Niche zero

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
PublicDomain
Μηχανή:: Bezzera Unica PID
2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
Μύλος:: Niche Zero
2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas

Re: Niche zero

Δημοσίευση από PublicDomain » Τρί Απρ 28, 2020 4:02 pm

niman έγραψε:
Τρί Απρ 28, 2020 1:55 pm
odys2008 έγραψε:
Δευ Απρ 27, 2020 11:09 pm
Καλησπέρα
Πραγματικά ο μύλος δείχνει πολύ ποιοτικός είναι βέβαια και ακριβός.
Ήθελα να ρωτήσω τρία πράγματα
1) Δεν σας απασχολεί ότι δεν υπάρχει τεχνική υποστήριξη στην Ελλάδα για κάτι τόσο ακριβό?
για εμένα όταν κάτι κοστίζει 1200 και δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλω και το βρίσκω στα μισά λεφτά και ακριβώς όπως το θέλω τότε δε με νοιάζει και τόσο η τεχνική υποστήριξη ειδικά όταν δεν έχει και κάτι πολύπλοκο εσωτερικά και έχει και εύκολη συντήρηση.

ακόμα και να καταστραφεί τελείως πάλι θα προλάβω να κάνω απόσβεση.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr

odys2008
Όνομα: Οδυσσέας
Μηχανή:: ECM Classika PID

Δημοσίευση από odys2008 » Τρί Απρ 28, 2020 4:53 pm

Αυτό που θέλει να πει ο PublicDomain είναι ότι με 600 ευρώ παίρνεις τα μαχαίρια και την άλεση του Mazzer Kony ο οποίος κοστίζει 1200 ευρώ.

Επίσης ο μυλος είναι καλυτερος για οικιακη χρήση απο τον Mazzer kony καθως δεν εχει το βαρος, τον ογκο του και την κατακράτηση του.

Οπότε ναι με 600 ευρώ παίρνεις κατι καλύτερο για οικιακή χρήση απο κάτι που κοστίζει 1200 ευρώ.

Άβαταρ μέλους
brego
Όνομα: Παντελής
Μηχανή:: Sage Duo Temp Pro
2η Μηχανή:: Nespresso CitiZ&milk
Μύλος:: Niche
2ος Μύλος:: Graef CM 702
Οι καφέδες μου:: Taresso (Tigrato, Supremo)

Δημοσίευση από brego » Τρί Απρ 28, 2020 5:09 pm

PublicDomain έγραψε:
Τρί Απρ 28, 2020 4:02 pm

για εμένα όταν κάτι κοστίζει 1200 και δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλω και το βρίσκω στα μισά λεφτά και ακριβώς όπως το θέλω τότε δε με νοιάζει και τόσο η τεχνική υποστήριξη ειδικά όταν δεν έχει και κάτι πολύπλοκο εσωτερικά και έχει και εύκολη συντήρηση.

ακόμα και να καταστραφεί τελείως πάλι θα προλάβω να κάνω απόσβεση.
Ακριβώς αυτό.

Αλλά εάν δούμε και το πως λειτουργεί η συγκεκριμένη εταιρία και το πως έχει αναπτυχθεί το συγκεκριμένο προϊόν δεν στοχεύει στο support.

O συγκεκριμένος κατασκευαστής είχε σκοπό να φτιάξει κάτι το οποίο να μπορεί ο ιδιοκτήτης του να μπορεί να το επισκευάσει και να αντικαταστήσει τα αναλώσιμα του μόνος του πολύ εύκολα. Δεν θέλει να του επιστραφεί κάτι πίσω προς επισκευή.

Από τα μαχαίρια(mazzer kony) μέχρι τα ρουλεμάν δεν έχει κάτι τυποποιημένο που σε αναγκάζει να πας ντε και καλά τον μύλο για service αποκλειστικά στον αντιπρόσωπο η να τον στείλει κάποιος έξω.

Προσωπικά το βρίσκω τέλειο αυτό. Βέβαια μπορεί να υπάρχει και κάποιος που δεν θέλει να βάζει το χέρι του σε τέτοια πράγματα. Συμφωνώ. Αλλά πολύ εύκολα θα τον επισκεύαζε και ένα service αντίστοιχων προϊόντων εδώ Ελλάδα.

Και για αυτό η αγορά είναι τεράστια και έχει ποικιλία για όλα.

odys2008
Όνομα: Οδυσσέας

Δημοσίευση από odys2008 » Τρί Απρ 28, 2020 5:47 pm

Ειναι και γενικά η φιλοσοφία με τις hardware scale up /start-up εταιριες, ειναι δυσκολο και χρονοβόρο να φτιαξεις , να πιστοποιησεις και να επαληθευσεις custom πραγματα. Οπότε έχουν off the shelf (τυποποιημενα) εξαρτηματα που για εμας προσφερουν πλεονεκτηματα.

Πάντως θα ηθελα να δω τι μοτερ και τι κιβωτιο χρησιμοποιουν

niman
Όνομα: Nikos
Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
Μύλος:: Graef 702

Δημοσίευση από niman » Τρί Απρ 28, 2020 6:56 pm

odys2008 έγραψε:
Τρί Απρ 28, 2020 3:49 pm
niman έγραψε:
Τρί Απρ 28, 2020 1:55 pm
Καλησπέρα
Πραγματικά ο μύλος δείχνει πολύ ποιοτικός είναι βέβαια και ακριβός.
Ήθελα να ρωτήσω τρία πράγματα
1) Δεν σας απασχολεί ότι δεν υπάρχει τεχνική υποστήριξη στην Ελλάδα για κάτι τόσο ακριβό?
2) Έχω μια Gaggia classic 2014 αξίζει να της βάλω pid και αν ναι που να την πάω γιατί εγώ δεν μπορώ να το κάνω μόνος.Βλέπω πολλούς να έχουν αναβαθμίσει με pid αλλά δεν ξέρω πως το έκαναν.
3) Σκέφτομαι τoν Eureka mignon Specialita για αγορά λόγω τιμής, μικρής κατακράτησης single dosing,ποιότητας άλεσης και εμφάνισης.Θα ήθελα τη γνώμη σας παιδιά.
Ευχαριστώ
Για το νο 1,κατοικώ στην Ολλανδία, αλλα και εδώ δεν έχει αντιπροσωπεία. Βασικά ο μύλος είναι σε μικρή παραγωγή και η εταιρία είναι μικρή. Από την άλλη είναι σχετικά απλό προιον και τα μαχαίρια είναι ηδη γνωστά. Σε περίπτωση που χρειαστεί όντως service για δεν μπορώ να το επισκευάσω μόνος μου θα πρέπει να πάει πίσω Αγγλία. Ειναι κάτι το οποίο γνωρίζω, αλλά είπαμε δεν υπάρχει τέλειος μυλος.

Τώρα για το 2 υπάρχει ξεχωριστό θέμα, μπορουμε να το συζητησουμε εκει για να μην βγουμε offtopic.

Για το 3, ο Eureka mignon Specialita έχει ισια μαχαίρια και όχι κωνικά οπότε πρέπει να έχεις καφέ στο hopper για να μην έχεις pop cornering. Είναι ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με αυτό που περιγράφω και με τον super jolly. Επίσης ο Eureka έχει 50mm μαχαίρια και ο SJ έχει 64mm.

Φυσικά αυτό είναι μικρότερο πρόβλημα με τον Eureka αφου μπορεις να ρυθμισεις τον χρονο κοπης και να έχεις καφέ στο χοπερ αλλά αν ζυγιζεις τους κοκκους και αλεθεις μονο αυτους θα εχεις το προβλημα με το pop cornering και θα εχεις ανομοιογενεια στην αλεση.
Ευχαριστώ και τους δυο
Αν θες πες μου που θες να τα πούμε για εγκατάσταση pid

Άβαταρ μέλους
agpol07
Όνομα: Άγγελος
2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid

Δημοσίευση από agpol07 » Τρί Απρ 28, 2020 8:51 pm

Έλα να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά..

https://instagram.com/stories/nichecoff ... d9b6njfucy

Γύρω στα 200 κομμάτια μετράω..

nkout
Όνομα: Νικος
Μηχανή:: Bezzera Unica

Δημοσίευση από nkout » Τρί Απρ 28, 2020 10:45 pm

PublicDomain έγραψε:
Τρί Απρ 28, 2020 4:02 pm

Επειδη κ εγω καποια στιγμη (ελπιζω προς τελος του χρονου) θα κανω τη μεταβαση σε μεγαλα κωνικα κ κοιταω τις επιλογες μου, ο niche εχει ιδια μαχαιρια με τον mazzer kony, αλλα σχετικα με την τελικο αποτελεσμα (ποιοτητα αλεσης), ειναι επισης το ιδιο? Γιατι μιλαμε κοντα στο 1/3 της τιμης.

Άβαταρ μέλους
agpol07
Όνομα: Άγγελος
2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid

Δημοσίευση από agpol07 » Τετ Απρ 29, 2020 2:33 pm

Μόλις μου ήρθε track ότι ξεκίνησε..
Έχουμε κανέναν άλλον που περιμένει με τις αποστολές του Μάη;;

YFCBanana
Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
Μύλος:: Porlex Tall

Δημοσίευση από YFCBanana » Τετ Απρ 29, 2020 2:44 pm

agpol07 έγραψε:
Τετ Απρ 29, 2020 2:33 pm
Μόλις μου ήρθε track ότι ξεκίνησε..
Έχουμε κανέναν άλλον που περιμένει με τις αποστολές του Μάη;;
Και εγώ έχω παραγγείλει έναν λευκό που λέει για Μάη άλλα δεν μου έχει έρθει κάτι. Βέβαια παράγγειλα από τα τελευταία κομμάτια οπότε μπορεί να παίζει και αυτό ρόλο..

Άντε με το καλό να σου έρθει :a013:

Άβαταρ μέλους
brego
Όνομα: Παντελής
Μηχανή:: Sage Duo Temp Pro
2η Μηχανή:: Nespresso CitiZ&milk
Μύλος:: Niche
2ος Μύλος:: Graef CM 702
Οι καφέδες μου:: Taresso (Tigrato, Supremo)

Δημοσίευση από brego » Τετ Απρ 29, 2020 4:30 pm

Από 14/02 που έχω κάνει την παραγγελία δεν έχω λάβει κάτι πέρα μια ειδοποίηση ότι μπορεί το NFC να μην είναι στην συσκευασία.

Λευκός και ο δικός μου και Μάιο υποτίθεται είναι για παραλαβή.

Δεν πιστεύω να πάρεις τον δικό μου!!!!!! :D

Απάντηση