresso σε γαλλικό θες πολλές περιστροφές του κοχλία άρα περισσότερη ώρα.
με τους stepped απλά περιστρέφεις με το χέρι το μεγάλο δαχτυλίδι(που προαναφέρθηκε).το μείον οτι δεν μπορείς να κάνεις πολύ μικρές μετατοπίσεις (τα κλικ σε δεσμεύουν τρόπον τινά)
για τον MDF υπάρχει και εκεί τρόπος παράκαμψης (δες viewtopic.php?f=6&t=66)
NaGR έγραψε: όλοι οι μύλοι απο τον MDF κ πάνω μπορούν να κόψουν όσο λεπτά χρειαστεί.
Σαφώς θέτεις και τον mdf στην κατηγορία αυτή,ε?(ρωτάω γιατί 200 γιουρόπουλα είναι αυτά να σιγουρευτώ!!)
ναι μέσα και ο MDF

Costas

Δημοσίευση από Costas » Τρί Απρ 13, 2010 5:54 pm

Δηλαδή στους stepless οι επιλογές κοψιματος αλλάζουν χωρίς συγκεκριμένες θέσεις ενώ στους stepped οι επιλογές είναι σταθερές και όταν αλλάζεις θέση ακούγεται το χαραλτηριστικό ''κλικ''.Σωστά ή έχω καταλάβει λάθος?
Mdf , rocky και anfim είναι stepped?

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τρί Απρ 13, 2010 6:19 pm

NaGR έγραψε:...
θέλω να αιτιολογήσει ο Χρήστος γιατί θα προτιμούσε Rocky απο MDF
Γιατί στα περισσότερα reviews που διάβασα, κατέληγαν στο εξής σχόλιο για τον mdf: "ο καλύτερος οικονομικός μύλος για όσους δεν αντέχουν την αγορα του Rocky". Με 225 ευρώ που βρήκε ο Κώστας τον Rocky έχουμε μόνο 44 ευρώ διαφορά τιμής. Άλλοι λόγοι είναι η πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής (μου φαίνεται ότι ο Rocky έχει σχεδόν διπλάσιο βάρος από τον mdf), μεταλλικό κέλυφος έναντι πλαστικού, ότι είναι doserless (στον mdf ο πλαστικός μοχλός του doser έχει αναφερθεί ότι θέλει προσοχή), ότι έχει καλύτερη διαβάθμιοη στα κοψίματα, και τέλος έχει πάρα πολλούς ικανοποιημένους κάτοχους.
mouhtis έγραψε:Δηλαδή στους stepless οι επιλογές κοψιματος αλλάζουν χωρίς συγκεκριμένες θέσεις ενώ στους stepped οι επιλογές είναι σταθερές και όταν αλλάζεις θέση ακούγεται το χαραλτηριστικό ''κλικ''.Σωστά ή έχω καταλάβει λάθος?
Ακριβώς.
Mdf , rocky και anfim είναι stepped?
Ναι
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Απάντηση