Επιλογή καφετιέρας

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
translator

Re: Επιλογή καφετιέρας

Δημοσίευση από translator » Σάβ Μαρ 19, 2011 8:21 pm

Αν διαθέτεις το κονδύλι και σε ενδιαφέρει να καλύπτεις τις ανάγκες για καπουτσίνο της παρέας, τότε πάρε την Twin που έχει 2 boiler.
Αν δεν υπάρχει ζήτηση για πολλά καπουτσίνο και γρήγορα, τότε σε καλύπτει μια μηχανή μονού boiler, όπως η Baby Dose.

To Buldoza.gr λαμβάνει καλή κριτική από τα μέλη αυτής της κοινότητας και πριν κάποιες μέρες είχε έκπτωση -40 ευρώ σε αγορές άνω των 250€. Για ρώτα τους μήπως μπορούν να στη δώσουν και σένα.
Πρόσφατα άνοιξε και το Barista-shop.gr, ένα κατάστημα αποκλειστικά για τον καφέ και τα συναφή είδη, επίσης με παρουσία εδώ.
Διαφορετικά ό,τι βλέπεις στο Skroutz.

tsthanos

Δημοσίευση από tsthanos » Σάβ Μαρ 19, 2011 9:23 pm

Στο site αναφέρεται και η Baby Class.

Γνωρίζει κάποιος τις διαφορές μεταξύ Class, Dose και Twin;

Ζήτηση για πολλά cappuccino δεν υπάρχει οπότε, αν κατάλαβα καλά, δεν έχω ιδιαίτερη ανάγκη για την Twin..

smoothbore

Δημοσίευση από smoothbore » Σάβ Μαρ 19, 2011 9:43 pm

φιλε μας ρωτας κάτι που εχει απαντηθεί ισα με τρείς χιλιαδες διακόσιες πενηντα εξη φορές ,μια προσεκτικότερη αναγνωση στην γενικότερη Gaggiology του site θα σε κατατοπίσει πλήρως.
Να ρωτήσεις πια απο 'όλες μπορεί να σου προτινει κάποιος σε σχεση με τις αναγκες σου και εφόσον ξερεις τις διαφορές εντάξει , αλλά αυτο που ρωτας και μονο μια προσεκτικότερη αναγνωση των χαρακτηριστικών τους σε βάζει σε υποψια περι τινος πρόκειται.

tsthanos

Δημοσίευση από tsthanos » Κυρ Μαρ 20, 2011 2:44 pm

Έχω ήδη αναφέρει από το πρώτο κιόλας post ότι υπάρχουν σχετικά threads. Παρόλα αυτά, επειδή το ενδιαφέρον μου για καφετιέρα είναι λίγων ημερών, δεν γνωρίζω τον χώρο καθόλου. Έχω ήδη διαβάσει τα περισσότερα threads.

Θα ήθελα με ενημερώσει κάποιος τι διαφορά υπάρχει στο καθάρισμα και στα υπολείμματα καφέ μεταξύ των διαφόρων συσκευών.

smoothbore

Δημοσίευση από smoothbore » Κυρ Μαρ 20, 2011 7:31 pm

Στο καθάρισμα (εαν εννοείς την αφαλάτωση )καμία, ισως η twin λογο διπλού μποιλερ να εχει κάποια ιδιαιτερότητα στην διαδικασία αλλά δεν το γνωρίζω , επίσης η υπαρξη solenoid valve στην μηχανή πλην του οτι κρατάει το puck στεγνό, σου δινει την δυνατοτητα να κάνεις backflash καθαριζοντας τα υπολείματα που μενουν πισω απο την διαδρομή του shower screen και οπου δεν φτάνει το βουρτσάκι .
Επίσης ριχνοντας μια ματιά στο u tube αναζητώντας αυτο που ψάχνεις σε βοηθάει να καταλάβεις πώς γινονται κάποια πράγματα και ειδικά για gaggia που ειναι μονοδρομος θα βρεις πολλά.
Μην βιαζεσαι και προπάντων μην εντυπωσιάζεσαι απο πιθανες ευκολιες και εμφάνιση.

tsthanos

Δημοσίευση από tsthanos » Κυρ Μαρ 20, 2011 7:39 pm

Για να είμαι ειλικρινής αναφερόμουν σε (πιθανό) καθημερινό καθαρισμό.. :)

smoothbore

Δημοσίευση από smoothbore » Κυρ Μαρ 20, 2011 7:44 pm

Οτι και να πάρεις δεν εχει διαφορά σε καθημερινή χρηση ,οτι κανεις σε μια ,το ιδιο κάνεις σε ολες.

tsthanos

Δημοσίευση από tsthanos » Τετ Νοέμ 09, 2011 9:44 pm

Καλησπέρα,
Λόγω υποχρεώσεων (σε χρόνο) δεν προχώρησα σε αγορά κατά το άνοιγμα του thread, ανέβηκα όμως στο συνολικό ποσό που θέλω να διαθέσω για μηχανή και μύλο. Βλέποντας τις προσφορές από διάφορα sites κατέληξα στη γνωστή προσφορά (στην οποία αναφέρεστε αρκετά) για τη Rancilio Silvia V3 και τον Mahlkonig Vario II. Στα sites italiankitchenaids.com και coffeeitalia.de οι τελικές τιμές (με insurance στην αποστολή) είναι 691,25 και 666,77 (για αποστολή στην Αθήνα). Και στα 2 καταστήματα το πακέτο είναι διαθέσιμο.
Θα ήθελα να μου πείτε κατά πόσο συμφωνείτε με την επιλογή καθώς και πιο από τα 2 μαγαζιά να προτιμήσω.
Σας ευχαριστώ και πάλι!!

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τετ Νοέμ 09, 2011 10:07 pm

Η ίδια εταιρεία είναι Θανάση. Έχω την εντύπωση ότι τα περισσότερα μέλη προτίμησαν να κάνουν την αγορά από το γερμανικό site το οποίο σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε άρχισε να χρεώνει και κάτι έξτρα ακόμα (μάλλον το fee του Paypal άμα πληρώσεις με αυτό).
viewtopic.php?f=8&t=1404&start=10#p23316
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

tsthanos

Δημοσίευση από tsthanos » Τετ Νοέμ 09, 2011 10:10 pm

Χρήστο σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!
Λέγοντας γερμανικό φαντάζομαι εννοείς το coffeeitalia.de (το οποίο σε κάνει redirect στο coffeeitalia.co.uk κατά την παραγγελία);
Σχετικά με την επιλογή των 2, ποια είναι η γνώμη σου σαν πρώτη αγορά;

Απάντηση