gvoi έγραψε:Apostolis έγραψε:Αν η κοπή που θες επιτυγχάνεται με 6 ροδέλες, τότε χρησιμοποίησε και τις 6 δεν υπάρχει πρόβλημα. Κατά τα άλλα δοκίμασε να αλλάζεις κοπή ενώ ο μύλος αλέθει καφέ μήπως και δεις διαφορά
μου φαίνεται πολύ παράξενο που με 5 κόβει τόσο χάλια. Θεωρείς ότι παίζοντας με την ρύθμιση δεξιά αριστερά ενώ κόβει μπορεί να στρώσει ??
Μέσα μπήκαμε, θα πληρώσω σε καφέ για δοκιμές άλλη μια μηχανή

αν και εγω τον εχω περιπου 1 εβδομαδα το μυλο, στις πρωτες δοκιμες ειχα παρατηρησει οτι οταν άλλαζα κοψιμο ενω ειχε καφε μεσα ο μυλος ειχα παλι τους ιδιους χρονους, οποτε μαλων ισχυει να αλλαζεις κοπη ενω αλεθει. βεβαια οι πρωτες δοκιμες ειχαν γινει με ενα φθηνο καφε απο το καφεκοπτειο της περιοχης.
αυτο που εκανα μετα και κανω και τωρα ειναι να βαζω καθε φορα στο μυλο οσο χρειαζεται να αλεσω. ζυγιζω πριν και μετα την άλεση. ετσι αλλαζω κοπη με τον μυλο αδειο καθε φορα, επιπλεων δεν μενει και αλεσμενος καφες μεσα απο την προηγουμενη φορα.
η διαδικασια που κανω για να μην μενει καφες αλεσμενος μεσα ειναι η εξης, αρχικα ζυγιζω και βαζω 0,1-0,2γρ παραπανω απο οσο θα χρειαστω σε αλεσμενο. τον αλέθω ολο, αν ζυγισω τοτε ο αλεσμενος θα ειναι 1-2γρ λιγοτερος, βαζω το πινελο στο στομιο, πεφτει λιγος καφες και ξανα παταω να αλεσει και πεφτει και υπόλοιπος αλεσμενος που ειχε κρατησει, τελος χτυπαω το μυλο λιγο με το χερι να πεσει οτι εχει απομεινει. ζυγιζω και εχω οσο αλεσμενο χρειαζομαι. αν τυχων και τοτε ειναι λιγοτερος (0,1-0,5γρ) πεταω μονο ενα σπορακι στο μυλο παταω να το αλεσει και αυτο, και πεφτει οτι εχει απομείνει.