Επιλογή prosumer διπλού boiler μηχανής.

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Άβαταρ μέλους
xrhstaras
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto MK3
Μύλος:: Mazzer mini E
Οι καφέδες μου:: Cuba Serano Superior

Επιλογή prosumer διπλού boiler μηχανής.

Δημοσίευση από xrhstaras » Τετ Μαρ 21, 2012 4:11 pm

Βαγγελης ο καφετζης έγραψε:viewtopic.php?f=25&p=30372#p30372
Με το καλό η καινούρια μηχανή Χρηστάρα.
Ανυπομονώ να δώ τι θα φέρεις!(Νομίζω πως απο μια σου παραπομπή,έχω καταλάβει τι κοιτάς μιας και την κοιτούσα και εγώ.Ελπίζω να μην μου βάλεις τα γνωστά φαρμάκια όταν βλέπουμε κάτι καλύτερο. :) )
Δεν μπορείς να φανταστείς πως είμαι χα χα !! Το ομολογώ πως η μηχανή έφυγε πολύ πιο γρήγορα από αυτό που περίμενα και ίσως να αργήσω κανένα μήνα την αγορά μου. Θα δείξει. Πάντως κάτι από τα κάτω

1) Izzo Alex duetto III
2) Expobar Leva MK4
3) Vibiemme Domobar Double Boiler

Και οι 3 βγάζουν το λιγότερο εξαιρετικό φλιτζάνι , το θέμα μου είναι το προφίλ να βρω για να ταιριάζει στα γούστα μου. Ως τώρα έχω βρει απόψεις για Ιzzo

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Re: Επιλογή prosumer διπλού boiler μηχανής.

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Τετ Μαρ 21, 2012 4:20 pm

Εγώ εδώ και εδώ είμαι για την 3η στην σειρά... :inlove:
Άντε με το καλό!

Άβαταρ μέλους
xrhstaras

Δημοσίευση από xrhstaras » Τετ Μαρ 21, 2012 6:48 pm

πολύ μεγάλο μπόιλερ έχει ρε σι και δεν μου αρέσει από την άποψη πως και θα αργεί να ζεσταθεί αλλά και μη οικονομικό είναι (είναι η πιο όμορφη και με διαφορά όμως) . Στην 2η είμαι εγώ για το προφίλ της αυτή τη στιγμή . Διαβάζω τονίζει το σώμα σαν μηχανή και μου αρέσει η ιδέα

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Τετ Μαρ 21, 2012 10:38 pm

H πρωτη απο τις αλλες δυο απεχει τοσο που τις κοιταει απο ψηλα.
Απο αποψη οπλοστασιου η σειρα για μενα ειναι izzo ...........,vibiemme.....expobar.
Aπο αποψη ποιoτητας υλικων παλι για μενα izzo.....................,vibiemme...........expobar.
Απο αποψη τοποθετησης συναρμολογησης izzo.............................................vibiemme.....expobar.
Θα μπορουσα να γραφω κι αλλο αλλα η σειρα δεν θα αλλαζε.Μονο οι τελειες ισως :lol:
Καλες αποφασεις και ακομα καλυτερες αγορες σου ευχομαι φιλε μου οτι κι αν παρεις τελικως.

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Πέμ Μαρ 22, 2012 11:28 pm

woodsman43 έγραψε:H πρωτη απο τις αλλες δυο απεχει τοσο που τις κοιταει απο ψηλα.
Απο αποψη οπλοστασιου η σειρα για μενα ειναι izzo ...........,vibiemme.....expobar.
Aπο αποψη ποιoτητας υλικων παλι για μενα izzo.....................,vibiemme...........expobar.
Απο αποψη τοποθετησης συναρμολογησης izzo.............................................vibiemme.....expobar.
Θα μπορουσα να γραφω κι αλλο αλλα η σειρα δεν θα αλλαζε.Μονο οι τελειες ισως :lol:
Καλες αποφασεις και ακομα καλυτερες αγορες σου ευχομαι φιλε μου οτι κι αν παρεις τελικως.

Οταν διάβασα αυτή την απάντηση, αναρωτήθηκα μήπως την έγραψα εγώ... :lol:
:a014: Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε η άποψή μου να εκφραστεί καλύτερα!

Άβαταρ μέλους
xrhstaras

Δημοσίευση από xrhstaras » Παρ Μαρ 23, 2012 2:38 am

ναι και όμως δεν είναι τόσο απλά όταν έχεις να κάνεις με μια γεύση . Άλλες τονίζουν το σώμα και άλλες ανοίγουν το καφέ . Προσωπικά ψάχνω να βρώ να δοκιμάσω πάνω σε μηχανή σε καφέ που ξέρω με τον δικό μου μύλο. Expobar έγινε τώρα μου μένει η izzo . Κάπου εκεί στην Κομοτηνή υπάρχει μία ..

Stp
Όνομα: Στάθης
Μηχανή:: Izzo alex duetto
2η Μηχανή:: Gaggia syn. logic
Μύλος:: Mazzer mini e
2ος Μύλος:: Έχει η gaggia
Οι καφέδες μου:: San Pedro και αρκετοί άλλοι!

Δημοσίευση από Stp » Παρ Μαρ 23, 2012 9:17 am

Χρήστο, έχεις δίκιο σε ότι αφορά τα της γεύσης. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και πολύ δύσκολα συγχρόνως! Η καλλίτερη είναι αυτή που αρέσει σε εσένα και μόνο η δοκιμή μπορεί να σε οδηγήσει στη σωστή επιλογή.
Το P.M. το έλαβα, αλλά λόγω "νεότητας" στο forum δε μπόρεσα να σου απαντήσω. Κατά τη γνώμη μου, όσον αφορά κατασκευή και στιβαρότητα, η IZZO είναι άριστη. Όσον αφορά το γευστικό αποτέλεσμα, επιφυλάσσομαι, καθ' ότι την έχω μόλις 2 μήνες και ακόμα την "ανακαλύπτω".
Εξ' άλλου, όπως σωστά λές, το καλλίτερο θα είναι να τη δοκιμάσεις με το μύλο σου και τους καφέδες σου
Καλή εξερεύνηση

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Παρ Μαρ 23, 2012 2:07 pm

xrhstaras έγραψε:ναι και όμως δεν είναι τόσο απλά όταν έχεις να κάνεις με μια γεύση . Άλλες τονίζουν το σώμα και άλλες ανοίγουν το καφέ . Προσωπικά ψάχνω να βρώ να δοκιμάσω πάνω σε μηχανή σε καφέ που ξέρω με τον δικό μου μύλο. Expobar έγινε τώρα μου μένει η izzo . Κάπου εκεί στην Κομοτηνή υπάρχει μία ..

Δικά σου τα χρήματα, δική σου και η απόφαση...
Εμεις εδώ λεμε το μακρύ μας και το κοντό μας...

Διαβάζω όμως αυτα τα περί προφίλ...τονίσματος του σώματος ή ανοίγματος του καφέ και είπα να γράψω κι εγώ το μακρύ μου και το κοντό μου...διότι τα γραπτά μένουν και δημιουργούν εντυπώσεις εάν δεν υπάρξει αντίλογος.
Διατηρώ αμφιβολία για την έρευνα αγοράς που έκανες...
Που είδες ότι η Vibiemme έχει μεγάλο μπόιλερ; 500ml έχει
Αλλα ακόμα και να είχε ένα μεγάλο μπόιλερ άντε να χρειάζεται 1-2-3 λεπτα ανάλογα με το μέγεθός του, παραπάνω χρόνο προθέρμανσης.
Ο χρόνος που χρειάζεται είναι για να ζεσταθούν τα 4,5 ορείχαλκου του γκρούπ και όχι για να ζεσταθεί το μπόιλερ και αναρωτιέμαι πως τοσο καιρό δεν το έχεις καταλάβει.
Η ένστασή μου στην Vibiemme είναι γιατι χρειάστηκε 3 μηχανές διπλού μπόιλερ μέχρι να καταφέρει να πετύχει την θερμοκρασιακή σταθερότητα που διατείνεται ότι επιτέλους έχει η καινούρια.
Στην τελευταία δε, αντέγραψε σε πολλά πράγματα την Duetto.
Επίσης διατηρώ επιφυλαξεις για αυτα που γράφονται στα διάφορα φόρουμ διότι γνωρίζω καλά τί τρόπους χρησιμοποιεί μια εταιρία με πολύ καλό μάρκετινκ, για να προωθήσει ένα προιόν και να μειώσει τους ανταγωνιστές.
Παρ όλα αυτά είναι μια μηχανή που θα την κοίταγα με προσοχή, εάν ήταν να αγοράσω τώρα, μαζί με την IZZO Duetto την Dala Corte και την La Spaciale
Για την Expobar τι να πώ...δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η Ηispania Racing Team μπορεί να ανταγωνιστεί τις Mc Laren, Red Bull, Mercedes και Ferarri.
Tώρα αν κάποιος μου πεί ότι την οδήγησε και βρήκε ότι έχει καταπληκτική αίσθηση και την προτιμάει από τις άλλες, μάλλον θα ψάξω να βρώ άλλα κίνητρα που τον έκαναν να το πεί ή δεν έχει ιδέα από γρήγορη οδήγηση και το έριξε στη «αίσθηση» η οποία είναι υποκειμενική και δεν αποδεικνύεται.

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Παρ Μαρ 23, 2012 4:31 pm

Βρε συ Χρηστο,εσυ τα κανεις απλα με αυτην την απαντηση που εδωσες.Η δικη μου τοποθετηση τουλαχιστον ηταν εστω και λιγο πιο συνθετη και αναφεροταν στην διαθεσιμη τεχνολογια της καθε μηχανης.Η λεξη οπλοστασιο γραφτηκε για να τονισει πια απο τις τρεις σου δινει την δυνατοτητα να αλλαξεις πολλες παραμετρους και να φερεις το επιθυμητο αποτελεσμα.
Τι παει να πει η μια τονιζει το σωμα και η αλλη ανοιγει τον καφε ,εγω δεν μπορω να καταλαβω.Ελεγχωντας τοσες παραμετρους οπως κανει π.χ. η izzo μπορεις να πινεις ενα καφε που να εχει ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ και οχι τονισμενο σωμα μονο η βενταλιες τιγρε μονο η ξανθιες ανταυγειες μονο.
Εγω προσωπικα αν μια μηχανη "τονιζει"το σωμα την θεωρω προβληματικη σχεδιαση.
Φιλικη συμβουλη σου δινω ,για να πιασουν τοπο τα χρηματα σου ,να κανεις ερευνα αγορας με πιο αντικειμενικα κριτηρια και ασε κατα μερους αυτα που λεει το ενα και το αλλο φορουμ εκτος κι αν ειναι το greekespresso :mrgreen:

Y.Γ.Τι σημαινει "ανοιγει τον καφε";Για ριξε μια μεταφραση γιατι δεν το καταλαβαινω ετσι οπως το γραφεις.

Άβαταρ μέλους
xrhstaras

Δημοσίευση από xrhstaras » Παρ Μαρ 23, 2012 4:41 pm

Γιάννη μου η 2011 vibiemme κάνει αρκετά χρήματα για να μην αξίζει να τα δόσεις . Αυτή που έχω στο νου μου έχει τα εξής χαρακτηριστικά
"Model: Duel boiler PID. Kan både steame og brygge espresso samtidigt. To seperate kedler "
Backflushing: Ja
Pumpe: Rotationspumpe
Steamer kedel: 1,0 L / Brygge kedel 1,4 L
Vandtank: 2,7 L.
Filterkurv: 58 mm.
Mål (hxbxd) cm: 41x27x53
Vægt: 32 kg.

και ναι είναι dd και τιμή που μου βγαίνει εκεί στα 1700 . Για την καινούργια απλά δεν τα διαθέτω τα χρήματα παραπάνω από την izzo . H μηχανή μου μένει το μεσημέρι ανοιχτή παρεμπιπτόντως μέχρι το απόγευμα. (για το ρεύμα)
Συμφωνώ απόλυτα από αυτό που είπες πάντως πως τα έχει κάνει ... μαντάρα γενικά με τα μοντέλα 2πλου μποιλερ της. Ας ελπίζουμε να σταματήσει με το 2011 και να ρίξει την τιμή της κοντά στον ανταγωνισμό.

"Για την Expobar τι να πώ...δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η Ηispania Racing Team μπορεί να ανταγωνιστεί τις Mc Laren, Red Bull, Mercedes και Ferarri."

Το παράδειγμα σου απλά ατυχές με τα αμάξια .Τον οδηγό που τον βάζεις ; Τα χρήματα για RnD ? Τα ίδια και για την Renault λέγανε αλλά το πήρε το πρωτάθλημα και μετά φυσικά αλλάξαν τα πάντα στους κανόνες .. αλλά τα ίδια είχαν κάνει και για την Williams παλιά , Mercedes , κτλ κτλ ..
Στον καφέ είναι πιστεύω πιο σταθερά τα πράγματα. Τώρα για expobar μην ξεχνάς είναι και 600 ευρώ φτηνότερη αλλά δεν αναφέρονται πολλά προβλήματα πέρα από κάτι χαζά για να τα φτιάξεις μόνος σου οπότε τη θεωρώ προσωπικά αξιόπιστη.
Έχεις δει περιγραφές breville db ? Δεν εμπιστεύομαι την ποιότητα σαν εταιρία εδώ γιατί ποτέ δεν έβγαλε κάτι καλό αλλά σαν καφέ που βγάζει έχει πολύ θετικές απόψεις .

"Επίσης διατηρώ επιφυλάξεις για αυτα που γράφονται στα διάφορα φόρουμ διότι γνωρίζω καλά τί τρόπους χρησιμοποιεί μια εταιρία με πολύ καλό μάρκετινκ, για να προωθήσει ένα προιόν και να μειώσει τους ανταγωνιστές."

Και εγώ να γιατί θέλω να δοκιμάσω τον καφέ που ξέρω στις μηχανές που έχω στο μυαλό μου. Δεν αρκούμε στο hype και της izzo που υπάρχει.
Γενικά δεν έχω τίποτα ούτε με την επιλογή σου που έχεις κάνει και λογικό να την υπερασπίζεσαι και είναι πολύ πιθανό να αγοράσω και εγώ την izzo , αλλά θα θέλω να δοκιμάσω πρώτα . Εξάλλου όπως και στα κρασιά η γευσιγνωσία είναι και προσωπικό θέμα. Ο καθένας μας ευχαριστιέται με διαφορετικές γεύσεις

Απάντηση