Rancilio Classe 8 - Απορίες

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Απάντηση
billyboy

Rancilio Classe 8 - Απορίες

Δημοσίευση από billyboy » Κυρ Απρ 03, 2011 2:36 am

Καλώς όρισα στο φόρουμ σας! Πριν γραφτώ εννοείται πως διάβασα τουλάχιστον τα μισά θέματα και μου καρφώθηκε και εμένα να πάρω για προσωπική χρήση μια Rancilio Silvia.

Ας έρθω όμως στο θέμα μου. Στο μαγαζί που δουλεύω εδώ και ένα μήνα έχουμε την Rancilio Classe 8. Πάρα πολύ ωραία μηχανή για να πώ την αλήθεια και ας μην έχω ξαναδουλέψει La Marzocco παρά μόνο Verissimo στα Σταρμπακς που εργαζόμουν! Θέλω αν έχετε εμπειρία απο την Classe 8 να μου πείτε κανένα μυστικό της και πως να την προσέχω στη βάρδια μου! Επίσης να μου πείτε αν χρειάζεται καποιο καθαριστικό τύπου Urnex για τα κρουπς τα οποία έχουν γίνει μαύρα και ζητάω συνέχεια στο αφεντικό να πάρει αλλα μου φαίνεται πως το ξεχνάει! Επίσης το βράδυ την μηχανή δεν την σβήνουμε. Μου φάνηκε περίεργο στην αρχή αλλά μου είπαν πως τους είπε η Danesi ότι καταναλώνει περισσότερη ενέργεια αν ανοίξει το πρωί (7,30 για προσωπικό 8 για πελάτες) παρά να μείνει ανοιχτή όλο το βράδυ. :a014: (Ο danesi, αν και έχει την καλή ποιότητα το μαγαζί "100% Αράμπικα" ~και καλα :a042: , είδα μέσα κόκκους ρομπούστα~ εμένα δεν μου αρέσει, μου φένεται ξινός). -λέτε να φταίει για την ξινίλα που δεν έχει αγοράσει φίλτρο νερού;-

Τι άλλο, τι άλλο;; Α, ναι αγαπώ τον καφέ :coffee: ! :worthy: :respekt:

Υ.Γ. Θα επιστρέψω με απορίες. :a016:

Άβαταρ μέλους
Alex_Under
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: Rancilio Silvia
Μύλος:: Rancilio Rocky
Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast

Re: Rancilio Classe 8 - Απορίες

Δημοσίευση από Alex_Under » Κυρ Απρ 03, 2011 10:14 am

Καλώς ήρθες φίλε.
Για όλα αυτά που ρωτάς δεν έχω απαντήσεις. Το μόνο έχω ακούσει είναι ότι τις μεγάλες επαγγελματικές μηχανές ένας άλλος λόγος που δεν τις κλείνουν το βράδυ, είναι για να μην πιάσουν άλατα. Γιατί λέει ότι τα άλατα σχηματίζονται κατά την διαδικασία "κρυώματος" του νερού. Έτσι αν διατηρείς το νερό πάντα πάνω από κάποια θερμοκρασία χρειάζεσαι λιγότερη ή και καθόλου αφαλάτωση.
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!

Άβαταρ μέλους
NaGR
Μηχανή:: ECM Mechanika Profi
2η Μηχανή:: Gaggia Pure
Μύλος:: Graef CM 80
2ος Μύλος:: Eureka Mignon

Δημοσίευση από NaGR » Τετ Μάιος 04, 2011 11:30 pm

τι διαφορά έχουν οι κόκκοι ρομπούστα απο τους αραμπίκα? πως τους ξεχωρίζεις?

VAMPIRE

Δημοσίευση από VAMPIRE » Πέμ Μάιος 05, 2011 12:47 am

NaGR έγραψε:τι διαφορά έχουν οι κόκκοι ρομπούστα απο τους αραμπίκα? πως τους ξεχωρίζεις?
Είναι πιο μικροί και πιο στρογγυλοί .
Τσάμπα τα κάναμε τα σεμινάρια ;

Απάντηση