Έχω στην κατοχή μου μια Gaggia Baby Twin, η οποία από το 2011 μου έχει βγάλει αρκετές φορές τα λεφτά της!
Το thermoblock του αφρού (Νο 63, HEATING-ELEMENT BLECKMAN 230V 1000W) όμως έχει φτάσει σε οριακό σημείο και είναι έτοιμο να τρυπήσει (ήδη χάνει).
Την πήγα στη Eurogat με σοβαρή διαρροή από κάτω και το μόνο που έκαναν είναι να πιέσουν λίγο τα σφιγκτηράκια και να βάλουν πιο πολλή κόλλα στη σύνδεση στα σωληνάκια του thermoblock.
Επίσης μου είπαν ότι το εν λόγω ανταλλακτικό έχει καταργηθεί και δεν εισάγεται πλέον.
Το βρήκα μόνο στο ebay αλλά βγαίνει 70+ από Αυστραλία (χωρίς τελωνείο) αλλά νομίζω δεν αξίζει τόσα.
Ρωτάω λοιπόν τα εξής:
1. Φίλος μου είπε ότι παρόμοια εξαρτήματα υπάρχουν πολλά. Υπάρχει περίπτωση να βρω κάτι παρεμφερές το οποίο με λίγη μαεστρία θα αντικαταστήσει το υπάρχον;
2. Επειδή το boiler του καφέ δουλεύει ακόμα άψογα, είναι ΟΚ να συνεχίσω να τη δουλεύω χωρίς να χρησιμοποιώ το ακροφυσίου του ατμού (για ατμό και ζεστό νερό; Αν ναι, πως θα κάνω αφαλάτωση; Από το γκρουπ; Και τυφλό; Μπορώ να χρησιμοποιώ;
Ευχαριστώ.