Isomac Tea II

Ημι-επαγγελματικές μηχανές για τους πιο ενθουσιώδεις home barista. Μηχανές αξιώσεων που προκαλούν με την εμφάνιση τους και μόνο.
Απάντηση
Nikel

Isomac Tea II

Δημοσίευση από Nikel » Τετ Δεκ 08, 2010 1:56 pm

Γεια σε ολους. Κατ΄αρχάς να δώσω συγχαρητήρια για το forum. To παρακακολουθώ καιρό και ομολογώ ότι είναι πολύ κατατοπιστικό σε πολλά θέματα. Είμαι κι εγώ ένας απο τους "τρελαμένους" με τον εσπρέσσο και θέλω να κάνω το επόμενο βήμα αγοράζοντας μια καλή μηχανή και μύλο. Μετά απο πολύ ψάξιμο (δυο και βάλε μήνες) όσον αφορά τον μύλο είμαι μεταξύ του Mazzer Mini E και του Mahlkönig Vario κλίνοντας προς τον δεύτερο.

Όσον αφορά την μηχανή (κι εκεί θέλω περισσότερο την βοηθειά σας) πάω μάλλον για την Isomac Tea II. Απο το ψάξιμο που έχω κάνει έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι μια πολύ καλή μηχανή σε σχετικά καλή τιμή. Η δεύτερη επιλογή μου είναι η Silvia.

Υπάρχει κάποιος που έχει γνώση απο Isomac Tea II για να μου πει την γνώμη του?

Άβαταρ μέλους
boltsis
Όνομα: Ηλίας
Μηχανή:: La San Marco 95E
2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
Μύλος:: La San Marco SM 90/T
2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro

Re: Isomac Tea II

Δημοσίευση από boltsis » Τετ Δεκ 08, 2010 5:30 pm

Δε νομίζω να την έχει κανείς φίλε μου να σου πει την γνώμη του :lol: εκτός και αν είχε την τύχη κανένας να πιεί κανά καφέ.Πολύ θα ήθελα να μάθω και εγώ πάντως!Πόσο τη βρίσκεις αυτή φίλε μου αν έτσι για περιέργεια?Φαίνεται πολύ εργαλείο..
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..

Dimitris_P

Δημοσίευση από Dimitris_P » Τετ Δεκ 08, 2010 6:10 pm

tea μοντέλο για εσπρεσσιέρα λίγο κουλό :lol:
τι διαφορές έχει με την Zaffiro ?

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Τετ Δεκ 08, 2010 7:41 pm

Αγαπητέ φίλε
Δεν έχει τυχει να την δοκιμάσω-λειτουργήσω την ΤΕΑ, αλλά απο εντυπώσεις που διαβάζω είναι πολύ καλή.
(Ειναι Δημήτρη με εναλλάκτη θερμότητας (ΗΧ) και όχι μονού μπόϊλερ διπλής χρήσης όπως είναι η Zaffiro.)
Εγώ προσωπικά αν δεν διέθετα τα χρήματα για μια καλή Dual boiler τότε σίγουρα θα κοιτούσα για ΗΧ, και η ΤΕΑ θα ήταν μέσα στις μηχανές που θα μελετουσα, πριν επιλέξω.
Η Silvia είναι entry level μηχανή ικανή να παράξει αξιοπρεπή καφέ αλλα δεν μπορεί να συγκριθει με την ΤΕΑ η οποία κινειται σε άλλη κατηγορία.
Οσον αφορα τους μύλους το μόνο που έχω να πώ είναι πως τελευταία άλλαξα δίσκους κοπής (περίπου 35 ευρώ) στον δικό μου Μazzer Mini electronic με τους δίσκους του Super Jolly (έχουν και οι δύο 64mm δίσκους διαφορετικούς μεν, αλλά με τις ίδιες υποδοχές) και έχω την ποιότητα άλεσης του Super Jolly. (βασικά σκεφτηκα ότι στα 220V/50Hz δεν θα υπήρχε πρόβλημα ροπής από τα 250W του Mini E σε σχέση με τα 350W του SJ όπως μπορει να είχε στα 110V/60Hz και ότι για οικιακή χρήση όπου δεν αλέθεις συνέχεια για να υπερθερμανθεί, ο μύλος θα τα κατάφερνε.
Το αποτέλεσμα με έχει δικαιώσει ακόμα και σε ελαφρύτερα καβουρδισμένους κόκκους οι οποίοι είναι σκληρότεροι.
Ο μύλος λειτουργει με απόλυτη άνεση χωρίς να δισταζει καθόλου
Έχω πλέον άλεση 17 γραμμαρίων στον μισο χρόνο περίπου, απ ότι με τα burrs του Mini -πράγμα που σημαίνει ότι ζεσταίνεται λιγότερο ο καφές- και πολύ πιό αφράτο αποτέλεσμα.)
Οπότε κατα την επιλογή σου για καλό μύλο, λάβε και αυτό σαν ενδεχόμενο, διότι με 35 ευρώ επιπλέον είναι σαν να έχεις τον SuperJolly electronic.

translator

Δημοσίευση από translator » Τετ Δεκ 08, 2010 9:27 pm

Off topic:
y.v έγραψε:Off topic:
Οσον αφορα τους μύλους το μόνο που έχω να πώ είναι πως τελευταία άλλαξα δίσκους κοπής (περίπου 35 ευρώ) στον δικό μου Μazzer Mini electronic με τους δίσκους του Super Jolly (έχουν και οι δύο 64mm δίσκους διαφορετικούς μεν, αλλά με τις ίδιες υποδοχές) και έχω την ποιότητα άλεσης του Super Jolly.
Off topic:

Για κάποιον που ΘΑ πάρει μύλο και δεν έχει ιδέα από μύλους, είναι απλή διαδικασία ή θα τον χαλάσει;

Άβαταρ μέλους
boltsis
Όνομα: Ηλίας
Μηχανή:: La San Marco 95E
2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
Μύλος:: La San Marco SM 90/T
2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro

Δημοσίευση από boltsis » Τετ Δεκ 08, 2010 9:40 pm

@ y.v καταλάθος έπεσε το μάτι μου στο όνομα της μηχανής σου και είχα την απορία να δω ποια είναι.Είδα ότι οιάζει με αυτή της isomac και φαίνεται ακριβό εργαλείο εξίσου.Την είχες πάρει ακριβά?
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..

Άβαταρ μέλους
Y.V

Δημοσίευση από Y.V » Τετ Δεκ 08, 2010 9:54 pm

Τρεις βίδες ο κάθε κοπτικός δίσκος είναι. (απλώς πρέπει να καθαρίσεις σχολαστικά το μερος που θα κάτσουν από κόκκους αλεσμένου καφέ, ώστε να κάτσουν τελεια)
Οσο για το λύσιμο του μύλου μεχρι εκεί, οποιος παίρνει μύλο οφείλει να γνωρίζει πως λύνεται ο μύλος του για τον τακτικό καθαρισμό του.
Πάντως στους Μazzer είναι εξαιρετικά εύκολο και δεν παίρνει πάνω από μισο λεπτο να λύσεις ή να δέσεις τον μύλο.
Λύνεις μία βίδα που χρησιμευει για στοπ, ξεβιδώνεις (δεξιόστροφα όμως) τον δίσκο ρυθμίσεων και τελείωσες.
Για το δέσιμο τώρα, ακουμπάς πίσω τον δίσκο ρυθμίσεων, τοποθετεις ένα πλαστικό ταμπερ (στο παρέχει ο μύλος) στο κεντρικό χωνάκι ειδοχής των κόκκων πιέζεις με δύναμη να συμπιεστουν τα ελατήρια και να διευκολυνθείς ώστε να μην στραβοβιδώσεις τον δίσκο ρυθμίσεων, τον βιδώνεις αριστεροστροφα μεχρι τέλος, τοποθετείς την βίδα στοπ και τελείωσες.

Άβαταρ μέλους
Y.V

Δημοσίευση από Y.V » Τετ Δεκ 08, 2010 10:03 pm

boltsis έγραψε:@ y.v καταλάθος έπεσε το μάτι μου στο όνομα της μηχανής σου και είχα την απορία να δω ποια είναι.Είδα ότι οιάζει με αυτή της isomac και φαίνεται ακριβό εργαλείο εξίσου.Την είχες πάρει ακριβά?
Η δική μου είναι διπλού μπόϊλερ.
Εφαγα και άπειρες ώρες διαβάσματος αλλά και σκέψης και προβληματισμου μεχρι να απορίπτω σιγα σιγα διάφορες με τα ίδια περίπου χρήματα και να καταλήξω σε αυτήν.
Βάλε κανα διχίλιαρο περιπου με τα ταχυδρομικά.

Nikel

Δημοσίευση από Nikel » Τετ Δεκ 08, 2010 11:09 pm

Την Isomac την βρήκα στο www.italiankitchenaids.com σε προσφορά 851€ και είναι η καινούρια έκδοση με το ανοξείδωτο μπόιλερ. Απο κριτικές που έχω διαβάσει σε διάφορα αξιόπιστα sites (βλέπε coffee geek, 1st line, hom e barrista κλπ) είναι πολύ μια πολύ καλή HX και σε καλή τιμή για τα κυβικά της.

Άβαταρ μέλους
focus
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Isomac Tea II
2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
Μύλος:: Macap M4 Stepless
Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon

Δημοσίευση από focus » Δευ Φεβ 21, 2011 1:09 am

focus έγραψε:Ελαφρώς μεταχειρισμένη Isomac Tea II στα 699€ (δημοπρασία) ή 799€ (άμεση αγορά).

Pas mal... :a030:

OK, τελικά την αγόρασα εγώ ! :clap: Ελπίζω να μου βγει αστέρι και όλα να πάνε καλά. Μόλις παραλάβω θα ποστάρω πλούσιο υλικό :oneup:

Απάντηση