Gaggia Baby - Πιθανό πρόβλημα με τον ατμό

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Gaggia Baby - Πιθανό πρόβλημα με τον ατμό

Δημοσίευση από Christos » Δευ Φεβ 28, 2011 12:08 am

Δεν χρειάζεται να κάνεις υποθέσεις. Αύριο θα επικοινωνήσεις μαζί τους (ΜΜ) και θα ξέρεις. Πάντως άμα έχουν μηχανές διαθέσιμες, δεν έχω διαβάσει εδώ στο forum, να έχουν πρόβλημα με τις αλλαγές.
Για επισκευές εάν χρειαστεί θα απευθυνθείς αποκλειστικά στην Σίμπα τεχνική (ή Siva; δεν ξέρω ποιό είναι το σωστό).

G.E. Dimitriou S.A.
6 Kifissou Street
12242, Egaleo
Ph. +30 210 5386400
Fax +30 210 9884415
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Δευ Φεβ 28, 2011 9:11 am

Οι μηχανες Gaggia που αγοραζονται απο ΜΜ ΔΕΝ καλυπτονται απο EUROGAT , μονο απο Σιμπα!!!

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Δευ Φεβ 28, 2011 1:00 pm

Κρίμα με αυτά τα διακοπτάκια.
Μάλλον κάποιος τα γρουσούζεψε.. :lol:
και τα κουμπάκια-χειριστήρια της μηχανής που δεν εμπνέουν ιδιαίτερη εμπιστοσύνη
Να ελαφρύνω λίγο το κλίμα..
Vag ξέρω οτι είναι άσχημο πράγμα και απο την πρώτη φορά κιόλας,αλλά σίγουρα θα κάνουν ανταλλαγή γιατί δεν έχει περάσει το όριο των ημερών μετά την αγορά (15 ημέρες άν θυμάμαι καλά).
Για επιστροφή χρημάτων δεν ξέρω τι ισχύει.
Απο ΜΜ πάντως μόνο η Σίμπα Τεχνική αναλαμβάνει.

VAGS

Δημοσίευση από VAGS » Δευ Φεβ 28, 2011 2:52 pm

Το θέμα έκλεισε.

Πήγα στα Media Markt και την έδωσα πίσω. Ταυτόχρονα βλέποντας ότι δεν έχουν έρθει άλλες, ζήτησα να μου γίνει και επιστροφή χρημάτων όπως και έγινε. Άντε τώρα να δούμε τι κάνουμε...Φτου κι απ' την αρχή...

Πάντως, βλέποντας την ποιότητα κατασκευής της, παρατήρησα ότι γενικά τα κουμπάκια δεν είναι και πολύ σόι.
Αυτό σημαίνει ότι για μένα η ιδέα της Gaggia πλέον έχει απορριφθεί.

Εν τω μεταξύ, κράτησα και μία κουβέντα που μου είπαν τα παιδιά στο TAF την Παρασκευή που πήγα να πάρω καφέ.
Ότι καλή χρυσή άγια η Gaggia, αλλά γενικά θα με ταλαιπωρήσει λίγο όσον αφορά το αφρόγαλο, κάτι που παρατήρησα με τα άναψε σβήσε της αντίστασης, κατά τη διάρκεια της παρασκευής του αφρόγαλου...
Θέλετε η απειρία μου; Θέλετε ότι έχουν μπορεί να έχουν δίκιο; Το θέμα είναι ότι εγώ από την πρώτη μου επαφή με τη συσκευή ΚΑΙ βλάβη είχα, και αφρόγαλο ικανοποιητικό δεν είχα.
Και πιστέψτε με, έκανα με ευλάβεια όλες τις κινήσεις που απαιτούνται για τη σωστή παρασκευή του.

Anyway....πάμε γι' άλλα!! Τι άλλα; Μόνο ο Θεός ξέρει... :worthy:

Googlis

Δημοσίευση από Googlis » Δευ Φεβ 28, 2011 3:14 pm

Καλησπέρα κι από εμένα Βαγγέλη, κι εγώ μόλις αγόρασα την δική μου Gaggia New baby black, είχα πρόβλημα(έτρεχαν νερά και μου έριχνε το ρελέ).Την οποία μου την αντικατέστησαν με καινούρια. Έτυχε και στην δουλειά μου να μου φέρουν μια ακριβώς την ίδια για επισκευή.(Είμαι επισκευαστής ηλεκτρικών συσκευών).Από την εμπειρία μου θα σου πώ ότι η μηχανή αυτή στην κατηγορία της και στα χρήματά της είναι Value for money.Έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής(αντλία,πλαστικά,μπόιλερ κτλ) και ''ανοίγει'' εύκολα για να την επισκευάσεις.Τώρα όσον αφορά τα διακοπτάκια και κάποια πλαστικά σωληνάκια οκ εκεί υπάρχει ένα θέμα δεν είναι τοοοοόσο αντοχής.Η Silvia που λες είναι μια άλλη εντελώς ιστορία και ποιοτικά και σαφώς σε θέμα τιμής. Είναι τι θέλει ο καθένας τι δίνατε να πληρώσει και να αξιοποιήσει.
Εγώ π.χ. προτιμώ την Gaggia από πλευράς χρημάτων και οκ θα χαλάσουν 2 διακοπτάκια στα 5 χρόνια δεν με ενοχλεί και τόσο γιατί κοστίζουν 2-3ευρώ και τα αλλάζω. Κι εγώ θα ήθελα μια Silvia αλλά ακόμα είμαι αρχάριος ως barista και δεν θα έδινα τόσα χρήματα εξ αρχής με τίποτα :) Αλλά όπως σου είπα είναι όλα ανάλογα το budget του καθενός και το πόσο θα αξιοποιήσει αυτό που θα αγοράσει.

Υ.Γ. Πάντα να αγοράζεις αυτό που εσύ πραγματικά θέλεις ακόμα και αν δεν είναι το ''ενδεικνυόμενο'' γιατί αν δεν σου αρέσει μετά,θα αισθάνεσαι 2 φόρες ............. μία γιατί δεν είσαι ικανοποιημένος και μια γιατί δεν άκουσες τον εαυτό σου :D

smoothbore

Δημοσίευση από smoothbore » Δευ Φεβ 28, 2011 4:07 pm

Για σενα Googlis τα διακοπτάκια δεν ειναι τιποτα και όντως ευτελή αξία εχουν ,για κάποιους άλλους όμως μπορεί να σημαίνει μια απίστευτη ταλαιπωρία (λογο μετακίνησης ) και μάλιστα σε double mode + το αφροδίσιο που αρπάζει εξαιτίας της γκαντεμιάς του να πάρει πράμα καινουργιο και να μην δουλευει.
Οπως και να εχει το θέμα όταν βλέπεις να πωλούντε -κινεζικα και αυτά - σκουτερ ή παπάκια κοστίζοντας 2 φορές οσο μια μεσαία Gaggia ,εχεις μια απαίτηση ρε γαμωτ , δεν ειναι δα και το εργοστάσιο .

VAGS δυστηχώς η ποιότης έχει πάει περίπατο πλεον στο χαμηλού κόστους μηχανές ,ειτε διακοπτάκι θα ειναι ειτε βαφή ειτε τσαπατσουλέ μοντάρισμα και ψιλοανύπαρκτος έλεγχος καλής λειτουργείας.
Εσυ έκατσες στην μπίλια αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι ειναι όλες οι γιαγιάδες έτσι , πλην τους διακόπτες θα έλεγα που απο ότι βλέπω δεν κρατάει κανεις απο σόι άσχετα το μοντέλο ,όπως και το θέμα αφρογαλο που εχει επίσης κάποιους συμβιβασμούς χωρις να σημαινει ότι ειναι ανέφικτο ενα ευπρεπές αποτέλεσμα.
Λίγο εξάσκηση θέλει και κατάλληλη τεχνική .
Τωρα το να πάρεις απο γινάτι μια silvia που κάνει τα 2πλάσια ειναι μια εναλακτική που σε κάποιο απωτερο μέλον ισως γλυτώσεις την αναβάθμιση που ΘΑ έκανες απο την gaggia (λέμε τωρα), το κακό όμως ειναι ότι θέλει τα money επι τη εμφανίσει και αυτό στις μερες μας ειναι κομάτι hard και για πολλούς και core μαζι.
Επίσης μην νομίζεις ΄οτι εχεις και πολλές εναλακτικές σε αυτά τα χρήματα που δινεις για την gaggia.

Googlis

Δημοσίευση από Googlis » Δευ Φεβ 28, 2011 7:42 pm

Φίλε smoothbore συμφωνώ με αυτά που λές και αν κατάλαβες τα ίδια πράγματα λέμε με άλλα λόγια :D Τα ίδια όπως γράφω έπαθα κι εγώ (έτρεχε νερά από την πρώτη μέρα).Το θέμα είναι να βρεις μια μηχανή στα μέτρα σου και στην τσέπη σου.Η New Baby Back ανοίγει εύκολα, υπάρχει σχετικό video και στο youtube, λίγο βέβαια να πιάνουν τα χεράκια μας. Οπότε δεν θα χρειαστεί μετακινήσεις και ταλαιπωρίες και αποφεύγουμε και τα υψηλά κόστη επισκευής.
Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και την λέω για μας εδώ,δεν έχω κανένα κέρδος-όφελος να υποστηρίζω την εν λόγω εταιρία.Απλά επειδή η αγορά έχει γεμίσει όπως λες από .................. προϊόντα είναι δύσκολο να κάνεις μια καλή επιλογή που να μην το μετανιώσεις ή να σου βγει εν τέλη ο κούκος αϊδόνη :D

Απάντηση