Diy Dual Boiler machine project 2 παρουσιαση

PID, μετρητές πίεσης, και ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε το "φιατάκι" σας να γίνει Mitsubishi Evo.
Άβαταρ μέλους
psycho
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: Simonelli Musica
Μύλος:: Mazzer SJ
Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone

Re: Diy Dual Boiler machine project 2 παρουσιαση

Δημοσίευση από psycho » Παρ Φεβ 18, 2011 9:01 pm

Καλά πλάκα μας κάνεις έσυ έβγαλες 300μλ νερό.!!! :lol: :lol: Πόσο πιο σταθερή την περήμενες !??

Άβαταρ μέλους
dimogrec
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: Zaffiro PID Woodsman
2η Μηχανή:: Pavoni EN, Bacchi
Μύλος:: Macap MC4 & M4
Οι καφέδες μου:: κυριως taf

Δημοσίευση από dimogrec » Κυρ Φεβ 20, 2011 1:52 pm

Δεν ειπα οτι δεν ειναι σταθερη η μηχαανη.Για τη χρηση για την οποια ειναι φτιαγμενη (οικειακη) ειναι μια χαρα κ ειμαι απολυτα ικανοποιημενος :) . Απλως διαβαζοντας τις παρουσιασεις του Woodsman αναρωτιομουν τι επιδοση εχει μια εργοστασιακη μηχανη και για να εχω μετρο συγκρισεις εκανα καποιες μετρησεις στη δικια μου. θελω να πω οτι μονο οταν εκανα τις δικες μου μετρησεις καταλαβα τι παραπανω προσφερει η πατεντα του woodsman, και ανεβασα το βιντεακι για να το καταλαβουμε καλυτερα ολοι μας.

smoothbore

Δημοσίευση από smoothbore » Κυρ Φεβ 20, 2011 2:14 pm

dimogrec έγραψε:.... αναρωτιομουν τι επιδοση εχει μια εργοστασιακη μηχανη και για να εχω μετρο συγκρισεις εκανα καποιες μετρησεις στη δικια μου. ......
Σε μια επαγγελματική gaggia με 3 γκρουπ ( δεν βρηκα το μοντέλο στο ιντερνετ μιας και ηταν πιο παλιό ) που μέτρησα για 30 περιπου sec ξεκίναγε απο 91-92 φτάνωντας στους 96 , έμενε σταθερή 5-6 sec και μετα άρχιζε να πέφτει μέχρι τους 89 στο τέλος του video και φυσικά θα συνέχιζε να πέφτει .
Δεν ειδα δηλαδή και τιποτα το σπουδαίο και ας ειχε 5λιτρο μπόιλερ ,χωρια οτι ειχε πολύ υψηλη θερμοκρασία στους 96 βαθμούς .
Εχει το video ο Woodsman αν διαβάσει το ποστ καλώς αλλιως θα του πω αν μπορεί να το ανεβάσει .

smoothbore

Δημοσίευση από smoothbore » Κυρ Φεβ 20, 2011 2:56 pm

Να συμπληρώσω επίσης ότι αυτο το συστημα του να μετράς ελεύθερη ροη το νερό δεν ειναι το συνηθες ,απλά αφού στο πολύ νερό εχει μια κάπως σταθερή θεμοκρασία , στο πιο λιγο που χρειάζετε για το shot θα εχει ακόμα πιο σταθερή.
Κανονικά μετριέτε με θερμόμετρο που ειναι ενσωματομένο στο pf και εχει και μανόμετρο με βρυσάκι που προσομοιάζει συνθήκες εκχύλισης και φυσικά δεν μπορουμε να το έχουμε αφου κοστίζει αρκετά .

Άβαταρ μέλους
NaGR
Μηχανή:: ECM Mechanika Profi
2η Μηχανή:: Gaggia Pure
Μύλος:: Graef CM 80
2ος Μύλος:: Eureka Mignon

Δημοσίευση από NaGR » Κυρ Φεβ 20, 2011 7:39 pm

woodsman πόσο σου έχει στοιχίσει μέχρι τώρα η μηχανή? μόνο υλικά, όχι εργαλεία ή κόστος εργατοώρας. στείλε πμ αν διαβάζει το φόρουμ και η :waf:

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Κυρ Φεβ 20, 2011 8:46 pm

NaGR έγραψε:woodsman πόσο σου έχει στοιχίσει μέχρι τώρα η μηχανή? μόνο υλικά, όχι εργαλεία ή κόστος εργατοώρας. στείλε πμ αν διαβάζει το φόρουμ και η :waf:
Kανενα προβλημα φιλε μου.Ισα ισα που επρεπε να το ειχα γραψει εδω και καιρο.Τα υλικα κομπλε μαζι με το σασι μεχρι και την τελευταια βιδα εφτασαν κοντα στο χιλιαρικο.Στην τιμη εχουν περιληφθει pf ανοικτο και κλειστο μαζι με τα καλαθακια,pid.πλακετες ,ρελεδες,μανομετρα.ακροφυσια,αντιστασεις,μποιλερ,διακοπτες,μονωση,τρομπες,υλικα συνδεσης με το δικτυο η απο δοχειο,ηλεκροβαλβιδες(πεντε),καλωδια θερμοενισχυμενα,ρακορ συνδεσεων,χαλκοσωληνες,κ.λ.π ψιλολοιδια.
Να πω πως λογω συχνης συνεργασιας εχω απολαυσει και 20% εκπτωση απο τον προμηθευτη μου,την οποια εχω συμπεριλαβει στο αναφερομενο κοστος.
Μην ξεχναμε πως τα μποιλερ ειναι εξ ολοκληρου απο ορειχαλκο τορνιριστο αντιθετα απο ολες τις αναλογες μηχανες οι οποιες εχουν χαλκινα μποιλερ και απο ορειχαλκο ειναι μονο τα καπακια των μποιλερ για να μπορουν να βιδωθουν τα διαφορα εξαρτηματα.Αυτο δεν ειναι απαραιτητα καλυτερο απλως διαφορετικη επιλογη που εχει τα συν και τα πλην της.Απλα ειναι πολυ ακριβοτερη επιλογη(ο ορειχαλκος) απο των μηχανων παραγωγης.

nefilim

Δημοσίευση από nefilim » Δευ Φεβ 21, 2011 2:19 pm

smoothbore έγραψε:Κανονικά μετριέτε με θερμόμετρο που ειναι ενσωματομένο στο pf και εχει και μανόμετρο με βρυσάκι που προσομοιάζει συνθήκες εκχύλισης και φυσικά δεν μπορουμε να το έχουμε αφου κοστίζει αρκετά .
Εννοείς το scace thermofilter. Καταρχήν να πω ότι όντως η μέθοδος που χρησιμοποιεί ο woodsman δεν είναι η "προβλεπόμενη" δλδ δεν μετράει καθαρά την θερμοκρασία της εκχύλισης -λογικά θα είναι ελάχιστα παραπάνω αλλά σταθερή η διαφορά- αλλά φαίνεται καθαρά πόσο σταθερή είναι η μηχανή οπότε δεν υπάρχει θέμα :oneup: απλά παίζει λίγο fine tuning. Οι μετρήσεις -ακρίβεια,επαναληψιμότητα- είναι μεγααάλο θέμα.

Για το θερμοφίλτρο τώρα η φάση ξεκίνησε ως εξής. Μερικοί που πειραματίζονταν μεγάλωναν μια τρυπίτσα στο καλαθάκι, περνούσαν μέσα το αισθητήριο -θερμοζεύγος-, το γέμιζαν με καφέ -το αισθητήριο ελάχιστα πάνω από το καφέ-, πάτημα και εκχύλιση, όπως φτιάχνεις κανονικά καφέ, έτσι έχεις μέτρηση θερμοκρασίας εκχύλισης -και σχετικά φτηνά- αλλά όχι επαναληψιμότητα μια και είσαι στο έλεος των παραμέτρων του καφέ.
Αυτό που κατάφερε ο george scace όντως έφερε την μέγιστη ακρίβεια στις μετρήσεις, άλλωστε είναι η μέθοδος που χρησιμοποιούν όλοι οι κατασκευαστές και η επίσημη στο WBC . Εν συντομία, αυτό που έκανε είναι, ότι χρησιμοποιεί μέσα στο pf-καλαθάκι ένα υλικό που εξομοιώνει το καφεκέικ (όγκο,θερμικές ιδιότητες -πολύ δύσκολο-), ένα θερμοζεύγος υψηλής ακρίβειας και ταχύτητας αντίδρασης , στην έξοδο ένα ρυθμιστή ροής που βγάζει ~60ml στα 25sec και τέλος στην έκδοση 2 του θερμοφίλτρου πρόσθεσε μανόμετρο στο pf. Αποδεδειγμένα αυτή η μέθοδος έχει -μέχρι στιγμής- την μεγαλύτερη ακρίβεια ΚΑΙ επαναληψιμότητα.
Για μας τους οικιακούς χρήστες, απλά είναι πολλά τα λεφτά Άρη...Κοστίζει γύρω στα 500$ , βάλε και καμμιά 300€ για ψηφιακό θερμόμετρο υψηλής ακρίβειας fluke (συνήθως το 54ii) ή αντίστοιχο άστα...Γιαυτό μερικοί "έξυπνοι" στην Αμερική στο νοικιάζουν σε πακετάκι για να κάνεις τις μετρήσεις/ρυθμίσεις σου.

Χρήστο αν θεωρείς ότι πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο τόπικ κάνε τις απαραίτητες ενέργειες.

spyros
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
Μύλος:: Compak K3 Touch

Δημοσίευση από spyros » Δευ Φεβ 21, 2011 3:53 pm

Πολύ ενδιαφέρον nefilim.
Δεν είχα μπει καν στον κόπο να διαβάσω τα χαρακτηριστικά του, με το που έβλεπα τιμή νόμιζα ότι απλά κοροιδεύανε για ένα μανόμετρο.Δεν παύει όμως να είναι απλησίαστο και υπερβολικό όπως έγραψες για οικιακή χρήση.

smoothbore

Δημοσίευση από smoothbore » Δευ Φεβ 21, 2011 6:48 pm

nefilim έγραψε: Καταρχήν να πω ότι όντως η μέθοδος που χρησιμοποιεί ο woodsman δεν είναι η "προβλεπόμενη" δλδ δεν μετράει καθαρά την θερμοκρασία της εκχύλισης -λογικά θα είναι ελάχιστα παραπάνω αλλά σταθερή η διαφορά- αλλά φαίνεται καθαρά πόσο σταθερή είναι η μηχανή οπότε δεν υπάρχει θέμα :oneup: απλά παίζει λίγο fine tuning. Οι μετρήσεις -ακρίβεια,επαναληψιμότητα- είναι μεγααάλο θέμα... .....

......Γιαυτό μερικοί "έξυπνοι" στην Αμερική στο νοικιάζουν σε πακετάκι για να κάνεις τις μετρήσεις/ρυθμίσεις σου.
Η τιμή του το καθιστά απαγορευτικό για οικιακή χρήση όπως και να'χει αφού μονο και μονο στο άκουσμά της ενα ελαφρύ εγκεφαλικό το έχεις στην τσέπη :lol: :lol:
Βέβαια σε ελεύθερη ροή τα πράγματα ειναι ακόμα πιο δύσκολα θερμοκρασιακά και αυτό που εχει πετύχει ο woodsman με ενα μισόλιτρο μπόιλερ ειναι άθλος .

ΥΓ
Πάλι οι αμερικάνοι , πως γινετε ο λαος που θωρεί εθισμό τα starbucks :lol: να βγάζει τις πατέντες και να πρωτοπορεί ποτέ δεν το κατάλαβα , έψαχνα κάποτε naked pf και εβρισκα μονο σε ενα μαγαζί στην Αγγλία ( απο Ευρώπη ενοείτε) και δεν έστελνε Ελλάδα κιόλας .
Woodsman γερά , με τσαμπουκά , κρατάς το μέλον της Ευρωπαϊκής mod- εσπρεσοκουλούρας στα χέρια σου.

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Δευ Φεβ 21, 2011 7:40 pm

smoothbore έγραψε:

Πάλι οι αμερικάνοι , πως γινετε ο λαος που θωρεί εθισμό τα starbucks :lol: να βγάζει τις πατέντες και να πρωτοπορεί ποτέ δεν το κατάλαβα .
Παντως γνωστος αγνωστος δικηγορος με συμβουλεψε τα αναλυτικα σχεδια που επρεπε να καταθεσω για το διπλωμα ευρεσυτεχνιας καθως και την κατοχυρωση της πατεντας, να μην ειναι τελειως αναλυτικα.....γενικως και συγκεκριμενα αφηρημενος να ειμαι.......ειπε.Λετε να εννοουσε τιποτα?Μηπως η ελλαδα τρωει τα παιδια της?Α μπα δεν νομιζω.Υπερβολες θα ειναι. :a038:

Απάντηση