Mazzer Philos

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
hthought
Όνομα: Σπύρος
Μηχανή:: ECM Classica PID
Μύλος:: Turin df83v
2ος Μύλος:: Eureka Specialita

Re: Mazzer Philos

Δημοσίευση από hthought » Πέμ Νοέμ 21, 2024 8:52 pm

UltiMo_ έγραψε:
Τρί Οκτ 08, 2024 5:15 pm

Δεν υπάρχει για εμας έκδοση και με τα δυο τα μαχαιρια όπως είδα σε κάτι βίντεο. Εγώ ήθελα να τα δοκιμάσω και τα δύο.
Για αυτό επέλεξα τα 200 με σκοπό να αγοράσω τα 189 λίγο αργότερα.
Ήδη κατάλαβα οτι τα 200 δεν μου ταιριάζουν. Ναι ok καλό το clarity και η καθαρή γεύση, αλλά μου λείπει πολύ αυτό το πηχτό, το σιρόπι, το γεμάτο σώμα. Ήξερα στη θεωρία τι θα συμβεί, αλλά δεν περίμενα να είναι τόσο έντονο στην πράξη. Κατάλαβα γιατί πολλοί το παρομοιάζουν με τσάι. Ένα νερό με έντονα περίεργα αρώματα. Δεν ήμουν ποτέ αυτού του στυλ του να ανακαλύπτω έντονες μυστηριώδεις οξύτητες και περίεργες κρυφές ανεξερεύνητες γευσεις. Εγώ θελω αυτή τη συμπυκνωμένη πηχτή γουλιά που γεμίζει το στόμα σου και σου δίνει κλωτσιά. Ακόμα και σε cold brew που το δοκίμασα σε 3 διαφορετικές κοπές (κοπή espresso, κοπή drip, και maximum) ενώ είναι ένας καφές που τον ξέρω πολύ καλά και είναι ήδη πολύ μεγάλης αναλογίας σε νερό, το δοκίμασα και φαίνεται... νερομενος! Ανυπομονώ να δοκιμάσω τα 189 αλλά δυστυχώς είναι out of stock εδώ και πολύ καιρό.
Τώρα πήρα να δοκιμάσω τους πιο περίεργους και όξινους καφέδες αν και τους απέφευγα για χρόνια, γιατί για αυτούς έχουν σχεδιαστεί αυτά τα μαχαίρια.
Πάντως ο μύλος αλεθει άνετα απο ελληνικό καφέ μεχρι χοντρο αλατι. Και η ρύθμιση από πίσω, είναι τέλεια. Δε καταλαβαίνω γιατί έχουν σκαλωσει όλοι ότι είναι κάτι περίεργο και άβολο ξέρω γω.
Ήμουνα και εγώ έτοιμος να πάρω τον Philos αλλά βρήκα τον df83v 300 ευρώ πιο κάτω και τελικά παρήγγειλα αυτόν (τον περιμένω). Το ήξερα αυτό που λες με τα 200αρια μαχαίρια, αν και εμένα μου αρέσουν οι όξινες γεύσεις, οπότε λογικά θα μου αρέσανε τα 200άρια. Έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ df83 μήπως ? Αναρωτιέμαι τι διαφορές θα έχει με τον Philos. Γλυκοκοίταζα και τον Zerno αλλά ποιος περιμένει να πούμε 6 μήνες. Έχει περάσει πάνω από μήνας, πως πας με τον Philos, ευχαριστημένος ? Πήρες τα 189άρια ?

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Bezzera Aria Top
Μύλος:: Mazzer Philos
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!

Δημοσίευση από UltiMo_ » Παρ Νοέμ 22, 2024 12:49 am

τα πήρα αλλα δεν τα έβαλα ακόμα. κανω κατι δοκιμες με πιο light καφεδες και με v60 οποτε θα μπουνε τα 189 στο τελος του πειραματος. υπερευχαριστημενος με τον μύλο. σου δινει την αίσθηση οτι δε θα σταματήσει ποτέ. νιωθεις οτι εχεις σπιτι σου επαγγελματικό εργαλείο
When life throws you curves, aim for the apex

hthought
Μηχανή:: ECM Classica PID
Μύλος:: Turin df83v
2ος Μύλος:: Eureka Specialita

Δημοσίευση από hthought » Παρ Νοέμ 22, 2024 2:49 pm

UltiMo_ έγραψε:
Παρ Νοέμ 22, 2024 12:49 am
τα πήρα αλλα δεν τα έβαλα ακόμα. κανω κατι δοκιμες με πιο light καφεδες και με v60 οποτε θα μπουνε τα 189 στο τελος του πειραματος. υπερευχαριστημενος με τον μύλο. σου δινει την αίσθηση οτι δε θα σταματήσει ποτέ. νιωθεις οτι εχεις σπιτι σου επαγγελματικό εργαλείο
Πολύ καλή φάση. Ελπίζω και ο df83 να είναι κοντά σε ποιότητα. Καλά καφεδάκια !

Pironi
Μηχανή:: La Pavoni PLH 1999
Μύλος:: Eureka Mignon
Οι καφέδες μου:: Χμμμμ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Pironi » Δευ Αύγ 25, 2025 2:08 am

Έχει κανείς ιδέα από που θα μπορούσα να τον βρω?

Απάντηση