Παραθέτω το πρόβλημα που εμφανίστηκε στην μηχανή μου και την επισκευή που έκανα.
Τον τελευταιο καιρό η profitec go μου αρχισε να κάνει πολύ θόρυβο σχεδόν αφύσικο. Αποφάσισα να την ανοίξω και βγάζοντας το δοχείο νερού και το πίσω καλλυμα είδα πως η αντλία στηρίζεται σε 2 βάσεις , η δεξιά είχε σπάσει οπότε προφανώς υπήρχαν αφύσικες ταλαντώσεις και ο θόρυβος αυξανόταν δραματικά. Βρηκα τον κωδικό του ανταλλακτικού p3006.k lower pump support και το παράγγειλα απο barista 2,5 ευρω. Ευτυχως ήρθε γρηγορα και το αντικατέστησα αμεσα! Παράλληλα επικοινώνησα με το diecrema.de οπου αγόρασα την μηχανή πριν από 1.5 χρονο και θα μου στειλουν το ανταλλακτικο δωρεάν.
Ευτυχως φτηνα τη βγάλαμε!
Θορυβος profitec go και επισκευη
- dasimo
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: Bezzera BZ10
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby,Aerpress
- Μύλος:: Eurika Mignon
- 2ος Μύλος:: Gaggia MDF
- Οι καφέδες μου:: Mokka, TAF, Sapid, Cup10, Kudu
Re: Θορυβος profitec go και επισκευη
To θέμα είναι γιατί έσπασε όμως. Σημαίνει οτι οι δονήσεις της αντλίας δεν ειναι αυτές που πρέπει , η οτι δεν ειναι βιδωμένη σωστά, η η συγκεκριμένη βάση ειναι προβληματικού σχεδιασμού. Για δές το γιατι κατι δεν καθεται καλά σε αυτή την ιστορία. Η Bezzera BZ10 μου μετα απο 5 χρόνια και 7500 καφέδες δεν κανει ουτε τσίκ (αν και πιστεύω οτι στα επόμενα 2 με 3 χρόνια θα χρειαστώ καινούργια αντλία).