Profitec GO Μηχανή Καφέ Μονού Boiler & PID
- todoornot
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Flair Pro 2
- Μύλος:: DF64, SSP cast burrs
- 2ος Μύλος:: Aergrind
Re: Profitec GO Μηχανή Καφέ Μονού Boiler & PID
Ελπίζω να μην τον ξεμυαλίσατε με τα φεϊσμπούκια μόνο γιατί δεν έχω τέτοια... 
-
F117
- Μηχανή:: Gaggia New Baby06
- 2η Μηχανή:: Caffe Verganano
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
Του διαβόλου πράγματα!!! Ελπίζω όχι 
-
Giorgos_Sp
- Μηχανή:: Lelit Pl41 Plust Pid
- Μύλος:: Lagom P64
Καλημερα σε ολους! @Λαονικε περιμενω πως και πως τις εμπειριες σου με τη νεα μηχανη! Ευχομαι υγεια , καλο Σαββατοκυριακο σε ολους και Καλα Χριστουγεννα!!!
-
ellenikus
- Όνομα: GEORGIOS
- Μηχανή:: Lelit Plus PID/
- 2η Μηχανή:: elektra microcasa
- Μύλος:: eureka mignon
- 2ος Μύλος:: COMPAK K3
- Οι καφέδες μου:: tigrato
Την αγορασα και εγω. Η μηχανη είναι η κορυφή στις single boiler. Eιχα την Victoria και εχω ακομα την Plus PID. Με καφε taresso tigrato στους 98 μείωσα την πιεση στα 8 bar (πιο κάτω δεν πάει) και ο καφες βγηκε τέλειος με την χαρακτηριστική τιγρε οψη.Και η Victoria και η Glenda ειναι ποιοτικες μηχανες αλλα αυτη το τερματιζει.Βαρια κσι ασηκωτη , δεν δονειται ,πιο αθόρυβη και με μια τριοδη βαλβιδα που ακούγεται επαγγελματικη. Ακομα και η Silvia στην εκθεση του barista εμοιαζε παιχνιδακι μπροστα της.Η Victoria παραμενει πανεμορφη και ποιοτικη κατασκευή. Η Go υπερτερει στο καλυτερο PID ,μεγαλύτερο δοχειο νερου , εξωτερικη ρυθμιση πίεσης και στο μεγαλυτερο driptray
- Hatori
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
Καλορίζικη και καλά καφεδάκια ! Δηλαδή σ ένα lelit plust pid vs profitec Go, η Go κερδίζει κατά κράτος???
-
spiritclay
το σκεφτομαι κ εγώ για αγορά. Ξέρει κανείς απο χρόνους θερμοκρασίας τί παίζει? ανεβάζει σχετικά γρήγορα ή θα πρεπει οταν την ανάβω να περιμένω 3 τέταρτα?
-
ellenikus
Είναι εξισου γρηγορη με την glenda.θα ανεβασω αναλυτικό συγκριτικο βίντεο σύντομα
-
ellenikus
https://youtu.be/4H62qh8tShc
Μολις ανεβασα συγκριτικο. Ο καφες ειναι εξισου καλος.Και οι δυο ειναι ποιοτικες μηχανες .Και η profitec go ειναι made in italy και συγκεκριμένα στο Pioltello στο Μιλανο.To grouphead μοιαζει παρα πολυμε της Lelit , το pid ειναι το ιδιο της gicar με λειτουργία eco και timer στην profitec.
Μολις ανεβασα συγκριτικο. Ο καφες ειναι εξισου καλος.Και οι δυο ειναι ποιοτικες μηχανες .Και η profitec go ειναι made in italy και συγκεκριμένα στο Pioltello στο Μιλανο.To grouphead μοιαζει παρα πολυμε της Lelit , το pid ειναι το ιδιο της gicar με λειτουργία eco και timer στην profitec.
-
nkout
- Όνομα: Νικος
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- Μύλος:: Niche Zero
Εχω βρεθει με μια Profitec GO τον τελευταιο καιρο και νομιζω πως μου αρεσει ο καφες που κανει. Ενω ειναι πιο σταθερη απο τη Unica, παρατηρω παλι το ιδιο pattern. Ο πρωτος καφες πιο στρογγυλος, κι ολοι οι υπολοιποι πιο οξυνοι οσο χρονο και να περιμενω το recovery της μηχανης.
Υποψιαζομαι οτι οπως στη Unica (βασικα οπως καθε single boiler), λογο του offset που κανει το boiler να ειναι πανω απο 100C, δημιουργειται ατμος μεσα. Απλα πριν τον πρωτο καφε δεν εχει χωρο να επεκταθει στο χωρο. Με το που ανοιξει ομως η τριοδη πιανει χωρο στο μεσα στο boiler κ αυτο καπως επηρεαζει τη γευση.
Παρατηρει κανεις αλλο το ιδιο?
Υποψιαζομαι οτι οπως στη Unica (βασικα οπως καθε single boiler), λογο του offset που κανει το boiler να ειναι πανω απο 100C, δημιουργειται ατμος μεσα. Απλα πριν τον πρωτο καφε δεν εχει χωρο να επεκταθει στο χωρο. Με το που ανοιξει ομως η τριοδη πιανει χωρο στο μεσα στο boiler κ αυτο καπως επηρεαζει τη γευση.
Παρατηρει κανεις αλλο το ιδιο?