Steaming milk (αφρόγαλα) με Silvia.

Για τους έχοντες καλλιτεχνικές ανησυχίες στο θέμα του καφέ.
Άβαταρ μέλους
Alex_Under
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: Rancilio Silvia
Μύλος:: Rancilio Rocky
Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast

Re: Steaming milk (αφρόγαλα) με Silvia.

Δημοσίευση από Alex_Under » Πέμ Ιαν 27, 2011 8:40 pm

Λάθος δεν είναι αλλά δεν είναι και αναγκαίο.
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!

Seathess

Δημοσίευση από Seathess » Πέμ Φεβ 17, 2011 8:43 pm

Επειδή την πάτησα και εγώ όπως οι προλαλείσαντες..παραθέτω την δικιά μου άποψη.

Ξεκινάμε με την σύγκριση του ατμού..ΚΑΜΙΑ σχέση Krups, Francis κτλ home espresso machines..η Silvia έχει μεγάλο boiler και δυνατό ατμό σαν επαγγελματική.
Αυτό μεταφράζεται πως άλλη η διαδικασία παρασκευής αφρόγαλου στην Silvia πλέον..
Στο ζεστό αφρόγαλα το καλύτερο γάλα είναι το full fat, ενώ στο κρύο το light...μην πιάσουμε την χημεία τώρα, αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε αλλού.
Το γάλα όπως ειπώθηκε πρέπει να στροβιλίζει για να σπάει τυχόν φουσκάλες την ώρα που το φουσκώνεις.
Επειδή της Silvia ο ατμός είναι πολύ δυνατός, όταν χρησιμοποιούμε κανατάκι-pitcher περίπου 300ml(σαν και αυτά που στέλνει δώρο το espressocoffeeshop), έχουμε το ακροφύσιο σχεδόν κατακόρυφα με μια πολύ ελαφριά κλίση προς τα έξω και το τοποθετούμε στο κέντρο του pitcher, περίπου 0,5cm μέσα στο γάλα. Εν συνεχεία καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε και ένα θερμόμετρο και φουσκώνουμε το γάλα ανοίγοντας όλο τον ατμό, αν φουσκώσει γρήγορα το γάλα χωρίς να έχουμε την επιθυμητή θερμοκρασία απλά βουτάμε το ακροφύσιο μέσα στο γάλα, και θα το χρησιμοποιήσουμε ως μέσω θέρμανσης αυτού.

Για pitcher 500 ml και άνω, το ακροφύσιο του ατμού θα πρέπει να τοποθετείτε στα πλάγια του pitcher ώστε να επιτύχουμε πάλι την περιστροφή.

Το κανατάκι του espressocoffeshop δεν είναι τόσο καλό για παραγωγή αφρόγαλα όσο για σοκολάτα ενώ για αφρόγαλα είναι καλά τα zeus(υπάρχουν και σε άλλα πόστ εδώ..), mota κτλ κτλ

@Χρήστο: με αυτό που είπες για το boiler δεν συμφωνώ, τον ατμό τον παίρνουμε από το επάνω μέρος του boiler οπότε αν το γεμίσω περισσότερο θα έχω λιγότερο ατμό διαθέσιμο..

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Φεβ 17, 2011 10:30 pm

Seathess έγραψε:...

@Χρήστο: με αυτό που είπες για το boiler δεν συμφωνώ, τον ατμό τον παίρνουμε από το επάνω μέρος του boiler οπότε αν το γεμίσω περισσότερο θα έχω λιγότερο ατμό διαθέσιμο..
Δεν νομίζω να ξέμεινες από ατμό για να το λες αυτό. Πιο πολύ θεωρητικό μου ακούγεται. Εν πάσει περιπτώσει, ο κυριότερος λόγος που αναφέρω το γέμισμα του boiler πριν την διαδικασία για cappuccino είναι γιατί εγώ είμαι τύπος του better safe than sorry.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Seathess

Δημοσίευση από Seathess » Πέμ Φεβ 17, 2011 10:39 pm

Christos έγραψε:
Seathess έγραψε:...

Δεν νομίζω να ξέμεινες από ατμό για να το λες αυτό. Πιο πολύ θεωρητικό μου ακούγεται. Εν πάσει περιπτώσει, ο κυριότερος λόγος που αναφέρω το γέμισμα του boiler πριν την διαδικασία για cappuccino είναι γιατί εγώ είμαι τύπος του better safe than sorry.
Όχι, από ατμό δεν θα ξεμείνεις, απλά θα πέσει η ένταση του πολύ πιο γρήγορα και θα μπει το heating element..το better safe than sorry δεν καταλαβαίνω που αναφέρεσαι αλλά δεν είναι διαδικασία που μπορεί να προκαλέσει ζημιά..

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Φεβ 17, 2011 10:49 pm

To better safe αναφέρεται στο ότι άμα το boiler ξεμείνει από νερό μπορείς να κάψεις την αντίσταση. Οπότε προτιμώ να είμαι σίγουρος ότι ξεκινάω με όσο το δυνατό πιο γεμάτο το boiler. Δεν έχω βρει κανένα πρακτικό πρόβλημα στην πρακτική αυτή οπότε και την εφαρμόζω εγώ. Εσύ μπορείς να ακολουθήσεις την δική σου.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Seathess

Δημοσίευση από Seathess » Πέμ Φεβ 17, 2011 11:08 pm

Φαντάζομαι στο αυτοκίνητο οδηγάς με ζώνη,επιγονατίδες και κράνος;;;
:D :D :D

Οκ,απλά συζητάμε και παρέθεσα μια άποψη,δεν έχω σκοπό να πείσω κανένα αλλά αν υπάρχει κάτι καλύτερο θα το ασπαστώ αβίαστα.

Γαμώ το αφρόγαλα μου γαμώ,ο μουσακάς πιο εύκολα γίνετε! :D

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Φεβ 17, 2011 11:23 pm

Εδώ με έπιασες Νίκο. :lol: Έτσι είναι όντως.

Άβαταρ μέλους
psycho
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: Simonelli Musica
Μύλος:: Mazzer SJ
Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone

Δημοσίευση από psycho » Τρί Μαρ 08, 2011 5:25 pm

Την 700αρα την καταφέρνει η silva??

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Τρί Μαρ 08, 2011 5:35 pm

Εμενα την 750αρα που εχω οποτε χρειαστηκε να φτιαξω με την silvia μου την καταφερνει μια χαρα αρκει να φοραω επιγονατιδες και ζωνη (καλου κακου)οπως προαναφερθηκε παραπανω :a013:

Απάντηση