Bezzera Unica PID?
-
nkout
- Όνομα: Νικος
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Bezzera Unica PID?
Πολυ πιθανο, βασικα για ταμπερ ειμαι σχεδον σιγουρος κ σκοπευω να το αλλαξω. Ισως κ distributor, απλα δεν βρηκα 58.4 distributor Ελλαδα, αλλα νομιζω μια χαρα μου δουλευει κ το 58ρι.
-
hotcarver1
Παρήγγειλα αυτό που Μ είπες και βλέπουμε.
Βασικά και στο bluestar το ίδιο μοντέλο δείχνει και το βαφτίζει 58.4.
Βασικά και στο bluestar το ίδιο μοντέλο δείχνει και το βαφτίζει 58.4.
-
nkout
Μη σε παρω στο λαιμο μου, αφήνει λιγο καφε στα πλαγια αλλα το παιρνει το ταμπερ. Πάντως βελτιωνει απίστευτα την κατανομη κ γίνεται πολυ καλη εκχύλιση
-
hotcarver1
Όχι ,σιγά.Το παιρνω και βλέπουμε.
-
xarris32
- Όνομα: χαρης
- Μηχανή:: bezzera unica
- Μύλος:: ascaso i2
58.5 θελει και εφαρμοζει τελεια και στο μαμασιο και στο vst
εγω εχω το vst το 15γρ και δεν κουμπωνει στο πορταφιλτερ το μεγαλυτερο με τα 18γρ κουμπωνει;;;
θα ενδιαφερομουνα και εγω για γυμνο πορταφιλτερ εαν καποιος δεν εχει παραγγειλει και βρισκεται αθηνα θα μπορουσαμε να κανεμε ομαδικη παραγγελια να μοιραζαμε τα μεταφορικα
εγω εχω το vst το 15γρ και δεν κουμπωνει στο πορταφιλτερ το μεγαλυτερο με τα 18γρ κουμπωνει;;;
θα ενδιαφερομουνα και εγω για γυμνο πορταφιλτερ εαν καποιος δεν εχει παραγγειλει και βρισκεται αθηνα θα μπορουσαμε να κανεμε ομαδικη παραγγελια να μοιραζαμε τα μεταφορικα
-
nkout
Μολις εβαλα το 18ρι vst (ridged) στο μαμισιο portafilter κ κουμπωνει μια χαρα. Νομιζω ειναι πιο μικρο απο το μαμισιο (αλλα πιο πλατυ στο κατω μερος)
- BasilTh
- Όνομα: Βασίλης
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Pharos Motorized
- 2ος Μύλος:: Major mod ssp v-rpm
- Οι καφέδες μου:: Acidity is not a crime
.
Στο καλαθάκι 18gr VST έχω βάλει από 17,5 – 21,5 γραμμάρια .
Εξαρτάται από τον καφέ και τον μύλο .
Σε light roast , λόγο μεγαλύτερου ειδικού βάρους , χρειάζονται περισσότερα γραμμάρια για να γεμίσει το καλαθάκι .
Αν ο μύλος παράγει αφράτη άλεση δυσκολεύεσαι να στριμώξεις αρκετό καφέ .
Η εικόνα είναι από έναv ιδιαίτερα light roast καφέ σε δύο διαφορετικούς μύλους . Ο ένας περιστρέφεται με 1400 rpm και ο άλλος με 50 rpm .
.
Στο καλαθάκι 18gr VST έχω βάλει από 17,5 – 21,5 γραμμάρια .
Εξαρτάται από τον καφέ και τον μύλο .
Σε light roast , λόγο μεγαλύτερου ειδικού βάρους , χρειάζονται περισσότερα γραμμάρια για να γεμίσει το καλαθάκι .
Αν ο μύλος παράγει αφράτη άλεση δυσκολεύεσαι να στριμώξεις αρκετό καφέ .
Η εικόνα είναι από έναv ιδιαίτερα light roast καφέ σε δύο διαφορετικούς μύλους . Ο ένας περιστρέφεται με 1400 rpm και ο άλλος με 50 rpm .
.
-
nkout
Ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες. Εγω εχω ενα specialita. Νομιζω ο καφες βγαινει σχετικα αφρατος, αλλα δεν εχω κ μετρο συγκρισης.
Θα ελεγα πως στα 18-18.5 γραμμαρια (medium roast), μετα το πάτημα, ο καφες δεν βρισκει στη σιτα. Βαζω κ βγαζω το πορταφιλτερ κ δεν εχει σημαδια. Αλλα μετα την εκχυλιση, το πακ εχει διογκωθεί κ μάλλον κολλήσει στη σιτα. Η πάνω πλευρά εχει παρει το σχήμα της σιτας. Η περιφέρεια ειναι πιο ψηλα σηκωμένη, ενω το κεντρο πιο χαμηλα.
Θα ελεγα πως στα 18-18.5 γραμμαρια (medium roast), μετα το πάτημα, ο καφες δεν βρισκει στη σιτα. Βαζω κ βγαζω το πορταφιλτερ κ δεν εχει σημαδια. Αλλα μετα την εκχυλιση, το πακ εχει διογκωθεί κ μάλλον κολλήσει στη σιτα. Η πάνω πλευρά εχει παρει το σχήμα της σιτας. Η περιφέρεια ειναι πιο ψηλα σηκωμένη, ενω το κεντρο πιο χαμηλα.
-
hotcarver1
Είσαι ευχαριστημένος με τον specialita?Από κατακράτηση πως πάει?