Τι νερό να τοποθετήσω;
- dasimo
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: Bezzera BZ10
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby,Aerpress
- Μύλος:: Eurika Mignon
- 2ος Μύλος:: Gaggia MDF
- Οι καφέδες μου:: Mokka, TAF, Sapid, Cup10, Kudu
Re: Τι νερό να τοποθετήσω;
Παιδιά , δέν έγινε απολύτως αντιληπτό αυτό που έγραψα (με δική μου ευθύνη). Ξεκίνησα με σακουλάκια Oscar τα οποία έριχναν το νερό μου (νερό βρύσης με αρχικές τιμές 130 έως 145) γύρω στα 40 ppm. Καταλαβα οτι αυτό που έφταιγε ήταν οτι το νερό του tank της Bezzera είναι 3 ΟΛΟΚΛΗΡΑ λίτρα και οτι όσο πιο πολύ έμενε το σκαουλάκι , τόσο πιο πολύ καθάριζε , με αποτέλεσμα το νερό να γίνεται απιονισμένο και να προκαλεί δυσεντερία. Αμέσως μετα απο 5 ημέρες πήγαμε στο Θεώνη και στο Σαμαρα τα οποια και τα δύο είναι καταπληκτικά νερά. Εδω και 2 μήνες επειδή κουράστηκα να κουβαλάω εμφιαλωμένα και "τσιγκονευόμουν" τα cooling flushes για να μην κουβαλάω νερά , γύρισα στο Brita , έπεσα στα 80 ppm , ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ γεύση και ειμαι καταευχαριστημένος όσο και αν ήμουν επιφυλακτικός στην αρχή. Κατα συνέπεια για εμένα τουλάχιστον η Brita είναι μονόδρομος και δεν κρύβω οτι με υτή πλέον φιλτράρω και το ΄ποσιμο νερό στο σπίτι. Μόνο μειονέκτημα είναι τα πρώτα 3 λίτρα νερού όταν αλλαζεις φίλτρο που έχουν αρκετα έντονη γεύση τα οποία και πλέον πετάω στον νεροχύτη. Να πώ εδώ οτι με τα φακελάκια Oscar , ηταν τόσο έντονο το φιλτράρισμα που δεν δούλευε ο αισθήτηρας νερού (καθώς χρησιμοποιεί τα νιτρικά για να κλείνει το κύκλωμα). Οπότε προσοχή , δεν χρειάζονται λύσεις υπερβολής , ξεκινάμε απο ΚΑΛΗ μέτρηση του νερού βρύσης και Brita, και αν δεν ικανοποιηθούμε τοτε πάμε σε ένα καλό εμφιαλωμένο (προσοχή όχι σε νερα τύπου χαμηλού νατρίου ). Και να πούμε εδω βεβαια οτι νερό χωρίς μεταλλικα στοιχεία και λίγα νιτρικά ίσον ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΣ καφες βεβαια.
- laonikos78
- Όνομα: Λαόνικος
- Μηχανή:: Profitec GO
- Μύλος:: Eureka Atom 65 redsp
- Οι καφέδες μου:: Specialty Κεντρικής & Νότιας Αμερικής
- Τοποθεσία: Κόστα Ρίκα, Έλ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Κολομβία & Υεμένη.
Και το νερό Σαμαρίνα είναι καλό για την 'δουλειά' μας.
Η κανάτα Brita έχει ένδειξη που μας λέει πόση αποσκλήρυνση κάνει στο νερό;
Η κανάτα Brita έχει ένδειξη που μας λέει πόση αποσκλήρυνση κάνει στο νερό;
..Για πάντα και μια μέρα.
- AlexFocus
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: La Marzocco LM
- Μύλος:: Niche Zero
@dasimo στο νερο ΕΥΔΑΠ του σπιτιου μου εκανα και εγω πριν μερικες μερες χημικη αναλυση και βγηκε με ολικη σκληροτητα 135. Η τιμη που αναφερεις 80 με τη Brita λογικα την εχεις μετρησει με κιτακι ή το εχεις παει σε χημικο. Μου κανει εντυπωση γιατι ο χημικος που πηγα ηταν κατηγορηματικος οτι οι κανατες που κυκλοφορουν στην αγορα δεν ριχνουν τα αλατα καθολου. Μονο χλωριο και καμια βρωμια κρατανε.
Πολυ ενδιαφερον αυτο με το σακουλακι μεσα στο tank. Δεν το ειχα σκεφτει οτι κατι τετοιο μπορει να συμβαινει. Ενταξει το νερο πρεπει να ανανεωνεται μεσα στη μηχανη μας αλλα δεν εχουμε καμια καφετερια να φτιαχνουμε 100 καφεδες την ημερα
Ολο και λιγο στασιμο θα ειναι το νερο μας στην οικιακη μηχανη μας.
Πολυ ενδιαφερον αυτο με το σακουλακι μεσα στο tank. Δεν το ειχα σκεφτει οτι κατι τετοιο μπορει να συμβαινει. Ενταξει το νερο πρεπει να ανανεωνεται μεσα στη μηχανη μας αλλα δεν εχουμε καμια καφετερια να φτιαχνουμε 100 καφεδες την ημερα
Ford Focus MkII f/l 2008
- dasimo
Τις μετρήσεις τις κάνω με το εργαλείο της xiaomi και είναι αξιόπιστες και τσεκαρισμένες. Σε ότι αφορά το calcium είναι ξεκάθαρο οτι αφαιρεί ένα τεράστιο μέρος και κατα δήλωση της εταιρίας αλλα και απο τα ίχνη που μένουν στον βραστήρα. Επίσης αν κάνεις παγάκια με νερό απο την Brita θα διαπιστωσεις απο την διάυγεια του πάγου οτι δεν έχει αλατα. Επίσης το φιλτραρισμένο νερό παγώνει ΠΙΟ ΑΡΓΑ απο το νερό βρύσης που επίσης αποτελεί ένδειξη ελλειψης η παρουσίας αλάτων .
- AlexFocus
Μαρεσεις γιατι μιλας με αποδειξεις και ονοματα. Καθε εβδομαδα αλλαζω γνωμη. Κανατα - εμφιαλωμενο - ρητινη - ρητινη - εμφιαλωμενο - κανατα ... μααδω μαργαριτες 
Τωρα ειμαι σε φαση κανατας. Ελα ο επομενος να συνεχισουμε
υγ: dasimo με καθοδηγεις για κανατα και δεν εχω κανενα λογο να σε αμφισβητησω και τα λες και πολυ σωστα. Η μεγαλυτερη αποδειξη ειναι οτι μετρας τα αποτελεσματα σου.
Τωρα ειμαι σε φαση κανατας. Ελα ο επομενος να συνεχισουμε
υγ: dasimo με καθοδηγεις για κανατα και δεν εχω κανενα λογο να σε αμφισβητησω και τα λες και πολυ σωστα. Η μεγαλυτερη αποδειξη ειναι οτι μετρας τα αποτελεσματα σου.
Ford Focus MkII f/l 2008
- dasimo
σε κάθε περίπτωση κάνεις δοκιμές με εμφιαλωμένο και κανατα και αποφασίζεις μόνος σου. Και Πρός Θεού....μην χρησιμοποιήσεις badger να καθαρίσεις την καφετιέρα (απο άλλο νήμα!!!). Καλορίζικη η μηχαναρα!
- AlexFocus
Ευχαριστω πολυ φιλε. Τις τελευταιες λεπτομερεις ξεκαθαριζω και ξεκιναω εκχυλισεις ελπιζω μεχρι τελος του μηνα.
Ford Focus MkII f/l 2008
- After
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
Με βάζετε σε πειρασμό να κατάργησω το φίλτρο ρητίνης, να έχω μόνο την Britta δηλαδή
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........
- dasimo
νομίζω με 16 ευρω που κάνει μια κανάτα με ενα φίλτρο δεν αξίζει τον κόπο να μην δοκιμάσεις και μάλιστα με δεδομένο οτι το 90% του κόσμου πίνει νερό απο την βρύση
- slaughter
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Lelit Bianca
- 2η Μηχανή:: Sage Barista Express
- Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: TAF και άλλα
Brita ή Philips? Έχουν κάποια διαφορά;