Αφρόγαλα για freddo
Re: Αφρόγαλα για freddo
Ε δοκιμαζα λενε ισα ισα στην ακρη του κουταλιου βοηθαει. Κρυο γαλα, μακεδονικο ειδικα και ενα παγακι μεσα σωστα?
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Αν δεν σφίγγει χωρίς παγάκι,τότε ριξε ένα η' θριματισμένο πάγο,για να χτυπιέται καλύτερα.Δεν πιστεύω ότι αποσκοπεί κάπου αλλού το παγάκι.Απλά βοηθάει στην ανάδευση.
Με όποιο φρέσκο γάλα και να το προσπαθήσεις θα πρέπει να σφίξει.Εγώ με διάφορα γάλατα το εχω καταφέρει.
Ο τρόπος που χτυπάς κοίταξε μήπως φταίει.Πόσο μέσα βάζεις το χτυπητηρι;Άλλαζε κάθε τόσο από βαθιά,στην μέση μετά προς την επιφάνεια και δες που σφίγγει καλύτερα.
Με όποιο φρέσκο γάλα και να το προσπαθήσεις θα πρέπει να σφίξει.Εγώ με διάφορα γάλατα το εχω καταφέρει.
Ο τρόπος που χτυπάς κοίταξε μήπως φταίει.Πόσο μέσα βάζεις το χτυπητηρι;Άλλαζε κάθε τόσο από βαθιά,στην μέση μετά προς την επιφάνεια και δες που σφίγγει καλύτερα.
THX ΦΙΛΕ
Με το αεροτσινο, το χειρος της ικεα εκανα τρομερο αφρογαλα αλλα μου χαλασε αμεσως.
Τωρα αυτο δεν τον εχω δοκιμασει πολλες φορες ειναι η αληθεια. Ποσο γαλα περιπου να βαζω στο μεταλλικο δοχειο? να ναι πολυ κρυο ε? και ποση ωρα θελει χτυπημα
αμαν το χω να γινει κολλα που λεμε..
Με το αεροτσινο, το χειρος της ικεα εκανα τρομερο αφρογαλα αλλα μου χαλασε αμεσως.
Τωρα αυτο δεν τον εχω δοκιμασει πολλες φορες ειναι η αληθεια. Ποσο γαλα περιπου να βαζω στο μεταλλικο δοχειο? να ναι πολυ κρυο ε? και ποση ωρα θελει χτυπημα
αμαν το χω να γινει κολλα που λεμε..
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Χτύπημα θέλει μέχρι να σφίξει.Εξαρτάται αυτό.Δεν έχει στάνταρ.Κανα λεπτάκι;..Κρύο από το ψυγείο.Δεν θέλει πιο κρύο.Ποσότητα και αυτην αναλόγως πόσους καφέδες θα κανείς.Βέβαια σε ένα μεγάλο μπρίκι μόνο για 2 περίπου καφέδες θα χωρέσει γάλα γιατί όταν θα σφίξει θα φουσκώσει και δεν θα μπορείς να το χτυπήσεις γιατί θα σου χυθεί.
Εγώ για 1 καφέ βάζω 2-3 δάχτυλα γάλα.
Εγώ για 1 καφέ βάζω 2-3 δάχτυλα γάλα.
- focus
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Isomac Tea II
- 2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
- Μύλος:: Macap M4 Stepless
- Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon
Νομίζω το κρύο αφρόγαλα ακολουθεί κάποιους από τους κανόνες του ζεστού. Η παρασκευή του μπορεί να γίνει σε 2 στάδια:
- Στο πρώτο, διογκώνουμε το γάλα προσπαθώντας να εισάγουμε αέρα μέσα του.(5-10 δευτερόλεπτα)
- Στο δεύτερο στάδιο ομογενοποιούμε και προσπαθούμε να εξαλείψουμε τις μεγάλες ορατές φουσκάλες.
- baspav
- Όνομα: Vassilis
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- 2η Μηχανή:: Not necessary
- Μύλος:: Not yet
Λοιπόν αυτό που είδα και σε Γρηγόρη και σε καφέ που είναι δίπλα στη δουλειά μου όταν πήγα να πάρω freddo cappuccino είναι να βάζουν γάλα στο ανοξείδωτο ποτήρι, παγάκι και να το αφήνουν αρκετή ώρα να ανακατεύεται (όσο πιο μεγάλο τόσο πιο πολύ). Το αποτέλεσμα ήταν αφρόγαλα σχεδόν στερεό! Και πολύ ωραίο σε γεύση-υφή.
Μάλιστα το καφέ ρώτησα και μου είπαν ότι το "μυστικό" είναι τα δυνατό μηχάνημα.
Μάλιστα το καφέ ρώτησα και μου είπαν ότι το "μυστικό" είναι τα δυνατό μηχάνημα.
-
spyros
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
- Μύλος:: Compak K3 Touch
Δεν θυμάμαι να έχω φτιάξει πάνω από δέκα φορές γάλα για freddo αλλά δεν θυμάμαι να με προβλημάτισε ακόμα και με το μιξεράκι μπαταρίας, από αυτά που χτυπάνε τους στιγμιαίους. Ένα μπρίκι θα χρειαστείς και παγωμένο γάλα. Αν η μεταλλική που αναφέρεις έχει και το δοχείο τότε είναι προκαθορισμένο το ύψος αλλά απαιτεί συγκεκριμένη ποσότητα γάλατος.stef4 έγραψε:Αγορασα φραπιερα 20 ευρω μεταλλικη αλλα με μονο δισκο. Με αεροτσινο κανω καλο αφρογαλα αλλα τωρα με τη φραπιερα τζιφος. Χτυπαει καλα το εσπρεσσο , μπολικος αφρος αλλα γαλα τπτ. Νουνου φαμιλυ κρυο με ενα παγακι και λιγο ζαχαρη.
Να την αλλαξω και να παρω οπως μου προτειναν να εχει 2 ροδελες? Δηλαδη κατω στο σκελετο 2 δισκακια περιστροφης? 35 ευρω η αλλη. Ψιλο επειγει, μεχρι αυριο πρεπει να τη γυρισω αν ειναι...
Τον καφέ υπάρχει λόγος που τον χτυπάς; Κάνε την εκχύλιση σε ποτήρι με παγάκια και το μίξερ τοποθέτησε μονάχα το γάλα.
εχετε δικιο χτυπημα κανα λεπτακι βγαζει καλο αφρογαλα
τον καφε τον χτυπαω γιατι μου αρεσει οπτικα ο αφρος του και απο πανω να καθεται το γαλα, χωρις ιδιαιτερο λογο δλδ
τον καφε τον χτυπαω γιατι μου αρεσει οπτικα ο αφρος του και απο πανω να καθεται το γαλα, χωρις ιδιαιτερο λογο δλδ
- dgn
- Όνομα: Δημήτριος
- Μηχανή:: Silvia heavy mod
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Mazzer Major
- 2ος Μύλος:: Macap M4 Stepless
Αυτό πρέπει να είναι όντως το μυστικό. Με τα φορητά χτυπητήρια είτε παίρνει πολύ χρόνο είτε βγαίνει κακό το αποτέλεσμα.baspav έγραψε:Μάλιστα το καφέ ρώτησα και μου είπαν ότι το "μυστικό" είναι τα δυνατό μηχάνημα.
Γνωρίζει κανείς τι μηχανήματα υπάρχουν για το σκοπό αυτό;
-
spyros
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: x7.1, x6, euromatik
- Μύλος:: Compak K3 Touch
Φαντάζομαι δύο τύποι υπάρχουν, τα ηλεκτρικά και τα μπαταρίας. Τα τύπου aeroccino δεν τα έχω δει και δεν ξέρω τι κάνουν. Το ένα το οποίο έχει τύχει και το έχω αλλά έχει μείνει στο ντουλάπι είναι το Kenwood SD101.
Στα θετικά ότι κάνει πολύ καλή δουλειά και θα ικανοποιήσει σίγουρα κάποιον ο οποίος αρέσκεται σε τέτοιου είδους ροφήματα.
Στα αρνητικά ο όγκος και το η φασαρία για να χτυπήσεις ένα γάλα και να πάρεις ένα αποτέλεσμα το οποίο κατά την άποψή μου μπορείς να πευχεις και με μιξεράκι μπαταρίας. Βέβαια όπως έγραψα και παραπάνω δεν πίνω καθόλου φρέντο, ακόμα και με 40C με espresso θα με δεις, επομένως οι απαιτήσεις μου είναι ελάχιστες.
Το στερεό αποτέλεσμα όπως γράφτηκε πολύ απλά το κατάφερα και με το μιξεράκι. Για εμένα όποιος ενδιαφέρεται ας αγοράσει το μπαταρίας το οποίο πάνω από 5 ευρώ δεν έχει και αν δεν τον καλύπτει μπορεί να πάει στην άλλη κατηγορία.
Στα θετικά ότι κάνει πολύ καλή δουλειά και θα ικανοποιήσει σίγουρα κάποιον ο οποίος αρέσκεται σε τέτοιου είδους ροφήματα.
Στα αρνητικά ο όγκος και το η φασαρία για να χτυπήσεις ένα γάλα και να πάρεις ένα αποτέλεσμα το οποίο κατά την άποψή μου μπορείς να πευχεις και με μιξεράκι μπαταρίας. Βέβαια όπως έγραψα και παραπάνω δεν πίνω καθόλου φρέντο, ακόμα και με 40C με espresso θα με δεις, επομένως οι απαιτήσεις μου είναι ελάχιστες.
Το στερεό αποτέλεσμα όπως γράφτηκε πολύ απλά το κατάφερα και με το μιξεράκι. Για εμένα όποιος ενδιαφέρεται ας αγοράσει το μπαταρίας το οποίο πάνω από 5 ευρώ δεν έχει και αν δεν τον καλύπτει μπορεί να πάει στην άλλη κατηγορία.