Gaggia καλαθάκια.

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Carlito
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: Caggia Classic
Μύλος:: Porlex Tall

Re: Gaggia καλαθάκια.

Δημοσίευση από Carlito » Πέμ Μάιος 30, 2013 6:38 pm

Επειδη και εγω στην ίδια φάση με εσένα βρίσκομαι (αναμονή Gaggia Classic την άλλη εβδομάδα) αν δεν κάνω λαθος αυτό που θές είναι αυτο http://www.antonisloumidis.gr/eshop/pro ... &item=1527 απο τον Λουμίδη και ειναι το διπλό non-pressurized (αν κατάλαβα και εγώ καλα). Το λίνκ είναι απο κάποιο παιδί εδω μέσα που το είχε ποστάρι, δέν συγκράτησα όνομα.

Αν και άποψη μου είναι να πάς Eurogat αφου μένεις Αθήνα. Εγώ αυτό θα κάνω για να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο. :)

karateo

Δημοσίευση από karateo » Πέμ Δεκ 19, 2013 10:12 am

Για όσους είμαστε επαρχία πού μπορούμε να βρούμε το γνήσιο ή τουλάχιστον κάποιο καλό καλαθάκι διπλό non-pressurized?

Άβαταρ μέλους
Victor
Όνομα: Διονύσης
Μηχανή:: Gaggia Classic
2η Μηχανή:: AEG 120
Μύλος:: Ascaso i-Mini i2
2ος Μύλος:: Porlex
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Victor » Τετ Μαρ 05, 2014 7:04 pm

Προσπαθώντας να βρω την σωστη ποσότητα καφε εχω καταλήξει οτι πρεπει να ειναι το πολυ μέχρι την γραμμή που δειχνω με το βελος, αλλιώς ο καφες ακουμπάει στην ντουζιερα.
Ειναι ετσι ή δεν κανω κατι σωστα?
IMG_20140305_181305.jpg
Διπλό καλαθάκι Gaggia

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τετ Μαρ 05, 2014 8:09 pm

Δεν είναι το μαμίσιο της Gaggia το καλαθάκι σου (εκτός και εάν το άλλαξαν και το αγνοώ). To Gaggia δεν έχει τέτοια εσοχή όπως αυτή που δείχνεις με το βέλος (δες το δεξί στην φωτογραφία).
viewtopic.php?f=2&t=977#p37636

ΥΓ Το γέμισμα του καλαθιού δεν είναι για αυτό το νήμα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Victor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Victor » Τετ Μαρ 05, 2014 8:11 pm

Συγνώμη για το διπλό ποστ, αλλα δεν μπορω να κανω επεξεργασία.

Παρακάτω ειναι μερικες φωτογραφίες απο το αποτέλεσμα με το δεκάλεπτο με τον καφε (απο super-market για την δοκιμή μονο) λιγο κάτω απο την γραμμη που ελεγα στο προηγούμενο ποστ.

Ειναι δυνατον μεχρι αυτο το σημειο να χωρέσουν 16 και 17γρ ?
DSC04068.jpg
DSC04067.jpg
Edit: Χρηστο το εβαλα εδω γιατι το θεμα δεν ειναι ο τροπος που γεμίζουμε το καλαθακι αλλα συγκεκριμένα τι γινεται με το καλαθακι της Gaggia και εαν κι αλλοι κατοχοι εχουν αντιμετωπίσει το ιδιο προβλημα. Εαν κρινεις οτι πρεπει να μεταφερθεί ΟΚ.
Οσο για το καλαθακι τι να πω, η Eurogat με εστειλε εκει. Παντως βλεπω το αριστερα στην φωτογραφια που εχεις βαλει εχει και αυτο την γραμμη που λεω.

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Τετ Μαρ 05, 2014 8:24 pm

Αυτο παντως δεν ειναι το καλαθακι της Gaggia!

Άβαταρ μέλους
Victor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Victor » Τετ Μαρ 05, 2014 9:16 pm

Εαν βλεπω καλα στην φωτογραφία που εχει ποσταρει ο AngelosPap εδω πρεπει να ειναι το διπλο που δινουν για naked pf.

Εαν ειναι ετσι το ερώτημα παραμένει, γιατι δεν μπορω να βαλω πανω απο 15γρ?!

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τετ Μαρ 05, 2014 9:19 pm

Victor έγραψε:...
Ειναι δυνατον μεχρι αυτο το σημειο να χωρέσουν 16 και 17γρ ?
Κατ΄αρχήν είναι λάθος ότι κάνεις τις μετρήσεις με προαλεσμένο καφέ από super market. Είναι σίγουρο ότι είναι πιο χοντρά κομμένος απ΄ότι χρειάζεται και επομένως το καλαθάκι χωράει λιγότερο καφέ. Οπότε πρέπει να ρυθμίσεις τον μύλο για να σου δίνει μια τυπική εκχύλιση 60ml σε 30s. Κάνε το πείραμα σου με το κέρμα όπως το κάνεις και μετά απλά ζύγισε την ποσότητα που έχεις, ζυγαριά ακριβείας έχεις. Κάπου εκεί, άντε συν ένα ακόμα γραμμάριο θα είναι η χωρητικότητα του καλαθιού σου.
Το θέμα είναι καθαρά πειραματικό και εσύ που έχεις αυτό το καλαθάκι είσαι ο μόνος που μπορεί να κάνει μετρήσεις γιατί δεν είναι το μαμισιο Gaggia που εγώ και άλλοι γνωρίζουμε. Όλα τα "διπλά" καλαθάκια δεν έχουν τις ίδιες χωρητικότητες. Πχ το μανίσιο της Silvia δεν χωράει πάνω από 16g και όλοι σχεδόν αγοράσαμε ένα βαθύτερο "διπλό".
viewtopic.php?f=2&t=887#p10363
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

strider19

Δημοσίευση από strider19 » Τετ Μαρ 05, 2014 10:04 pm

Το συγκεκριμενο ειναι το στανταρ καλαθακι για 58αρι pf που δινει η eurogat. Δεν ειναι το γνησιο. Το ειχα και εγω, αλλα μολις βρηκα το γνησιο, δεν το ξαναχρησιμοποιησα, διοτι δεν ειναι καλο. Πιο συγκεκριμενα, εχει πολυ μεγαλο κωνο και εκτος του οτι δεν χωραει πολυ, δεν μου αρεσαν και οι εκχυλισεις του. Θα σου προτεινα να το αλλαξεις στην πρωτη ευκαιρια.

Αυτο ειναι το γνησιο
http://www.antonisloumidis.gr/eshop/pro ... &item=1527
Αν προσεξεις, δεν εχει αυλακι.

Άβαταρ μέλους
Angeldust
Όνομα: Kostas
Μηχανή:: Gaggia Classic gold
2η Μηχανή:: Grimac Cialdina(ese)
Μύλος:: Saeco M2002
2ος Μύλος:: Hand mill
Οι καφέδες μου:: Segafredo,Ethiopia Sidamo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Angeldust » Πέμ Μαρ 06, 2014 2:11 am

Victor έγραψε:Εαν βλεπω καλα στην φωτογραφία που εχει ποσταρει ο AngelosPap εδω πρεπει να ειναι το διπλο που δινουν για naked pf.

Εαν ειναι ετσι το ερώτημα παραμένει, γιατι δεν μπορω να βαλω πανω απο 15γρ?!
Γιατί αυτό το καλάθι είναι για τις επαγγελματικές μηχανές που κύριος στόχος είναι να βγάλουνε το μεγαλύτερο αριθμό καφέδων ανά κιλό.Τέτοιο καλάθι έχουνε οι Wega πχ.
Συνημμένα
06032014163.jpg
06032014162.jpg
Apo Wega Atlas 3gr

Απάντηση