Πριν 2-3 μέρες παρήγγειλα και παρέλαβα από το barista.gr μία expobar brewtus και ορισμένα άλλα πραγματάκια.
Καταρχήν να διευκρινίσω ότι τα πράγματα τα είχα βρει σε καλύτερη τιμή από κατάστημα του εξωτερικού - ήθελα όμως να τα αγοράσω από το barista.gr και για να αφήσω χρήματα στην ντόπια αγορά, αλλά και για λόγους υποστήριξης μετά την αγορά - έλπιζα κιόλας ότι μπορεί να μου έκαναν και κάποια καλύτερη τιμή.
Την παραγγελία δεν την έκανα μέσω του site - την έκανα τηλεφωνικά, γιατί ήθελα να κάνω κάποιες διευκριστικές ερωτήσεις. Και τις προηγούμενες μέρες είχα πάρει αρκετές φορές τηλέφωνο (σε εργάσιμες ώρες), αλλά δεν απαντούσε κανείς - από ό,τι κατάλαβα εκ των υστέρων, αυτό πρέπει να συμβαίνει όταν όλες οι γραμμές είναι κατειλημμένες (σίγουρα όμως προκαλεί από απορία έως και αρνητική εικόνα).
Στο τηλέφωνο η κυρία με την οποία μίλησα ήταν εξυπηρετικότατη. Για κάποιες πληροφορίες που χρειαζόμουν και που δεν τις είχε άμεσα διαθέσιμες με τηλεφώνησε τάχιστα πίσω. Εξήγησα ότι με βόλευε η παραλαβή να γίνει την επόμενη μέρα (λόγω ρεπό μου από τη δουλειά μου) και οι άνθρωποι κινητοποιήθηκαν και έστειλαν την παραγγελία άμεσα. Γενικά η όλη διαδικασία ερωταπαντήσεων - παραγγελίας - επαλήθευσης πληρωμής - αποστολής ήταν άμεση, επαγγελματική και ευγενής.
Ρώτησα αν υπάρχει κάποια έκπτωση λόγω τιμής αγοράς και λόγω του φόρουμ και η απάντηση ήταν αρνητική.
Την επόμενη μέρα παρέλαβα όντως τα πράγματα. Η συσκευασία της μηχανής δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή (όπως περιγράφω σε άλλο thread) - αυτό όμως είναι θέμα του εργοστασίου κατασκευής φαντάζομαι και όχι του καταστήματος. Η συσκευασία των υπόλοιπων πραγμάτων (που σίγουρα την έκανε το κατάστημα) ήταν πολύ καλή και ασφαλής. Μέσα στο κουτί υπήρχε δώρο και μία συσκευασία καφέ Tigrato, η οποία όμως είχε ξεκολλήσει στο κάτω μέρος της και κάμποσα σπυριά είχαν δραπετεύσει μέσα στο κουτί.
Με λίγα λόγια: αποτιμώ θετικά την εμπειρία μου. Επαγγελματισμός, ευγένεια, ταχύτητα - αν εξαιρέσουμε το θέμα με τα τηλέφωνα. Εύχομαι να μην χρειαστώ εγγύηση κτλ για τη μηχανή και να μην χρειαστεί να διαπιστώσω το επίπεδο του after sales service τους.