Isomac Tea II
-
Nikel
Isomac Tea II
Γεια σε ολους. Κατ΄αρχάς να δώσω συγχαρητήρια για το forum. To παρακακολουθώ καιρό και ομολογώ ότι είναι πολύ κατατοπιστικό σε πολλά θέματα. Είμαι κι εγώ ένας απο τους "τρελαμένους" με τον εσπρέσσο και θέλω να κάνω το επόμενο βήμα αγοράζοντας μια καλή μηχανή και μύλο. Μετά απο πολύ ψάξιμο (δυο και βάλε μήνες) όσον αφορά τον μύλο είμαι μεταξύ του Mazzer Mini E και του Mahlkönig Vario κλίνοντας προς τον δεύτερο.
Όσον αφορά την μηχανή (κι εκεί θέλω περισσότερο την βοηθειά σας) πάω μάλλον για την Isomac Tea II. Απο το ψάξιμο που έχω κάνει έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι μια πολύ καλή μηχανή σε σχετικά καλή τιμή. Η δεύτερη επιλογή μου είναι η Silvia.
Υπάρχει κάποιος που έχει γνώση απο Isomac Tea II για να μου πει την γνώμη του?
Όσον αφορά την μηχανή (κι εκεί θέλω περισσότερο την βοηθειά σας) πάω μάλλον για την Isomac Tea II. Απο το ψάξιμο που έχω κάνει έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι μια πολύ καλή μηχανή σε σχετικά καλή τιμή. Η δεύτερη επιλογή μου είναι η Silvia.
Υπάρχει κάποιος που έχει γνώση απο Isomac Tea II για να μου πει την γνώμη του?
- boltsis
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
Re: Isomac Tea II
Δε νομίζω να την έχει κανείς φίλε μου να σου πει την γνώμη του
εκτός και αν είχε την τύχη κανένας να πιεί κανά καφέ.Πολύ θα ήθελα να μάθω και εγώ πάντως!Πόσο τη βρίσκεις αυτή φίλε μου αν έτσι για περιέργεια?Φαίνεται πολύ εργαλείο..
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
-
Dimitris_P
tea μοντέλο για εσπρεσσιέρα λίγο κουλό
τι διαφορές έχει με την Zaffiro ?
τι διαφορές έχει με την Zaffiro ?
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Αγαπητέ φίλε
Δεν έχει τυχει να την δοκιμάσω-λειτουργήσω την ΤΕΑ, αλλά απο εντυπώσεις που διαβάζω είναι πολύ καλή.
(Ειναι Δημήτρη με εναλλάκτη θερμότητας (ΗΧ) και όχι μονού μπόϊλερ διπλής χρήσης όπως είναι η Zaffiro.)
Εγώ προσωπικά αν δεν διέθετα τα χρήματα για μια καλή Dual boiler τότε σίγουρα θα κοιτούσα για ΗΧ, και η ΤΕΑ θα ήταν μέσα στις μηχανές που θα μελετουσα, πριν επιλέξω.
Η Silvia είναι entry level μηχανή ικανή να παράξει αξιοπρεπή καφέ αλλα δεν μπορεί να συγκριθει με την ΤΕΑ η οποία κινειται σε άλλη κατηγορία.
Οσον αφορα τους μύλους το μόνο που έχω να πώ είναι πως τελευταία άλλαξα δίσκους κοπής (περίπου 35 ευρώ) στον δικό μου Μazzer Mini electronic με τους δίσκους του Super Jolly (έχουν και οι δύο 64mm δίσκους διαφορετικούς μεν, αλλά με τις ίδιες υποδοχές) και έχω την ποιότητα άλεσης του Super Jolly. (βασικά σκεφτηκα ότι στα 220V/50Hz δεν θα υπήρχε πρόβλημα ροπής από τα 250W του Mini E σε σχέση με τα 350W του SJ όπως μπορει να είχε στα 110V/60Hz και ότι για οικιακή χρήση όπου δεν αλέθεις συνέχεια για να υπερθερμανθεί, ο μύλος θα τα κατάφερνε.
Το αποτέλεσμα με έχει δικαιώσει ακόμα και σε ελαφρύτερα καβουρδισμένους κόκκους οι οποίοι είναι σκληρότεροι.
Ο μύλος λειτουργει με απόλυτη άνεση χωρίς να δισταζει καθόλου
Έχω πλέον άλεση 17 γραμμαρίων στον μισο χρόνο περίπου, απ ότι με τα burrs του Mini -πράγμα που σημαίνει ότι ζεσταίνεται λιγότερο ο καφές- και πολύ πιό αφράτο αποτέλεσμα.)
Οπότε κατα την επιλογή σου για καλό μύλο, λάβε και αυτό σαν ενδεχόμενο, διότι με 35 ευρώ επιπλέον είναι σαν να έχεις τον SuperJolly electronic.
Δεν έχει τυχει να την δοκιμάσω-λειτουργήσω την ΤΕΑ, αλλά απο εντυπώσεις που διαβάζω είναι πολύ καλή.
(Ειναι Δημήτρη με εναλλάκτη θερμότητας (ΗΧ) και όχι μονού μπόϊλερ διπλής χρήσης όπως είναι η Zaffiro.)
Εγώ προσωπικά αν δεν διέθετα τα χρήματα για μια καλή Dual boiler τότε σίγουρα θα κοιτούσα για ΗΧ, και η ΤΕΑ θα ήταν μέσα στις μηχανές που θα μελετουσα, πριν επιλέξω.
Η Silvia είναι entry level μηχανή ικανή να παράξει αξιοπρεπή καφέ αλλα δεν μπορεί να συγκριθει με την ΤΕΑ η οποία κινειται σε άλλη κατηγορία.
Οσον αφορα τους μύλους το μόνο που έχω να πώ είναι πως τελευταία άλλαξα δίσκους κοπής (περίπου 35 ευρώ) στον δικό μου Μazzer Mini electronic με τους δίσκους του Super Jolly (έχουν και οι δύο 64mm δίσκους διαφορετικούς μεν, αλλά με τις ίδιες υποδοχές) και έχω την ποιότητα άλεσης του Super Jolly. (βασικά σκεφτηκα ότι στα 220V/50Hz δεν θα υπήρχε πρόβλημα ροπής από τα 250W του Mini E σε σχέση με τα 350W του SJ όπως μπορει να είχε στα 110V/60Hz και ότι για οικιακή χρήση όπου δεν αλέθεις συνέχεια για να υπερθερμανθεί, ο μύλος θα τα κατάφερνε.
Το αποτέλεσμα με έχει δικαιώσει ακόμα και σε ελαφρύτερα καβουρδισμένους κόκκους οι οποίοι είναι σκληρότεροι.
Ο μύλος λειτουργει με απόλυτη άνεση χωρίς να δισταζει καθόλου
Έχω πλέον άλεση 17 γραμμαρίων στον μισο χρόνο περίπου, απ ότι με τα burrs του Mini -πράγμα που σημαίνει ότι ζεσταίνεται λιγότερο ο καφές- και πολύ πιό αφράτο αποτέλεσμα.)
Οπότε κατα την επιλογή σου για καλό μύλο, λάβε και αυτό σαν ενδεχόμενο, διότι με 35 ευρώ επιπλέον είναι σαν να έχεις τον SuperJolly electronic.
-
translator
Off topic:
Για κάποιον που ΘΑ πάρει μύλο και δεν έχει ιδέα από μύλους, είναι απλή διαδικασία ή θα τον χαλάσει;
Off topic:y.v έγραψε:Off topic:
Οσον αφορα τους μύλους το μόνο που έχω να πώ είναι πως τελευταία άλλαξα δίσκους κοπής (περίπου 35 ευρώ) στον δικό μου Μazzer Mini electronic με τους δίσκους του Super Jolly (έχουν και οι δύο 64mm δίσκους διαφορετικούς μεν, αλλά με τις ίδιες υποδοχές) και έχω την ποιότητα άλεσης του Super Jolly.
Για κάποιον που ΘΑ πάρει μύλο και δεν έχει ιδέα από μύλους, είναι απλή διαδικασία ή θα τον χαλάσει;
- boltsis
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
@ y.v καταλάθος έπεσε το μάτι μου στο όνομα της μηχανής σου και είχα την απορία να δω ποια είναι.Είδα ότι οιάζει με αυτή της isomac και φαίνεται ακριβό εργαλείο εξίσου.Την είχες πάρει ακριβά?
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
- Y.V
Τρεις βίδες ο κάθε κοπτικός δίσκος είναι. (απλώς πρέπει να καθαρίσεις σχολαστικά το μερος που θα κάτσουν από κόκκους αλεσμένου καφέ, ώστε να κάτσουν τελεια)
Οσο για το λύσιμο του μύλου μεχρι εκεί, οποιος παίρνει μύλο οφείλει να γνωρίζει πως λύνεται ο μύλος του για τον τακτικό καθαρισμό του.
Πάντως στους Μazzer είναι εξαιρετικά εύκολο και δεν παίρνει πάνω από μισο λεπτο να λύσεις ή να δέσεις τον μύλο.
Λύνεις μία βίδα που χρησιμευει για στοπ, ξεβιδώνεις (δεξιόστροφα όμως) τον δίσκο ρυθμίσεων και τελείωσες.
Για το δέσιμο τώρα, ακουμπάς πίσω τον δίσκο ρυθμίσεων, τοποθετεις ένα πλαστικό ταμπερ (στο παρέχει ο μύλος) στο κεντρικό χωνάκι ειδοχής των κόκκων πιέζεις με δύναμη να συμπιεστουν τα ελατήρια και να διευκολυνθείς ώστε να μην στραβοβιδώσεις τον δίσκο ρυθμίσεων, τον βιδώνεις αριστεροστροφα μεχρι τέλος, τοποθετείς την βίδα στοπ και τελείωσες.
Οσο για το λύσιμο του μύλου μεχρι εκεί, οποιος παίρνει μύλο οφείλει να γνωρίζει πως λύνεται ο μύλος του για τον τακτικό καθαρισμό του.
Πάντως στους Μazzer είναι εξαιρετικά εύκολο και δεν παίρνει πάνω από μισο λεπτο να λύσεις ή να δέσεις τον μύλο.
Λύνεις μία βίδα που χρησιμευει για στοπ, ξεβιδώνεις (δεξιόστροφα όμως) τον δίσκο ρυθμίσεων και τελείωσες.
Για το δέσιμο τώρα, ακουμπάς πίσω τον δίσκο ρυθμίσεων, τοποθετεις ένα πλαστικό ταμπερ (στο παρέχει ο μύλος) στο κεντρικό χωνάκι ειδοχής των κόκκων πιέζεις με δύναμη να συμπιεστουν τα ελατήρια και να διευκολυνθείς ώστε να μην στραβοβιδώσεις τον δίσκο ρυθμίσεων, τον βιδώνεις αριστεροστροφα μεχρι τέλος, τοποθετείς την βίδα στοπ και τελείωσες.
- Y.V
Η δική μου είναι διπλού μπόϊλερ.boltsis έγραψε:@ y.v καταλάθος έπεσε το μάτι μου στο όνομα της μηχανής σου και είχα την απορία να δω ποια είναι.Είδα ότι οιάζει με αυτή της isomac και φαίνεται ακριβό εργαλείο εξίσου.Την είχες πάρει ακριβά?
Εφαγα και άπειρες ώρες διαβάσματος αλλά και σκέψης και προβληματισμου μεχρι να απορίπτω σιγα σιγα διάφορες με τα ίδια περίπου χρήματα και να καταλήξω σε αυτήν.
Βάλε κανα διχίλιαρο περιπου με τα ταχυδρομικά.
-
Nikel
Την Isomac την βρήκα στο www.italiankitchenaids.com σε προσφορά 851€ και είναι η καινούρια έκδοση με το ανοξείδωτο μπόιλερ. Απο κριτικές που έχω διαβάσει σε διάφορα αξιόπιστα sites (βλέπε coffee geek, 1st line, hom e barrista κλπ) είναι πολύ μια πολύ καλή HX και σε καλή τιμή για τα κυβικά της.
- focus
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Isomac Tea II
- 2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
- Μύλος:: Macap M4 Stepless
- Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon
focus έγραψε:Ελαφρώς μεταχειρισμένη Isomac Tea II στα 699€ (δημοπρασία) ή 799€ (άμεση αγορά).
Pas mal...
OK, τελικά την αγόρασα εγώ !