Όπως κάποιο παράδειγμα?focus έγραψε:Απλά δεν έχουμε συνηθίσει ( και εγώ μέσα) αυτές τις ποικιλίες και την ζωντανή οξύτητα του φρέσκου. Προτίμησε κάποιον πιο dark roasted με έντονο σώμα.
Αποτυχημένες εκχυλίσεις από νέο κάτοχο Silvia.
- tdm900twin
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Rancilio Silvia v3
- 2η Μηχανή:: Nespresso Citiz
- Μύλος:: Macap MC4 stepless
- Οι καφέδες μου:: Hacienda San Pedro, La Margarita
Re: Αποτυχημένες εκχυλίσεις από νέο κάτοχο Silvia.
- focus
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Isomac Tea II
- 2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
- Μύλος:: Macap M4 Stepless
- Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon
tdm900twin, έκανα ένα νέο τοπικ στους καφέδες και προτείνω να συνεχίσουμε εκεί για το θέμα της οξύτητας 
-
anepro
Δοκιμάζω αυτές τις μέρες τον καφέ (moka-σπυρί) που μου έστειλαν οι Ιταλοί (espressocoffeeshop) μαζί με την παραγγελία του εξοπλισμού. Στο τριπλο καλαθάκι χωράνε 21 γραμμάρια, σωστά; Κάθησα και ξαναδιάβασα όλο το παρόν νήμα απο την αρχή για να θυμηθώ. Μάλλον πατάω πολύ δυνατά τον καφέ και πρέπει να τον έχω λίγο πιο χοντροκομμένο. Πολύ πικρός μου βγαίνει. Βέβαια ο καφές πρέπει να είναι μπαγιάτικος γιατί δεν έγραφε rd στη συσκευασία. Περισσότερα μόλις τελειώσω το σακουλάκι.
-
anepro
Αποτυγχάνω στο χρόνο εκχείλισης. Δεν ξέρω τι να διορθώσω στη διαδικασία που ακολουθώ. Πιστεύω ότι ο καφές που είχα δοκιμάσει πρώτος (αυτός που μου έστειλαν μαζί με τα μηχανήματα από Ιταλία) πρέπει να ήταν μπαγιάτικος. Ο La Gloria Estate τώρα: Με roast date 21/2, με 16gr και με 18gr που δοκίμασα στο τριπλό καλαθάκι με naked portafilter, ψιλό κόψιμο (περίπου 2,5 στα νούμερα του stepless) και με πολύ καλό πάτημα μου βγάζει 60 ml σε 19 το πολύ δευτερόλεπτα. Τι κάνω λάθος ρε παιδιά;
-
anepro
Αποτυγχάνω στο χρόνο εκχείλισης. Δεν ξέρω τι να διορθώσω στη διαδικασία που ακολουθώ. Πιστεύω ότι ο καφές που είχα δοκιμάσει πρώτος (αυτός που μου έστειλαν μαζί με τα μηχανήματα από Ιταλία) πρέπει να ήταν μπαγιάτικος. Ο La Gloria Estate τώρα: Με roast date 21/2, με 16gr και με 18gr που δοκίμασα στο τριπλό καλαθάκι με naked portafilter, ψιλό κόψιμο (περίπου 2,5 στα νούμερα του stepless) και με πολύ καλό πάτημα μου βγάζει 60 ml σε 19 το πολύ δευτερόλεπτα. Τι κάνω λάθος ρε παιδιά;
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Δεν είμαι μάγος,αλλά τα γραμμάρια που βάζεις στο τριπλό καλαθάκι είναι πάρα πολύ λίγα!
16-18γρ ,τα παιδιά με Silvia,τα βάζουν στο διπλό καλαθάκι.Για το τριπλό είναι λίγα.
Δοκίμασε τα ίδια γραμμάρια στο διπλό καλαθάκι ή πάνω απο 20γρ στο τριπλό.
16-18γρ ,τα παιδιά με Silvia,τα βάζουν στο διπλό καλαθάκι.Για το τριπλό είναι λίγα.
Δοκίμασε τα ίδια γραμμάρια στο διπλό καλαθάκι ή πάνω απο 20γρ στο τριπλό.
-
anepro
Δοκίμασα και στο βαθύ διπλό με τα ίδια ή χειρότερα αποτελέσματα.
Off topic:
Sorry για το διπλό post παραπάνω.Κόλλησε το router.
Off topic:
Sorry για το διπλό post παραπάνω.Κόλλησε το router.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Είσαι σίγουρος οτι μετράει καλά η ζυγαριά σου;Είναι ακριβείας φαντάζομαι.
Μήπως δεν μετράς τα γραμμάρια μετά το κόψιμο;Γιατί σίγουρα θα σου κρατάει καφέ μέσα.
Αν δεν ισχύει τίποτα απο τα παραπάνω και είναι όλα ΟΚ τότε θέλεις ακόμη ψιλότερο κόψιμο.
Μήπως δεν μετράς τα γραμμάρια μετά το κόψιμο;Γιατί σίγουρα θα σου κρατάει καφέ μέσα.
Αν δεν ισχύει τίποτα απο τα παραπάνω και είναι όλα ΟΚ τότε θέλεις ακόμη ψιλότερο κόψιμο.
- dalas
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Ascaso i-mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, La Margarita (Taf roast)
Αν το puck σου είναι υγρό (
) θέλει περισσότερα γραμμάρια, τουλάχιστον στο τριπλό σίγουρα. Αλλιώς δοκίμασε ψιλότερο κόψιμο. Μ' αυτά τα δύο "παίζεις". Ποσότητα και κόψιμο.
A good coffee does not require milk, a bad one does not deserve it - Guatemala saying.
-
anepro
Όντως έχω ζυγαριά ακριβείας, αλλά κρατάει ο μύλος το πολύ 0,3gr από προηγούμενη άλεση. Χτυπάω την έξοδο (χοάνη) από μέσα με ένα μακρύ ξυλάκι και πέφτει ο πολύς καφές που μένει κατά την άλεση. Το puck πότε βγαίνει υγρό, πότε όχι. Πιο ψιλό κόψιμο δεν πάει. Ακούω ήδη τα burrs λίγο να ακουμπάνε. Θα δοκιμάσω παραπάνω καφέ στο τριπλό καλαθάκι.