Θορυβος profitec go και επισκευη

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Απάντηση
smike
Όνομα: Μιχάλης
Μηχανή:: flair pro 2
Μύλος:: kinu m47 classic

Θορυβος profitec go και επισκευη

Δημοσίευση από smike » Τρί Ιούλ 08, 2025 10:55 pm

Παραθέτω το πρόβλημα που εμφανίστηκε στην μηχανή μου και την επισκευή που έκανα.
Τον τελευταιο καιρό η profitec go μου αρχισε να κάνει πολύ θόρυβο σχεδόν αφύσικο. Αποφάσισα να την ανοίξω και βγάζοντας το δοχείο νερού και το πίσω καλλυμα είδα πως η αντλία στηρίζεται σε 2 βάσεις , η δεξιά είχε σπάσει οπότε προφανώς υπήρχαν αφύσικες ταλαντώσεις και ο θόρυβος αυξανόταν δραματικά. Βρηκα τον κωδικό του ανταλλακτικού p3006.k lower pump support και το παράγγειλα απο barista 2,5 ευρω. Ευτυχως ήρθε γρηγορα και το αντικατέστησα αμεσα! Παράλληλα επικοινώνησα με το diecrema.de οπου αγόρασα την μηχανή πριν από 1.5 χρονο και θα μου στειλουν το ανταλλακτικο δωρεάν.

Ευτυχως φτηνα τη βγάλαμε!
Συνημμένα
Screenshot 2025-07-08 225359-min.png

Άβαταρ μέλους
dasimo
Όνομα: Dimitris
Μηχανή:: Bezzera BZ10
2η Μηχανή:: Gaggia Baby,Aerpress
Μύλος:: Eurika Mignon
2ος Μύλος:: Gaggia MDF
Οι καφέδες μου:: Mokka, TAF, Sapid, Cup10, Kudu

Re: Θορυβος profitec go και επισκευη

Δημοσίευση από dasimo » Κυρ Ιούλ 20, 2025 10:54 am

To θέμα είναι γιατί έσπασε όμως. Σημαίνει οτι οι δονήσεις της αντλίας δεν ειναι αυτές που πρέπει , η οτι δεν ειναι βιδωμένη σωστά, η η συγκεκριμένη βάση ειναι προβληματικού σχεδιασμού. Για δές το γιατι κατι δεν καθεται καλά σε αυτή την ιστορία. Η Bezzera BZ10 μου μετα απο 5 χρόνια και 7500 καφέδες δεν κανει ουτε τσίκ (αν και πιστεύω οτι στα επόμενα 2 με 3 χρόνια θα χρειαστώ καινούργια αντλία).

Απάντηση