Συμβουλές για αγορά πρώτης μηχανής/μύλου
-
manos0013
- Όνομα: Manos
- Μηχανή:: Lelit Elizabeth
- Μύλος:: Baratza sette 270wi
- Οι καφέδες μου:: Jacobs prof,hacienda blend,cup 10
Re: Συμβουλές για αγορά πρώτης μηχανής/μύλου
Αν το καλαθακι είναι 58 mm σημαίνει ότι θα έχω την δυνατότητα να βάλω παραπάνω γραμμάρια καφέ οπότε έχει σαν αλοτελαμα να αλλάξει τη γεύση του καφέ?
Ποια μηχανή της Lelit έχει 58 mm καλαθακι? Επίσης ο μύλος πως σας φαίνεται? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις!
Ποια μηχανή της Lelit έχει 58 mm καλαθακι? Επίσης ο μύλος πως σας φαίνεται? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις!
-
nick_reth
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: PROFITEC PRO 300
- 2η Μηχανή:: DELONGHI E.S.E.
- Μύλος:: BARATZA SETTE 270
- 2ος Μύλος:: GRAEF CM 702
- Οι καφέδες μου:: SPECIALITY ASADO
Καμιά σχέση. Το 58 mm έχουν ολες οι επαγγελματικές μηχανές, βρίσκεις εύκολα καλαθάκια ims, vst, tamper και bottomless porta filter.manos0013 έγραψε: ↑Τετ Δεκ 09, 2020 12:42 pmΑν το καλαθακι είναι 58 mm σημαίνει ότι θα έχω την δυνατότητα να βάλω παραπάνω γραμμάρια καφέ οπότε έχει σαν αλοτελαμα να αλλάξει τη γεύση του καφέ?
-
manos0013
nick_reth έγραψε: ↑Τετ Δεκ 09, 2020 11:56 amΠάρε μηχανή με 58 mm γκρουπ για να έχεις επιλογές σε tamper και καλαθάκια.
Θα το βρεις μπροστά σου στο μέλλον. Από μύλο οπως ειπώθηκε και πριν πρέπει ναναι χωριστά γιατί αλλιώς θαχεις θέματα. Αν διαβάσεις εδώ το σχετικο forum θα ενημερωθείς για όλες τις επιλογές. Ο μύλος δεν είναι κάτι απλό δυστυχώς, θέλει προσοχή.
Αν δεν κανω λαθος η πρωτη επιλογη της lelit me 58 mm καλαθακι ειναι αυτη Lelit PL91T PID Coffee Machine.
Η οποια κοστιζει 350ευρω παραπανω απο την πρωτη μου επιλογη ...PL41TEM Pid. Γιατι ειναι τοσο σημαντικο το καλαθακι ?
Εννοω αν εχω ενα καλαθακι και ενα tamper 57mm τι διαφορα εχει απο το να εχω ενα καλαθακι και ενα tamper 58mm ?
-
nick_reth
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: PROFITEC PRO 300
- 2η Μηχανή:: DELONGHI E.S.E.
- Μύλος:: BARATZA SETTE 270
- 2ος Μύλος:: GRAEF CM 702
- Οι καφέδες μου:: SPECIALITY ASADO
Αυτή εδώ PL41 PLUST PID έχει μικρή διαφορά από αυτην που έγραψες, 632,00 € και είναι σουπερ!! Την έχω πάνω από ένα χρόνο και ειμαι πολύ ευχαριστημένος.
-
manos0013
Και το καλαθακι της ειναι 58 mm ?
-
manos0013
Στην συγκεκριμενη μηχανη που λες...αν φτιαξεις αφρογαλο ποση ωρα περιμενεις ωστε να ξαναπιασει θερμοκρασια η μηχανη και να κανεις το εσπρεσο ?
Επισης τι μυλο χρησιμοποιεις ? ΨΑχνω ενα μυλο μονο για εσπρεσο. Πως σου γφαινεται αυτος ? https://www.barista.gr/el/lelit-pl44-mm ... F%86%CE%AD
Επισης τι μυλο χρησιμοποιεις ? ΨΑχνω ενα μυλο μονο για εσπρεσο. Πως σου γφαινεται αυτος ? https://www.barista.gr/el/lelit-pl44-mm ... F%86%CE%AD
-
ptakis
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: LELIT PL41 PLUST
- 2η Μηχανή:: Clever Dripper
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Bridge, Kudu, Famoso
Όταν φτιάξεις αφρόγαλο τραβάς νερό με το κουμπί εκχύλισης να ξαναγεμίσεις το boiler και έτσι κατεβαίνει η θερμοκρασία αμέσως.
Καλύτερα όμως πρώτα να φτιάχνεις τα εσπρεσσακια σου και μετά το αφρόγαλο.
Καλύτερα όμως πρώτα να φτιάχνεις τα εσπρεσσακια σου και μετά το αφρόγαλο.
-
manos0013
Καλημέρα παιδιά !
Απο βδομάδα περιμένω την παραλαβή της Lelit PL41 plust pid! Από παρελκόμενα ποια είναι τα απολύτως απαραίτητα?
Έχω παραγγείλει ήδη μυλο,καθαριστικό,καλαθακι τυφλου τύπου,αποσκληρυντη νερού,tamper,γαλατιερα,δοσομετρικο ποτηράκι,ζυγαριά και ένα εργαλείο κατανομή του καφέ. Το καλαθακι της μηχανής πόσα γραμμάρια καφέ παίρνει? Χρειάζομαι κάτι άλλο?
Απο βδομάδα περιμένω την παραλαβή της Lelit PL41 plust pid! Από παρελκόμενα ποια είναι τα απολύτως απαραίτητα?
Έχω παραγγείλει ήδη μυλο,καθαριστικό,καλαθακι τυφλου τύπου,αποσκληρυντη νερού,tamper,γαλατιερα,δοσομετρικο ποτηράκι,ζυγαριά και ένα εργαλείο κατανομή του καφέ. Το καλαθακι της μηχανής πόσα γραμμάρια καφέ παίρνει? Χρειάζομαι κάτι άλλο?
- Earendil
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: ECM Classika PID II
- Μύλος:: Eureka M. Specialita
- Οι καφέδες μου:: Kenya AA Ndumberi | Colombia El Cedral
Μάνο καλορίζικη η νέα σου μηχανή και καλα καφεδάκια. Νομίζω πως θα την απολαύσεις.
Εγώ θα κοίταζα επιπλέον ένα δοχείο αποθήκευσης καφέ για να διατηρούνται οι κόκκοι σου, όσο πιο φρέσκοι γίνεται.
Κατά τα λοιπά νομίζω πως είσαι μια χαρά - τα απαραίτητα τα έχεις.
Ως εξτρα, εμένα με έχει βολέψει και ένα tamping mat:
https://www.skroutz.gr/c/3701/vaseis-patitiriou.html
Εγώ θα κοίταζα επιπλέον ένα δοχείο αποθήκευσης καφέ για να διατηρούνται οι κόκκοι σου, όσο πιο φρέσκοι γίνεται.
Κατά τα λοιπά νομίζω πως είσαι μια χαρά - τα απαραίτητα τα έχεις.
Ως εξτρα, εμένα με έχει βολέψει και ένα tamping mat:
https://www.skroutz.gr/c/3701/vaseis-patitiriou.html