Tamper

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Άβαταρ μέλους
zografos
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Pezzetti
Μύλος:: Rancilio Rocky SD
Οι καφέδες μου:: Τους ψάχνω ακόμα ...

Re: Tamper

Δημοσίευση από zografos » Τετ Ιαν 26, 2011 11:13 am

translator έγραψε:Άντε πάλι...
Ρε παιδιά, το χω ξαναπεί, και 1 ευρώ να έχει αξία το προιόν, αν η αποστολή γίνει με οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία πλην της USPS (United States Parcel Service, ή πιο λιανά τα ΕΛΤΑ των ΗΠΑ), θα χρεωθείτε εκτελωνισμό, ΤΕΛΟΣ!
Κανονικά εκτελωνισμό περνάνε δέματα αξίας μεγαλύτερης των US$ 100 και μάλιστα ούτε καν αυτά ! Δυστυχώς, οι Courier έχουν το ... "κακό συνήθειο' να εκτελωνίζουν τάχα τα πάντα, οπότε και να σε χρεώνουν έξοδα εκτελωνιστού και ΟΧΙ έξοδα εκτελωνισμού, μιας και το τελωνείο ΔΕ θα σε χρεώσει για τέτοια αντικείμενα και ποσά. Αν το δέμα σου έρθει με απλό ταχυδρομείο, θα περάσει τελωνείο ΜΟΝΟ αν πρέπει να περάσει οπότε και θα σε χρεώσει εκτελωνισμό που πίστεψε με, στις περιπτώσεις είναι ... δυσβάσταχτος ...

Έτσι λοιπόν, όταν αγοράζουμε από χώρα εκτός ΕΕ κάτι με αξία, κάνουμε μεν τα συνηθισμένα, δηλαδή ζητάμε από τον πωλητή (αν το δεχτεί) να δηλώσει μικρότερη αξία, δώρο (gift) κλπ κλπ αλλά ούτως ή άλλως, το τελωνείο είναι κορόνα/γράμματα και αν πέσουμε σε τελωνειακό που ξέρει το αντικείμενο και την αξία του ... τη βάψαμε !

Τώρα, για tamper κλπ. προφανώς δεν ισχύουν όλα αυτά λόγω της ευτελούς αξίας ... οπότε μην ανησυχείς !

antonis

Δημοσίευση από antonis » Κυρ Ιαν 30, 2011 10:00 am

Loizos έγραψε:Εγώ πήρα για να κάνω δώρο στην κουνιάδα μου αυτό: http://www.cafetaf.gr/index.php?route=p ... uct_id=113 και είπα να το δοκιμάσω πριν της το δώσω. Τελικά δεν ξαναπάτησα με το άλλο που έχω (ένα concept art με ατσάλινη βάση 58mm και ξύλινη ψηλή wenge λαβή). Θα δώσω το παλιό στην κουνιάδα και θα κρατήσω το taf για μένα. Μου άρεσε στο χέρι αρκετά. Λόγω μεγέθους μπορώ και ελέγχω το πάτημα με τα δάκτυλα καλύτερα.
+1 Έχω το ίδιο και μου φαίνεται απίστευτα βολικό, αν ήταν και 58mm αντί για 57mm θα το θεωρούσα τέλειο. Υπόψιν είναι κυρτό

coffee lover

Δημοσίευση από coffee lover » Τετ Φεβ 02, 2011 11:22 pm

παληκαρια χτες παρειγκειλα 2 ταμπερ απο εδω http://www.espressoservices.co.uk/coffee_tamper.html
μεσω pay pal και νομιζω οτι απο τιμες ειναι καλες απο ποιοτητα τι να πω :c034: ... ελπιζω να βοηθησα :)

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τετ Φεβ 02, 2011 11:42 pm

Δεν λες το βασικότερο. Ποιά tampers παρήγγειλες;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

coffee lover

Δημοσίευση από coffee lover » Πέμ Φεβ 03, 2011 12:17 am

το Flat - Hardwood Handle Coffee Tampers και το Convex - Hardwood Handle Coffee Tampers ... πως σας φαινετε καλη αγορα η εφαγα φασολι ??? επισης παραγκειλα και δυο λαστιχενιες βασεις αλλα δε ξερω αν θα μου χρειαστουν ( το μετανιωσα αλλα ειναι αργα ) .....

anepro

Δημοσίευση από anepro » Πέμ Φεβ 03, 2011 12:28 am

coffee lover έγραψε:παληκαρια χτες παρειγκειλα 2 ταμπερ απο εδω http://www.espressoservices.co.uk/coffee_tamper.html
μεσω pay pal και νομιζω οτι απο τιμες ειναι καλες απο ποιοτητα τι να πω :c034: ... ελπιζω να βοηθησα :)
Σημειωτέον ότι οι τιμές στο παραπάνω site είναι χωρίς ΦΠΑ.

Άβαταρ μέλους
focus
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Isomac Tea II
2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
Μύλος:: Macap M4 Stepless
Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon

Δημοσίευση από focus » Πέμ Φεβ 03, 2011 10:41 pm

Παρέλαβα το τάμπερ που είχα παραγγείλει από ebay με κόστος 41,70$ ή περίπου 30 €. Χρόνος αποστολής 8 ημέρες. Εξαιρετική συσκευασία με σκληρό κουτάκι με ένδειξη "Fragile", χαρτί με φουσκάλες κτλ. Νάτο και το παλικάρι καμαρωτό:
DSC00069.JPG
Παρήγγειλα με διάμετρο 53mm για να ταιριάζει στο καλαθάκι La Spaziale που χρησιμοποιώ και όντως ταιριάζει άψογα. Το μέτρησα μάλιστα και με ηλεκτρονικό παχύμετρο και είναι όντως 52,99mm. Ο τύπος δέχεται παραγελίες για όποιο μέγεθος θέλετε. Μου φαίνεται εξαιρετικό στην εφαρμογή για το χέρι μου:
DSC00068.JPG
Το βάρος του είναι 425γρ , η λαβή από αλουμίνιο , το κάτω μέρος από ανοξείδωτο ατσάλι. Πίστευα ότι "όσο πιο βαρύ τόσο καλύτερα" , αλλά καταλαβαίνω ότι και ελαφρύτερο να ήταν ίσως να ήταν ακόμα πιο "ευέλικτο" στο χέρι. Μου αρέσει που το περίγραμμα της βάσης είναι αρκετά κοφτερό και δεν καμπυλώνει.
DSC00070.JPG
Αυτό κάνει σχεδόν περιττό το κλασικό χτύπημα του portafilter μετά το tamping μια και δεν περισσεύει καφές στο περίγραμμα. Δεν έχω εμπειρία από τα γνωστά ακριβά tamper αλλά το συγκεκριμένο το προτείνω ανεπιφύλακτα :oneup:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Φεβ 03, 2011 11:07 pm

Γιώργο η λαβή μόνο, στο περίπου, τι ύψος εχει;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
focus
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Isomac Tea II
2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
Μύλος:: Macap M4 Stepless
Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon

Δημοσίευση από focus » Πέμ Φεβ 03, 2011 11:33 pm

Στο περίπου, 7 εκατοστά Χρήστο.
1.JPG
Η βάση είναι αποσπώμενη, παρέλειψα να το αναφέρω. Οπότε μπορείτε να συνδυάσετε την υπάρχουσα λαβή σας και να πάρετε μόνο νέα βάση (ή το αντίστροφο) ,εφόσον είναι συμβατά (το σπέιρωμα της βάσης έχει εξωτερική διάμετρο 9,5mm) :a048:
2.JPG

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Φεβ 03, 2011 11:46 pm

Αυτό λέγεται ακρίβεια στην μέτρηση. :a013: Ευχαριστώ.
Αυτό που έχω εγώ είναι στο περίπου 90mm και μάλλον θα χρειαστεί να του βάλω κοντύτερη λαβή.

Απάντηση