Graef 702

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Απάντηση
Aggelos70s
Όνομα: Αγγελος
Μηχανή:: EXPOBAR office leva
Μύλος:: La San Marco SM90T
Οι καφέδες μου:: Hand pickers

Re: Graef 702

Δημοσίευση από Aggelos70s » Δευ Νοέμ 30, 2015 5:47 pm

Devil_7 έγραψε:Mόλις παρέλαβα κι εγώ τον συγκεκριμένο μύλο. Μέχρι τώρα είχα τον porlex και η μηχανή μου είναι η Gaggia Classic.

Ήθελα να ρωτήσω καταρχήν επειδή στο google δεν βρήκα κάτι, τα δαχτυλίδια πως τα βάζω? Ξεβιδώνω το παξιμάδι που έχει στα κάτω μαχαίρια και βάζω το δαχτυλίδι από κάτω τους?

Το δαχτυλίδι μπαίνει μόνο άμα θέλω πιο λεπτό κόψιμο?

Προσεχε μονο το παξιμαδι βιδωνει-ξεβιδωνει αναποδα.

gvoi
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Μηχανή:: Gaggia Baby Class
2η Μηχανή:: Illy francis X 7.1
Μύλος:: K3 Touch
2ος Μύλος:: Porlex Tall

Δημοσίευση από gvoi » Δευ Νοέμ 30, 2015 8:53 pm

Apostolis έγραψε:Αν η κοπή που θες επιτυγχάνεται με 6 ροδέλες, τότε χρησιμοποίησε και τις 6 δεν υπάρχει πρόβλημα. Κατά τα άλλα δοκίμασε να αλλάζεις κοπή ενώ ο μύλος αλέθει καφέ μήπως και δεις διαφορά
μου φαίνεται πολύ παράξενο που με 5 κόβει τόσο χάλια. Θεωρείς ότι παίζοντας με την ρύθμιση δεξιά αριστερά ενώ κόβει μπορεί να στρώσει ??
Μέσα μπήκαμε, θα πληρώσω σε καφέ για δοκιμές άλλη μια μηχανή :f010:

Apostolis
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: gaggia baby black
2η Μηχανή:: tassimo
Μύλος:: graef cm702
2ος Μύλος:: porlex tall

Δημοσίευση από Apostolis » Δευ Νοέμ 30, 2015 11:45 pm

Ναι! Πάρε φρέσκο καφέ και δοκίμασε μην τυχόν φταίει και αυτό.. Εμπειρία μεγάλη δεν έχω και γω από τον μύλο ας πει και κάποιος που τον έχει περισσότερο καιρό μια γνώμη...

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Bezzera Aria Top
Μύλος:: Mazzer Philos
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!

Δημοσίευση από UltiMo_ » Τρί Δεκ 01, 2015 10:21 am

πρώτον οι φρεσκοι αλέθονται γενικά πιο χοντρά. οι μπαγιάτικοι θέλουν αρκετά πιο ψιλό κόψιμο.
και δεύτερον, καθε φορά που αλλάζεις ρύθμιση, έχει μέσα κρατημένο, αρκετό καφέ με την παλιά ρύθμιση. θέλει να αλέσεις καμμια δεκαριά γραμμάρια ωστε να καθαρίσει ο καφές απο την προηγούμενη άλεση
When life throws you curves, aim for the apex

DioNiSis
Μηχανή:: Gaggia Baby pid opv
Μύλος:: Graef cm 702
Οι καφέδες μου:: δοκιμάζω συνεχώς

Δημοσίευση από DioNiSis » Τρί Δεκ 01, 2015 3:57 pm

gvoi έγραψε:
Apostolis έγραψε:Αν η κοπή που θες επιτυγχάνεται με 6 ροδέλες, τότε χρησιμοποίησε και τις 6 δεν υπάρχει πρόβλημα. Κατά τα άλλα δοκίμασε να αλλάζεις κοπή ενώ ο μύλος αλέθει καφέ μήπως και δεις διαφορά
μου φαίνεται πολύ παράξενο που με 5 κόβει τόσο χάλια. Θεωρείς ότι παίζοντας με την ρύθμιση δεξιά αριστερά ενώ κόβει μπορεί να στρώσει ??
Μέσα μπήκαμε, θα πληρώσω σε καφέ για δοκιμές άλλη μια μηχανή :f010:
αν και εγω τον εχω περιπου 1 εβδομαδα το μυλο, στις πρωτες δοκιμες ειχα παρατηρησει οτι οταν άλλαζα κοψιμο ενω ειχε καφε μεσα ο μυλος ειχα παλι τους ιδιους χρονους, οποτε μαλων ισχυει να αλλαζεις κοπη ενω αλεθει. βεβαια οι πρωτες δοκιμες ειχαν γινει με ενα φθηνο καφε απο το καφεκοπτειο της περιοχης.
αυτο που εκανα μετα και κανω και τωρα ειναι να βαζω καθε φορα στο μυλο οσο χρειαζεται να αλεσω. ζυγιζω πριν και μετα την άλεση. ετσι αλλαζω κοπη με τον μυλο αδειο καθε φορα, επιπλεων δεν μενει και αλεσμενος καφες μεσα απο την προηγουμενη φορα.

η διαδικασια που κανω για να μην μενει καφες αλεσμενος μεσα ειναι η εξης, αρχικα ζυγιζω και βαζω 0,1-0,2γρ παραπανω απο οσο θα χρειαστω σε αλεσμενο. τον αλέθω ολο, αν ζυγισω τοτε ο αλεσμενος θα ειναι 1-2γρ λιγοτερος, βαζω το πινελο στο στομιο, πεφτει λιγος καφες και ξανα παταω να αλεσει και πεφτει και υπόλοιπος αλεσμενος που ειχε κρατησει, τελος χτυπαω το μυλο λιγο με το χερι να πεσει οτι εχει απομεινει. ζυγιζω και εχω οσο αλεσμενο χρειαζομαι. αν τυχων και τοτε ειναι λιγοτερος (0,1-0,5γρ) πεταω μονο ενα σπορακι στο μυλο παταω να το αλεσει και αυτο, και πεφτει οτι εχει απομείνει.

gvoi

Δημοσίευση από gvoi » Παρ Δεκ 04, 2015 8:23 pm

UltiMo_ έγραψε:πρώτον οι φρεσκοι αλέθονται γενικά πιο χοντρά. οι μπαγιάτικοι θέλουν αρκετά πιο ψιλό κόψιμο.
και δεύτερον, καθε φορά που αλλάζεις ρύθμιση, έχει μέσα κρατημένο, αρκετό καφέ με την παλιά ρύθμιση. θέλει να αλέσεις καμμια δεκαριά γραμμάρια ωστε να καθαρίσει ο καφές απο την προηγούμενη άλεση
Πρώτα απ'όλα ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Κατά δεύτερον, δοκίμασα ό,τι μου είπατε άλλαξα ροδέλες, άλλαξα καφέ, άδειαζα πριν από κάθε δοκιμή τον μύλο και καθάριζα αλλά πάλι είμαι στα ίδια.
Την κοπή που θέλω δεν την παίρνω. :priest:
Με 5 κόβει χάλια ούτε για καφέ φίλτρου δεν κάνει και με 6 στο πιό χοντρό κόβει πολύ ψιλά (που στην παρούσα φάση δεν μπορώ να ελέγξω αν μου κάνει γιατί δεν έχω μηχανή!!)

Αν βρεθεί και κανείς άλλος με καμιά ιδέα μου λέει!! :waf:

charilaos
Όνομα: Χάρης
Μηχανή:: Lelit Anna PL41EM
2η Μηχανή:: Delonghi ec220cd
Μύλος:: Eureka Mignon
2ος Μύλος:: Graef CM702
Οι καφέδες μου:: Kudu

Δημοσίευση από charilaos » Τρί Δεκ 08, 2015 5:32 pm

gvoi έγραψε:
UltiMo_ έγραψε:πρώτον οι φρεσκοι αλέθονται γενικά πιο χοντρά. οι μπαγιάτικοι θέλουν αρκετά πιο ψιλό κόψιμο.
Κατά δεύτερον, δοκίμασα ό,τι μου είπατε άλλαξα ροδέλες, άλλαξα καφέ, άδειαζα πριν από κάθε δοκιμή τον μύλο και καθάριζα αλλά πάλι είμαι στα ίδια.
Με 5 κόβει χάλια ούτε για καφέ φίλτρου δεν κάνει και με 6 στο πιό χοντρό κόβει πολύ ψιλά (που στην παρούσα φάση δεν μπορώ να ελέγξω αν μου κάνει γιατί δεν έχω μηχανή!!)

Συγνωμη... για να καταλάβω... Κάθεσαι και ψάχνεσαι με το πως κόβει ο μύλος χωρίς να έχεις μηχανή για να δοκιμάσεις τι κόβεις;;;; Πως είναι δυνατόν αυτό;;; :a014:

gvoi

Δημοσίευση από gvoi » Παρ Δεκ 11, 2015 12:50 am

charilaos έγραψε:
gvoi έγραψε:

Συγνωμη... για να καταλάβω... Κάθεσαι και ψάχνεσαι με το πως κόβει ο μύλος χωρίς να έχεις μηχανή για να δοκιμάσεις τι κόβεις;;;; Πως είναι δυνατόν αυτό;;; :a014:
Είναι κακό να ψάχνω να βρω γιατί δεν μπορώ να κόψω ΚΑΙ για μπρίκα? Αν σφάλω ταπεινά συγνώμη

rafael
Όνομα: Γιώργος
Μύλος:: Lelit Fred
Οι καφέδες μου:: Lavazza Tierra - Dimello Cento

Δημοσίευση από rafael » Σάβ Ιαν 09, 2016 1:58 pm

Καλησπέρα,
Σκέφτομαι να αγοράσω τον συγκεκριμένο μύλο (μαζί με την Gaggia Baby Class), μη έχοντας κάποια εμπειρία με μύλους ή μηχανές εσπρέσο μέχρι τώρα. Θέλω να ρωτήσω τους κατόχους αν έχει βγάλει κάποια προβλήματα μετά από αρκετούς μήνες χρήσης και εν τέλει αν αξίζει η αγορά ενός μύλου σε αυτά τα λεφτά ή επιβάλλεται να πάω σε πιο ακριβό (Graef ή Ascaso) :a014:

charilaos
Όνομα: Χάρης
Μηχανή:: Lelit Anna PL41EM
2η Μηχανή:: Delonghi ec220cd
Μύλος:: Eureka Mignon
2ος Μύλος:: Graef CM702
Οι καφέδες μου:: Kudu

Δημοσίευση από charilaos » Δευ Ιαν 11, 2016 1:01 pm

Τον έχω 7 μήνες. Παρτον με κλειστά μάτια. Μην πάρεις τίποτα ακριβότερο.

Απάντηση