Πρώτες αγορές για Rancilio Silvia

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
anepro

Re: Πρώτες αγορές για Rancilio Silvia

Δημοσίευση από anepro » Κυρ Νοέμ 27, 2011 9:09 pm

@tsthanos: Πόσα σταλτικά χρεώνει το creamsupplies.co.uk για Ελλάδα;

tsthanos

Δημοσίευση από tsthanos » Δευ Νοέμ 28, 2011 9:45 pm

17,84 GBP με χρέωσε..

tsthanos

Δημοσίευση από tsthanos » Παρ Δεκ 16, 2011 10:46 pm

Καλησπέρα σας! :)

Θα ήθελα να μάθω πως καθαρίζετε τη μηχανή και το μύλο. Αυτή τη στιγμή έχω μόνο 2 βουρτσάκια.

Διάβασα και για το backflushing μέσα στο forum, το οποίο και κάνω όταν φέυγω για μέρες (οπότε και δεν χρησιμοποιείται η μηχανή), χωρίς καθαριστικό όμως.

Loizos

Δημοσίευση από Loizos » Παρ Δεκ 16, 2011 11:03 pm

Το backflushing είναι για να καθαρίζουν οι διαδρομές από τη grouphead μέχρι και τη βαλβίδα. Γίνεται για να έχεις καθαρή τη διαδρομή του νερού άρα καλύτερο φλυτζάνι γευστικά. 2 σκόνες που κάνουν γιαυτή τη δουλειά είναι η cafiza και η pulycaf. Η πρώτη βρίσκεται εύκολα στην Ελλάδα στην τιμή των 9-10 ευρώ και θα σου κρατήσει για μια ζωή (και κάτι).

Άμα δεις τι θα βγάλεις την πρώτη φορά που θα κάνεις backflush με αυτήν θα σιχαθείς τι έπινες μέχρι τώρα :a014:

tsthanos

Δημοσίευση από tsthanos » Δευ Δεκ 19, 2011 11:27 am

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!
Για τον καθαρισμό της πρόσοψης (κάτω από την κεφαλή), η οποία έχει γεμίσει άλατα από τις σταγόνες τη να χρησιμοποιήσω;

anepro

Δημοσίευση από anepro » Δευ Δεκ 19, 2011 2:25 pm

Αν ρίξεις λίγο ξύδι σε ένα καθαρό πανί και το περάσεις από πάνω νομίζω θα καθαρίσει, εκτός αν τα υπολείμματα των αλάτων είναι συσσωρευμένα.

tsthanos

Δημοσίευση από tsthanos » Δευ Ιαν 02, 2012 5:15 pm

Δοκίμασα με ξύδι αλλά θα το αποφύγω την επόμενη φορά λόγω της μυρωδιάς :)

Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει σχετικά με τη χρησιμότητα ενός naked portafilter καθώς και του double spout, τα οποία διαβάζω στο forum;

dio

Δημοσίευση από dio » Δευ Ιαν 02, 2012 9:52 pm

το naked δε συγχωρει λαθει οτι κανεις φαινεται κατα την εκχυλιση αρα μπορεις εχοντας το οδηγο να δεις τι δεν κανεις καλα.το double spout ειναι για δυο φλυτζανια αν θες. :oneup:

tsthanos

Δημοσίευση από tsthanos » Σάβ Ιαν 14, 2012 5:59 pm

Σχετικά με το post μου παραπάνω για τον καθαρισμό:
1) Μόνο η Cafiza είναι αρκετή για τον καθαρισμό της μηχανής; Το προϊόν είναι αυτό;
2) Λέγοντας καθαρισμό εννοούμε την αφαλάτωση;
3) Για τον Vario τι θα πρέπει να έχω ώστε να τον καθαρίσω;
4) Έχω τον εξοπλισμό 2 μήνες κάνοντας χρήση σχεδόν 3kg κόκκων. Πότε θα πρέπει να γίνει ο καθαρισμός μηχανής και μύλου;
5) Που μπορώ να βρω καθαριστικό για τον καθαρισμό της πρόσοψης της Silvia (από τις στάμπες του νερού); Βρήκα μόνο αυτό το οποίο έχω την εντύπωση ότι μου κάνει αλλά τα μεταφορικά είναι περισσότερα από το κόστος του προϊόντος! :)
6) Υπάρχουν για τον καθαρισμό της μηχανής και του μύλου είτε στο forum είτε σε εξωτερικό site;

Να ενημερώσω ότι όλο το διάστημα έχω φίλτρο ρητίνης στη μηχανή και τα βουρτσάκια Pallo Coffee Tool και Pallo Grindminder.

Σας ευχαριστώ!!

Απάντηση