""οι ζυγαριες που ζυγίζουν απο 0.1g έχουν απαγορευτεί απο το εμπόριο"" Αυτό σίγουρα δεν ισχύει, έχω στο μαγαζί μέχρι και ακρίβεια 0,002gr.Miltos έγραψε:Παιδία επείδη βλέπω ότι δεν έχει αναφερθει παραπάνω
απο ότι γνωρίζω όλες οι ζυγαριες που ζυγίζουν απο 0.1g έχουν απαγορευτεί απο το εμπόριο
και πρέπει να έχεις άδεια κανονικά για να χρησιμοποιεί μια τέτοια ζυγαρια.
Πλέον αυτές που υπάρχουν στο εμπόριο ξεκινάνε απο 0.2g.
Ζυγαρια 0.1g
-
gchristos
Re: Ζυγαρια 0.1g
-
νικολας
εγω αγορασα και δευτερη ζυγαρια ιδια, απο ebay αυτη τη φορα μηπως μου χαλασει η μια
περιπου πεντεμισυ ευρω αν θυμαμαι καλα την παραγγειλα. οπως και τα παιδια προηγουμένως
περιπου πεντεμισυ ευρω αν θυμαμαι καλα την παραγγειλα. οπως και τα παιδια προηγουμένως
-
nikp81
Εμενα μου στειλανε 2 ζυγαριες απο λαθος ενω πληρωσα μια..Οποτε εχω καβατζα την μια τωρα 
-
konn4312
Και αφου παρελαβα και εγω την ζυγαρια μου και το χρονομετρο απο το ebay και ορμομενος απο την ιδεα με τη βαση του φιλου focus, να παρουσιασω και εγω τη βαση που εφτιαξα για να ζυγιζω τον καφε μαζι με το pf.Για υλικα χρησιμοποιησα ενα εξαερισμο ανεμιστηρα απο pc-case και μια προστατευτικη σητα για ανεμιστηρακι και λιγη εποξικη πλαστελινη για σταθεροποιηση της σητας.Αφου αφαιρεσα τους τρεις μικροτερους κυκλους της σητας ωστε να μπαινει μεσα το spout (ειτε μονο ειτε διπλο χωραει ανετα) με λιγη εποξικη πλαστελινη στερεωθηκε στον εξαερισμο και εκει πλεον καθεται ανετα και σταθερα το pf μας και ζυγιζουμε τον καφε μας μια χαρα!Κυριε αντμιν αν νομιζετε οτι πρεπει να μεταφερθει αλλου το θεμα μου πραξτε τα δεοντα.Σκοπος μου ειναι να δωσω ιδεες οπως πηρα και εγω απο τον φιλο focus.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Ingenious !!!
Κώστα τώρα δεν μπορώ να σκεφτώ. Έχω μείνει από την εφευρετικότητα σου,
μάλλον θα το αυτονομήσω.
Κώστα τώρα δεν μπορώ να σκεφτώ. Έχω μείνει από την εφευρετικότητα σου,
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- focus
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Isomac Tea II
- 2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
- Μύλος:: Macap M4 Stepless
- Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon
Πολύ όμορφη κατασκευή Κώστα(konn4312)
Χαίρομαι ιδιαίτερα που το βρήκες χρήσιμο σαν ιδεά και που το κατασκεύασες τόσο ποιοτικά και κομψά.
Ζυγίζω το καφέ μαζί με το pf τις τελευταίες 10 μέρες και βρίσκω λίγο άβολο να χρειαστεί να αφαιρέσω καφέ από το καλαθάκι, στη περίπτωση που πέσει πέρα από το επιθυμητό. Παρατηρώ ότι 0,5 γραμμάριο καφέ μπορεί να δώσει έως και +5"" στην εκχύλιση, οπότε η ακριβής μέτρηση είναι απαραίτητη.
Αν και ο μύλος "στα χαρτιά" είναι doser, δεν επιτρέπει ακριβείς μετρήσεις. Αλλωστε αν το κατάφερνε αυτό, δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης τα πολύ ακριβότερα μοντέλα Macap M4D, Mazzen Mini Electronic κτλ. Μια μικρή αλλαγή στη ζύγιση που εφαρμόζω τις τελευταίες μέρες φαίνεται παρακάτω:
Σημ. Απλά πρέπει να αφαιρεθεί το στήριγμα σχήματος "Μ" του μύλου. Στο review του Μ4 σύντομα
Και πάλι 'ομως αν πρόκειται για το τελευταίο καφέ της μέρας , προτιμώ να ζυγίζω τους κόκκους πριν μπουν στο μύλο. Απλά το παραπάνω setup ευνοεί ακριβείς, συνεχείς ζυγίσεις σε σύντομο χρόνο, για τους καφέδες της παρέας κάθε Κυριακή.

Ζυγίζω το καφέ μαζί με το pf τις τελευταίες 10 μέρες και βρίσκω λίγο άβολο να χρειαστεί να αφαιρέσω καφέ από το καλαθάκι, στη περίπτωση που πέσει πέρα από το επιθυμητό. Παρατηρώ ότι 0,5 γραμμάριο καφέ μπορεί να δώσει έως και +5"" στην εκχύλιση, οπότε η ακριβής μέτρηση είναι απαραίτητη.
Αν και ο μύλος "στα χαρτιά" είναι doser, δεν επιτρέπει ακριβείς μετρήσεις. Αλλωστε αν το κατάφερνε αυτό, δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης τα πολύ ακριβότερα μοντέλα Macap M4D, Mazzen Mini Electronic κτλ. Μια μικρή αλλαγή στη ζύγιση που εφαρμόζω τις τελευταίες μέρες φαίνεται παρακάτω:
Σημ. Απλά πρέπει να αφαιρεθεί το στήριγμα σχήματος "Μ" του μύλου. Στο review του Μ4 σύντομα
Και πάλι 'ομως αν πρόκειται για το τελευταίο καφέ της μέρας , προτιμώ να ζυγίζω τους κόκκους πριν μπουν στο μύλο. Απλά το παραπάνω setup ευνοεί ακριβείς, συνεχείς ζυγίσεις σε σύντομο χρόνο, για τους καφέδες της παρέας κάθε Κυριακή.
Η ουσία του forum μαςkonn4312 έγραψε:Σκοπος μου ειναι να δωσω ιδεες οπως πηρα και εγω...
-
nikatsip
Διαβάζοντας σχετικά με το θέμα της ζυγαριάς και κινούμενος προς την προαναφερθείσα λύση, άρχισα να αναρωτιέμαι για την ποιότητα των ζυγαριών αυτού του τύπου - ψηφιακή ζυγαριά τόσο μικρής κλίμακας, με ακρίβεια δεκάτου του γραμμαρίου, κινέζικης (ως επι το πλείστον) κατασκευής και ελαχίστου κόστους.
Δεδομένου οτι το βάρος του καφέ είναι μια απο τις παραμέτρους που λαμβάνουμε υπ'όψιν μας, δε θα ήταν φρόνιμο να αναζητήσουμε κάτι πιο αξιόπιστο και ποιοτικό; π.χ. αντίστοιχες ζυγαριές κατασκευασμένες απο καταξιωμένες εταιρείες, με υψηλά ποιοτικά πρότυπα και με αντίστοιχη "εκτόξευση" του κόστους.
Μου κάνει εντύπωση η δυσαναλογία κόστους/προδιαγραφών/ποιότητας του υπόλοιπου εξοπλισμού σε σύγκριση με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης κατηγορίας ζυγαριών.
Παρακαλώ για τις επικοδομητικές σας σκέψεις επι του θέματος!
Δεδομένου οτι το βάρος του καφέ είναι μια απο τις παραμέτρους που λαμβάνουμε υπ'όψιν μας, δε θα ήταν φρόνιμο να αναζητήσουμε κάτι πιο αξιόπιστο και ποιοτικό; π.χ. αντίστοιχες ζυγαριές κατασκευασμένες απο καταξιωμένες εταιρείες, με υψηλά ποιοτικά πρότυπα και με αντίστοιχη "εκτόξευση" του κόστους.
Μου κάνει εντύπωση η δυσαναλογία κόστους/προδιαγραφών/ποιότητας του υπόλοιπου εξοπλισμού σε σύγκριση με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης κατηγορίας ζυγαριών.
Παρακαλώ για τις επικοδομητικές σας σκέψεις επι του θέματος!
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Σύντομη απάντηση. Κάνουν μια χαρά την δουλειά τους για τον σκοπό που τις έχουμε όπως και για το επίπεδο του εξοπλισμού μας.
Δες και ένα χαμένο στο παρελθόν νήμα:
viewtopic.php?f=2&t=603#p6796
Δες και ένα χαμένο στο παρελθόν νήμα:
viewtopic.php?f=2&t=603#p6796
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- G.K
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: G.B Modified By GK
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Porlex Mini
θα συμφωνησω με τον χρηστο, εγω εχω παρει την παρακατω
http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASI ... os_product
ειναι αμερικανικο προιον,αλλα μολις μου ηρθε διαπιστωσα οτι εχει κατασκευαστει στην κινα
ειναι ομως πολυ καλη κατασκευη,τσεκαρα επισης την ακριβεια με νομισματα,παραθετω λινκ
http://euro.raddos.de/pages/muenze.php?eusprache=gr
εμενα συμφωνουσε απολυτα,αν οχι εχεις την δυνατοτητα να κανεις καλιμπραρισμα στην ζυγαρια
με βαρος ακριβειας....με τα νομισματα...τι πιο ευκολο
ελπιζω να βοηθησα
http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASI ... os_product
ειναι αμερικανικο προιον,αλλα μολις μου ηρθε διαπιστωσα οτι εχει κατασκευαστει στην κινα
ειναι ομως πολυ καλη κατασκευη,τσεκαρα επισης την ακριβεια με νομισματα,παραθετω λινκ
http://euro.raddos.de/pages/muenze.php?eusprache=gr
εμενα συμφωνουσε απολυτα,αν οχι εχεις την δυνατοτητα να κανεις καλιμπραρισμα στην ζυγαρια
με βαρος ακριβειας....με τα νομισματα...τι πιο ευκολο
ελπιζω να βοηθησα
-
nikatsip
Χρήστο το έχω διαβάσει και αυτό το νήμα, παρ'όλα αυτά δε μου γεμίζουν το μάτι...
Τέλος πάντων, έκανα έλεγχο και στην καινούρια ζυγαριά που αγόρασα, με τις τιμές που αναφέρει η ιστοσελίδα που παρέθεσες (η οποία είναι σε συμφωνία και με την αντίστοιχη ιστοσελίδα της ΕΚΤ).
Υπολογίζει με μεγάλη ακρίβεια (προς το παρόν τουλάχιστον). Οψόμεθα!
Τέλος πάντων, έκανα έλεγχο και στην καινούρια ζυγαριά που αγόρασα, με τις τιμές που αναφέρει η ιστοσελίδα που παρέθεσες (η οποία είναι σε συμφωνία και με την αντίστοιχη ιστοσελίδα της ΕΚΤ).
Υπολογίζει με μεγάλη ακρίβεια (προς το παρόν τουλάχιστον). Οψόμεθα!