Δίλημμα (Anfim Best vs Mahlkoenig Vario)
-
nefilim
Re: Δίλημμα (Anfim Best vs Mahlkoenig Vario)
Μην σε ανησυχεί για την ποιότητα άλεσης ο anfim είναι πολύ καλός, οι διαφορές σε αυτό το επίπεδο πιστεύω είναι πολύ μικρές και γενικά για να καταλάβεις διαφορά πρέπει ήδη να "ξέρεις" τον εκάστοτε καφέ , και να κάνεις άριστες εκχυλίσεις . Πάντως επιμένω για την ποιότητα διανομής των anfim που σου δίνει μια σχεδόν τέλεια πιθανότητα επιτυχημένης εκχύλισης
. Προσωπικά, με τον superjolly, περίμενα με αυτά που είχα διαβάσει να δω την τρελή διαφορά γευστικά από τον macap αλλά δεν... το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι ότι είναι πιο "σταθερός" στις εκχυλίσεις, ξέρω τι να περιμένω απτον κάθε καφέ, ενίοτε ο macap συμπεριφερόταν λίγο περίεργα γευστικά, και βέβαια είναι πολύ πιο γρήγορος στο κόψιμο, περίπου στο μισό πράγμα βέβαια που δεν λέει και τπτ στο σπίτι . Πάντως ακόμα με τρώει ο @@ μου για αναβάθμιση σε κωνικό αλλά ακόμα δεν έχω πειστεί ότι αξίζει, έχουν και μεγάλες απώλειες σε καφέ και τα λεφτά είναι πολλά Άρη (εκτός βέβαια αν βρω κανα μεταχειρισμένο σε σκότωμα
)
-
translator
Τι εννοείς έχουν μεγάλες απώλειες σε καφέ;nefilim έγραψε:Πάντως ακόμα με τρώει ο @@ μου για αναβάθμιση σε κωνικό αλλά ακόμα δεν έχω πειστεί ότι αξίζει, έχουν και μεγάλες απώλειες σε καφέ
Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος...
-
nefilim
Εννοώ ότι γίνεται σπατάλη καφέ γιατί κατακρατείται καφές κάτω και γύρω από το κωνικό μαχαίρι με αποτέλεσμα να αλέθεις 18γρ και να παίρνεις 13 λένε ότι έχεις σπατάλη περίπου 15-20% του καφέ που καταναλώνεις
, ακόμα και να γεμίσουν τα κενά πρέπει να αλέσεις 5-6 γρ. για να μην πάρεις μπαγιάτικο καφέ, άσε που πρέπει να έχεις τουλάχιστον 150-200 γρ. για βάρος, μόνο με τον compak k10wbc έχω διαβάσει ότι κάνουν άλεση ανά δόση (single dosing) αλλά και πάλι πρέπει να τον καθαρίζεις συχνά γιατί μένει αρκετός καφές εντέλλει. Δες εδώ και εδώ
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Τελικά εγώ προσωπικά καταλήγω (να είναι καλά ο Γιάννης που συμάζεψε τόση πληροφορία σε ένα post) σε αυτό που έχει επισημανθεί εξ αρχής σαν το μεγάλο ερωτηματικό του Vario. Η μηχανική του αξιοπιστία ή γενικότερα η αντοχή του στον χρόνο. Πάντως είναι μακράν η πιο σύγχρονη σχεδίαση για οικιακό μύλο αξιώσεων.
Γνωρίζουμε πόσο εύκολα λύνεται για καθάρισμα; ψάχνω να του βρω ψεγάδια.
Γνωρίζουμε πόσο εύκολα λύνεται για καθάρισμα; ψάχνω να του βρω ψεγάδια.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
nefilim
Χρήστο όντως και εμένα η μηχανική του αντοχή και αξιοπιστία ήταν αυτά που με σταμάτησαν και δεν τον αγόρασα, αν έκανα λάθος μάλλον δεν θα το μάθω ...Για το λύσιμό του και το καλιμπράρισμα φαίνεται εύκολο στις φωτό baratza vario second look και recalibrating the baratza vario τέλος ένα συγκριτικό από bellabarista.co.uk αν και ο reviewer φαίνεται λίγο ότι προωθεί τους eureka.
-
anepro
Αν κατάλαβα καλά λέτε ότι οι υπόλοιποι μύλοι που προαναφέρθηκαν (και μένω στον Anfim που είναι πιο οικονομικός και εντός των ορίων του προϋπολογισμού μου) έχουν πιο στιβαρή κατασκευή, σωστά;
- focus
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Isomac Tea II
- 2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
- Μύλος:: Macap M4 Stepless
- Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon
Πολύ σωστή σκέψη για την αναλογία χρονου-ποσότητας Χρήστο, δε το είχα σκεφτεί αυτό.Christos έγραψε:Φίλε focus (Γιώργος;) μου φαίνεται υπερβολικό αυτό για τα "αμαρτωλά" πρώτα ms. Αλλά και αν ισχύει και υποθέτοντας ότι ο μύλος κόβει με μια ταχύτητα 1.6g/s και η φάση επιτάχυνσης διαρκεί 100ms δεν θα έχουν κοπεί ούτε 0.16g προβληματικά γραμμάρια, αμελητέα ποσότητα δηλαδή για να επηρεάσει.
Υ.Γ Ναι, Γιώργος.
- psycho
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Simonelli Musica
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone
φώναζέ με roburnefilim έγραψε:Πάντως ακόμα με τρώει ο @@ μου για αναβάθμιση σε κωνικό αλλά ακόμα δεν έχω πειστεί ότι αξίζει, έχουν και μεγάλες απώλειες σε καφέ και τα λεφτά είναι πολλά Άρη (εκτός βέβαια αν βρω κανα μεταχειρισμένο σε σκότωμα)
Πάρε τους φθηνούς ρε john τους kony!
-
Nikel
Ως κατοχος του Vario για περιπου ενα μηνα μπορω να πω τα εξης:
Όσον αφορα το λυσιμο των μαχαιριων και το καλιμπραρισμα ειναι πανευκολο και γινεται πολυ γρηγορα και χωρια κανενα προβλημα.
Οσον αφορα την αντοχη του στον χρονο δεν μπορω να σας πω ακομα γιατι ειναι πολυ νωρις αλλα η Malkoenig ειναι μια εταιρεια γνωστη για τους μυλους της.
Τα μονα αρνητικά που εχω εντοπισει μεχρι τωρα ειναι οτι δεν ειναι stepless( πραγμα που το ηξερα οταν τον αγορασα) και επισης στην μακρομετρηση οταν ανεβαινεις με κλειστο το μοτερ χανει το καλιμπραρισμα του οποτε πρεπει να καλιμπραρεις ξανα πραγμα ομως πολυ ευκολο. τωρα που το ξερω οταν ανεβαινω το κανω με το μοτερ ανοιχτο οποτε κανενα προβλημα.
Για εμενα που το εψαξα πολυ πριν καταληξω εκει, ειναι μια πολυ καλη επιλογη χωρις να εχω πειρα σε αλλους μυλους οπως ο Anfim η o Mazzer Mini E ο οποίος ηταν και η δευτερη μου επιλογη. Και μην ξεχνατε οτι εχει και την δυνατοτητα για επιλογη για καφε φιλτρου η french press πραγμα που τον κανει νομιζω την πιο ολοκληρωμενη επιλογη. Τωρα αν το ενδιαφερον μου ηταν καθαρα και μονο ο espresso και τιποτε αλλο θα πηγαινα στον Mazzer Mini E.
Σχετικη παρουσιαση του Vario μπορειτε να δειτε και εδω οπου λυνει αρκετες αποριες.
http://www.youtube.com/watch?v=KxIODqHbCvE
Όσον αφορα το λυσιμο των μαχαιριων και το καλιμπραρισμα ειναι πανευκολο και γινεται πολυ γρηγορα και χωρια κανενα προβλημα.
Οσον αφορα την αντοχη του στον χρονο δεν μπορω να σας πω ακομα γιατι ειναι πολυ νωρις αλλα η Malkoenig ειναι μια εταιρεια γνωστη για τους μυλους της.
Τα μονα αρνητικά που εχω εντοπισει μεχρι τωρα ειναι οτι δεν ειναι stepless( πραγμα που το ηξερα οταν τον αγορασα) και επισης στην μακρομετρηση οταν ανεβαινεις με κλειστο το μοτερ χανει το καλιμπραρισμα του οποτε πρεπει να καλιμπραρεις ξανα πραγμα ομως πολυ ευκολο. τωρα που το ξερω οταν ανεβαινω το κανω με το μοτερ ανοιχτο οποτε κανενα προβλημα.
Για εμενα που το εψαξα πολυ πριν καταληξω εκει, ειναι μια πολυ καλη επιλογη χωρις να εχω πειρα σε αλλους μυλους οπως ο Anfim η o Mazzer Mini E ο οποίος ηταν και η δευτερη μου επιλογη. Και μην ξεχνατε οτι εχει και την δυνατοτητα για επιλογη για καφε φιλτρου η french press πραγμα που τον κανει νομιζω την πιο ολοκληρωμενη επιλογη. Τωρα αν το ενδιαφερον μου ηταν καθαρα και μονο ο espresso και τιποτε αλλο θα πηγαινα στον Mazzer Mini E.
Σχετικη παρουσιαση του Vario μπορειτε να δειτε και εδω οπου λυνει αρκετες αποριες.
http://www.youtube.com/watch?v=KxIODqHbCvE
-
Nikel
δειτε κι ενα βιντεακι για το πως γινεται το καλιμπραρισμα του Vario. Το εξαρτημα που χρησιμοποιει εκει, εμενα δεν το ειχε στην συσκευασια αλλα πηγα και πηρα ενα κλειδι allen και ολα καλα.
http://www.youtube.com/watch?v=sa30Kh35bOs
http://www.youtube.com/watch?v=sa30Kh35bOs