Bezzera Unica PID?
-
giorgos.b
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit Bianca
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Bezzera Unica PID?
(συνεχίζω να γράφω σε αυτό το thread μιας και είναι το πιο ενεργό χωρίς το ερώτημα να έχει σχέση με αγορά)
Αν και δεν έπινα συχνά καπουτσίνο, έχω αρχίσει να το κάνω και πειραματίζομαι με το αφρογαλα, νομίζω ότι έχω φτάσει σε καλό σημείο πια.
Ερώτηση σχετικά με τη μηχανή και τη λειτουργία ατμού:
Απ' όσο έχω καταλάβει, κατά τη λειτουργία ατμού, το boiler δεν ανατροφοδοτείται με νερό, οπότε λογικά αν πάω να φτιάξω αρκετά αφρογαλα στη σειρά (έχω δοκιμάσει μέχρι 2ο), κάποια στιγμή ο ατμός θα τελειώσει, σωστά; Εννοω απλά θα σταματήσει να βγάζει ατμό; Υπάρχει κάποιος άλλος κίνδυνος;
Αν ισχύει αυτό που είπα, και θέλω να συνεχίσω με αφρογαλα, τότε τι θα πρέπει να κάνω ; Να γυρίσω σε coffee mode, να κάνω refill το boiler και μετά να ξαναπάω σε steam mode?
Είναι κάτι που σπάνια θα χρειαστεί, αλλά θα ήθελα να ξέρω
Αν και δεν έπινα συχνά καπουτσίνο, έχω αρχίσει να το κάνω και πειραματίζομαι με το αφρογαλα, νομίζω ότι έχω φτάσει σε καλό σημείο πια.
Ερώτηση σχετικά με τη μηχανή και τη λειτουργία ατμού:
Απ' όσο έχω καταλάβει, κατά τη λειτουργία ατμού, το boiler δεν ανατροφοδοτείται με νερό, οπότε λογικά αν πάω να φτιάξω αρκετά αφρογαλα στη σειρά (έχω δοκιμάσει μέχρι 2ο), κάποια στιγμή ο ατμός θα τελειώσει, σωστά; Εννοω απλά θα σταματήσει να βγάζει ατμό; Υπάρχει κάποιος άλλος κίνδυνος;
Αν ισχύει αυτό που είπα, και θέλω να συνεχίσω με αφρογαλα, τότε τι θα πρέπει να κάνω ; Να γυρίσω σε coffee mode, να κάνω refill το boiler και μετά να ξαναπάω σε steam mode?
Είναι κάτι που σπάνια θα χρειαστεί, αλλά θα ήθελα να ξέρω
-
Rallakias
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
Εχω κάνει μέχρι 2 αφρόγαλα(τα) . Για να κάνεις 3ο στη σειρά σημαίνει οτι πρέπει να εχεις κάνει ήδη 3 εσπρέσσο να περιμενουν πράγμα δύσκολο γιατι ο πρώτος θα εχει κρυώσει πολύ.Πρακτικά μέχρι 2 εσπρέσσο γίνονται ,μετά 2 αφρόγαλα(τα) και μετά πάλι το ίδιο.
Για να σου φύγει η απορεία ,αφού φουσκώσεις 2 φορές το γάλα μετά θα προσθέσεις νερό στο μπόιλερ (οχι πολύ 5-8 sec λειτουργία της αντλίας) ενώ θα παραμένεις σε λειτουργία ατμού.Αυτό για να μην βγεί εκτός νερού η αντίσταση που ειναι μέσα στο μπόιλερ.
Για να σου φύγει η απορεία ,αφού φουσκώσεις 2 φορές το γάλα μετά θα προσθέσεις νερό στο μπόιλερ (οχι πολύ 5-8 sec λειτουργία της αντλίας) ενώ θα παραμένεις σε λειτουργία ατμού.Αυτό για να μην βγεί εκτός νερού η αντίσταση που ειναι μέσα στο μπόιλερ.
-
nkout
- Όνομα: Νικος
- Μηχανή:: Bezzera Unica
Σε ενα βίντεο που ειχα δει αλλα δεν μπορω να βρω, ειδα πως καθε 2-3 φορες που κάνεις αφρογαλα, ανοιγεις τον διακόπτη της αντλιας για να μπει νερο στο μποιλερ. Το άφηνε ανοικτό 3-4 δευτερόλεπτα νομιζω, αλλα δεν το δοκίμασα ποτέ.
-
nkout
- Όνομα: Νικος
- Μηχανή:: Bezzera Unica
Μαζι απαντήσαμε 
-
giorgos.b
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit Bianca
Ok thanks, όντως πιο λογικό είναι αυτό, να τραβήξω νερό ενώ είμαι σε ατμό
Όπως είπα δύσκολο να χρειαστεί αλλά καλό θα είναι να ξέρουμε (θα μπορούσε να π.χ. να μην σου βγει το αφρόγαλα όπως θες και να ξαναπροσπαθήσεις, ή ακόμη πιο απλά να θες να κάνεις πολλαπλές δοκιμές στη σειρά για να μάθεις
)
Όπως είπα δύσκολο να χρειαστεί αλλά καλό θα είναι να ξέρουμε (θα μπορούσε να π.χ. να μην σου βγει το αφρόγαλα όπως θες και να ξαναπροσπαθήσεις, ή ακόμη πιο απλά να θες να κάνεις πολλαπλές δοκιμές στη σειρά για να μάθεις
-
hotcarver1
Έχω να πω τα καλύτερα για τον heavytamper,τον Τσέχο.
Πήρα πατητήρι 58.6 specialized για vst baskets και leveler.
Είναι λόγο ακριβός αλλά η ποιότητα άψογη και η συνομιλία άμεση.
Χρόνος παράδοσης 1 ημέρα.
Πήρα πατητήρι 58.6 specialized για vst baskets και leveler.
Είναι λόγο ακριβός αλλά η ποιότητα άψογη και η συνομιλία άμεση.
Χρόνος παράδοσης 1 ημέρα.
- Luckees
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Με αφορμή πάντως την ερώτηση του giorgos.b μιας και δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με sb μηχανές, ψάχνοντας τη λειτουργία της unica μου έκανε εντύπωση πως σε αυτή την τιμή δεν υπάρχει ένα water level probe στο boiler. Δεν περίμενα από τόσο σοβαρή εταιρία να πετάει το μπαλάκι στον χρήστη ώστε να γεμίζει χειροκίνητα το boiler με κίνδυνο να κάψει την αντίσταση... 
-
Rallakias
Τι water level probe στο boiler ειναι αυτό που αντέχει στους 150 βαθμούς θερμοκρασία , είναι στεγανό και πάνω απο όλα μακροχρόνια αξιόπιστο και οτι θα δουλεύει σωστά αλλά και δεν θα κάψει κανέναν κάτοχο απο διαρροή καυτού νερού?
- Luckees
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Σαν αυτό που υπάρχει σε πολλές μηχανές, πχ σε hx.
To ερώτημα είναι γιατί δεν το βάζουν και σε sb, απ' οτι διαβάζω ούτε η silvia έχει autofill.
-
Rallakias
Αυτός ειναι ενας αισθητηρας που ''διαβάζει'' αν υπάρχει ή οχι νερό σε όλο του το μήκος.Μετά θα πρέπει όταν το νερό κατέβει κάτω απο τον αισθητήρα ,να έχει και ενα σύστημα που να παρακάμπτει το χειροκίνητο γέμισμα , και με κάποιο ''εγκεφαλάκι'' να ξεκινάει την αντλία και να την ξανασταματάει όταν γεμίσει το μπόιλερ με νερό (με βάση το σήμα απο άλλο αισθητήρα?) .
Αν δεν υπάρχει απλούστερη υλοποίηση απο αυτή που περιγράφω τότε προφανώς και ειναι θέμα κόστους.
Αν δεν υπάρχει απλούστερη υλοποίηση απο αυτή που περιγράφω τότε προφανώς και ειναι θέμα κόστους.