Mahlkoenig Vario ή άλλος μύλος ?
- Luckees
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Re: Mahlkoenig Vario ή άλλος μύλος ?
Εμένα για κακέκτυπο sette-wannabe μου φαίνεται παρά για ανταγωνιστή. Και μάλιστα stepped. Δεν κάνει για μακρά συμβίωση.
- cosini
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Επικοινωνία:
δεν γνωριζω , παντως εχει τα ιδια μαχαιρια με το sette 270 40mm κωνικα , κανει την ιδια καθετη αλεση , ειναι και αυτος αμερικανικος , εχει σχεδον την ιδια βαση που ακουμπα το portafilter , εχει τον ιδιο κυκλο ζωης (εαν μπορω να το πω ετσι ...) και σχεδον την μιση τιμη απο τον sette. η μονη διαφορα ειναι στην ταχυτητα οπου ειναι πολυ πιο αργος το οποιο δεν ειναι απαραιτητα κακο μιας και ισως προφυλασετε καλυτερα το μοτερ του απο υπερθερμανση σε σχεση με τον sette.Luckees έγραψε:Εμένα για κακέκτυπο sette-wannabe μου φαίνεται παρά για ανταγωνιστή. Και μάλιστα stepped. Δεν κάνει για μακρά συμβίωση.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
- Luckees
Κοίτα καλύτερα για κάτι πιο δοκιμασμένο γιατί τέτοιοι μύλοι λίγο πολύ θα βγάζουν παιδικές ασθένειες για καιρό.
-
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
- Όνομα: Νεκτάριος
- Μηχανή:: lelit Pl42 temd
- Οι καφέδες μου:: Tiggrato taresso,underdog
Αξιόλογη προταση , απο εξωτερικο μονο;
- cosini
- Επικοινωνία:
Εαν ρωτας για τον breville που ανέφερα ναι μονο απο εξωτερικο κ συγκεκριμενα απο ebay Αγγλία για να μην υπαρχουν τελωνεία κλπ χρεώσεις. περιπου στα 300 ευρω με τα ταχυδρομικα.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ έγραψε:Αξιόλογη προταση , απο εξωτερικο μονο;
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Προσωπικά με καμία breville δεν θα ρίσκαρα.
- cosini
- Επικοινωνία:
Οταν αρκετοι ρισκαρουν με τον sette που εχει την διπλασια τιμη γιατι οχι και με breville ? που εχει και την ιδια διαρκεια ζωης.Artisti έγραψε:Προσωπικά με καμία breville δεν θα ρίσκαρα.
Επισης πιστευω οτι με τιμη κατω απο τα 300 ευρω ειναι πολυ καλη επιλογη για καποιον που θελει κατι πολυ οικονομικο σε κωνικα μαχαιρια με οτι συνεπαγεται αυτη η οικονομικη επιλογη ( πολλα πλαστικα , χαμηλη αξιοπιστια) , ομως με 300 ευρω σε κωνικα αυτα παιρνεις.
Τωρα ο sette με την διπλασια τιμη δεν προσφερει τιποτα περισσοτερο , εχει τις ιδιες ασθενειες , ισως και περισσοτερες λογω ταχυτατου μοτερ.
Καποιος που θελει κωνικα με αξιοπιστια σε βαθος χρονου δεν παει σε αυτες τις επιλογες αυτο ειναι αυτονοητο, δεν αφορα αυτη την κατηγορια και γι αυτο κρινουμε τον μυλο στην κατηγορια του και στην τιμη του.
θεωρω για τα χρηματα του ειναι μια καλη επιλογη για να αρχισει κανεις με κωνικα .
Τωρα που το σκεπτομαι
-
Gaggia BC
- Όνομα: Μάκης
- Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
- Μύλος:: Mazzer Kony
- 2ος Μύλος:: Γουδί
Σε αυτα τα λεφτα ειναι και ο μυλος της bezzera. 47αρια κωνικα και διθύραμβοι σε ξενα φορουμ. Θα σου προτεινα σε αυτο το ευρος τιμης να αποφυγεις τα πολλα ηλεκτρονικα. Πιο πολλες πιθανοτητες για βλαβες χωρις να σου προσφερουν ουσιαστικα κατι. Η μονη "πολυτελεια" που θα σου προσφερε ουσιαστικα κατι σε καθημερινη βαση ειναι ενα timer
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Τον συγκεκριμένο μύλο δεν τον ξέρουμε.
Υπήρξε ένας προηγούμενος συμβατικός ο οποίος δεν ήταν τίποτα σπουδαίο περισσότερο για φίλτρου έκανε.
Τις breville όμως καφετιέρες τις ξέρουμε καλά εδώ στο φόρουμ από τα προβλήματα τους και την παντελή έλλειψη ανταλλακτικών και Service.
Πάνω δεξιά ένα απλό search κάνε με το όνομα breville και θα τα δεις όλα.
Για αυτό προσωπικά δεν θα ρίσκαρα με breville...
Υπήρξε ένας προηγούμενος συμβατικός ο οποίος δεν ήταν τίποτα σπουδαίο περισσότερο για φίλτρου έκανε.
Τις breville όμως καφετιέρες τις ξέρουμε καλά εδώ στο φόρουμ από τα προβλήματα τους και την παντελή έλλειψη ανταλλακτικών και Service.
Πάνω δεξιά ένα απλό search κάνε με το όνομα breville και θα τα δεις όλα.
Για αυτό προσωπικά δεν θα ρίσκαρα με breville...
- Luckees
Δημήτρη φαντάζομαι έχεις διαβάσει για το πόσο σημαντικός είναι ο μύλος στον εξοπλισμό μας και υποθέτω ότι θα είναι ο πρώτος σου μύλος, οπότε τελείως καλοπροαίρετα θα σου πω τα εξής:
Λέγοντας "τα ίδια λεφτά" παίρνω σαν δεδομένο αυτό που είπες για ebay από Αγγλία (αλήθεια με αυτό το ενδεχόμενο εγγύηση θα έχεις;). Γιατί αν τον πάρεις απευθείας από Αμερική μαζί με μεταφορικά και τελωνείο ενδεχομένως να φτάσει σε τιμή όσο ένας sette..
Όσο για "κάθετη άλεση" δεν έχω καταλάβει πραγματικά αν όντως κάνει ή μεσολαβεί κάποιο τούνελ.
Η μηχανή σου είναι αρκετά καλή για να σου δώσει καλούς καφέδες μόνο αν συνδυαστεί με ένα καλό μύλο. Θα είναι κρίμα να επενδύσεις ένα σεβαστό ποσό σε κάτι που δεν έχει δοκιμαστεί, είναι μικρών δυνατοτήτων και με αμφίβολα αποτελέσματα.
Δεν την ξέρoυμε την "διάρκεια ζωής" γιατί δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα επί μακρόν. Είναι πιθανό να βγάλει πολλά περισσότερα προβλήματα όπως επίσης και να μη βγάλει κανένα.cosini έγραψε:Οταν αρκετοι ρισκαρουν με τον sette που εχει την διπλασια τιμη γιατι οχι και με breville ? που εχει και την ιδια διαρκεια ζωης.
Πως ξέρεις ότι δεν προσφέρει κάτι περισσότερο; Έχει γίνει κάποιο συγκριτικό τεστ; Μόνο το γεγονός οτι ο sette είναι stepless κάνει τη διαφορά χαώδη.cosini έγραψε:Τωρα ο sette με την διπλασια τιμη δεν προσφερει τιποτα περισσοτερο , εχει τις ιδιες ασθενειες , ισως και περισσοτερες λογω ταχυτατου μοτερ.
Και γιατί όχι ένας ascaso i2 conic στα ίδια λεφτά; Ο οποίος είναι δοκιμασμένος και αν πάει κάτι στραβά θα έχεις ένα αξιόπιστο service δίπλα σου.cosini έγραψε:Καποιος που θελει κωνικα με αξιοπιστια σε βαθος χρονου δεν παει σε αυτες τις επιλογες αυτο ειναι αυτονοητο, δεν αφορα αυτη την κατηγορια και γι αυτο κρινουμε τον μυλο στην κατηγορια του και στην τιμη του.
θεωρω για τα χρηματα του ειναι μια καλη επιλογη για να αρχισει κανεις με κωνικα .
Λέγοντας "τα ίδια λεφτά" παίρνω σαν δεδομένο αυτό που είπες για ebay από Αγγλία (αλήθεια με αυτό το ενδεχόμενο εγγύηση θα έχεις;). Γιατί αν τον πάρεις απευθείας από Αμερική μαζί με μεταφορικά και τελωνείο ενδεχομένως να φτάσει σε τιμή όσο ένας sette..
Όσο για "κάθετη άλεση" δεν έχω καταλάβει πραγματικά αν όντως κάνει ή μεσολαβεί κάποιο τούνελ.
Η μηχανή σου είναι αρκετά καλή για να σου δώσει καλούς καφέδες μόνο αν συνδυαστεί με ένα καλό μύλο. Θα είναι κρίμα να επενδύσεις ένα σεβαστό ποσό σε κάτι που δεν έχει δοκιμαστεί, είναι μικρών δυνατοτήτων και με αμφίβολα αποτελέσματα.