Ποιά Gaggia να πάρω?

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
giorgos_v

Re: Ποιά Gaggia να πάρω?

Δημοσίευση από giorgos_v » Παρ Απρ 27, 2012 3:03 pm

Φίλε Βαγγέλη,σε άκουσα και παρήγγειλα την classic,την οποία παρέλαβα σήμερα απο amazon.co.uk (238 euro συνολικά).
Πρώτη εντύπωση πολύ θετική,απο ποιότητα κατασκευής,εκτός απο την επιχρωμίωση του pf.(λίαν επιεικώς,κακή).
Ελπίζω να βγάλω καλά καφεδάκια :a048:

Λίγες πληροφορίες για την παραγγελία:

-Καλό πακετάρισμα
-Ακριβής χρόνος παραλαβής( 10 μέρες με free super saver delivery )με DHL.
-συμπεριλαμβάνονται 2 καλαθάκια(pressurized)
-καλώδιο ρέυματος UK
-xώρα αποστολής : Γερμανία
-χώρα κατασκευής: Ρουμανία

Ώρα για καφέ :coffee:

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Παρ Απρ 27, 2012 5:47 pm

Καλορίζικη Γιώργο και καλούς καφέδες.Αν δεν έχεις θα χρειαστείς μία οικονομική ζυγαριά ακριβείας για να μετράς τα γραμμάρια που θα χρησιμοποιείς.
Καλές εκχυλίσεις!Έκανες πολύ καλή επιλογή.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Παρ Απρ 27, 2012 7:48 pm

Καλοδούλευτη Γιώργο.
Τι ακριβώς πρόβλημα είχε η επιμετάλλωση του pf; Της Baby που έχω και πρέπει να είναι το ίδιο έδειχνε αρκετά καλής ποιότητας. Άμα μπορείς ανέβασε κάποια photo.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

giorgos_v

Δημοσίευση από giorgos_v » Παρ Απρ 27, 2012 10:05 pm

Θα μου πείτε βέβαια οτι είναι πταίσμα,αλλά δεν πάυει να χαλάει το εξαιρετικό υπόλοιπο της μηχανής...
Α,και κατι άλλο αν ξέρετε,το spout του pf λύνεται??Το ζόρισα αρκετά αλλά....γιοκ.Έχω διαβάσει εδω μέσα πως ναι,
αλλά μήπως στις καινούργιες ισχύει το αντίθετο.
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας
Συνημμένα
P1010625.JPG
P1010615.JPG

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Παρ Απρ 27, 2012 10:55 pm

Τα έχει όντως τα χτυπηματάκια του. Το spout έχει κόλλα σπειρωμάτων και γι αυτό θέλει αρκετή δύναμη αλλά γιατί να το βγάλεις;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

giorgos_v

Δημοσίευση από giorgos_v » Παρ Απρ 27, 2012 10:59 pm

Για να ακολουθήσω την διαδικασία ρύθμισης της OPV. (με μανόμετρο βέβαια)

Άβαταρ μέλους
manyjobs23
Όνομα: Μάνος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?

Δημοσίευση από manyjobs23 » Παρ Απρ 27, 2012 11:07 pm

Φιλε Γιώργο στη δικιά μου gaggia (αγορα 09/11) το διπλό spout δεν είχα κανένα πρόβλημα να το ξεβιδωσω οπότε βάλε λίγο δύναμη μην μασάς! :a013:
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........

giorgos_v

Δημοσίευση από giorgos_v » Σάβ Απρ 28, 2012 2:27 pm

Τελικά κατάφερα και το έλυσα σε μέγγινη,ήθελε πολύ δύναμη πάντως :oneup:

Giorgio

Δημοσίευση από Giorgio » Τετ Σεπ 19, 2012 10:56 am

Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί στις 2-3 μέρες που διαβάζω το site καθώς είμαι σε αναζήτηση μηχανής έμαθα όσα αγνοούσα επί σειρά ετών. :oneup:

Σκοπός μου πλέον είναι η αγορά μίας Gaggia (κατόπιν θα αγοραστεί μύλος κτλ αλλά όλα με την σειρά τους) και είμαι ανάμεσα στην Baby την οποία έχω βρει στα 210 euro σε ελληνικό κατάστημα και στην Classic την οποία έχω βρει στα 262 στο http://www.coffeeitalia.de/gaggia_classic.htm με 27,20 μεταφορικά. Έχω βρεί και την Baby Dose στα 250 euro σε ελληνικό κατάστημα και αυτή αλλά βρίσκω λίγο ανώφελο το προτέρημα της δοσομέτρησης που έχει. Άλλωστε είμαι και της άποψης πως σε τέτοιου είδους συσκευές όσο πιο "αναλογικά τόσο πιο καλά", ίσως και να είμαι λάθος...
Γνωρίζω τις ομοιότητες και τις διαφορές απλά έχω μερικές απορίες ως "νέος" και ήλπιζα πως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε.

Αρχικά θα ήθελα να μάθω αν η OPV της Classic είναι χρήσιμη και λειτουργική αν δεν έχουμε τοποθετήσει μανόμετρο στη μηχανή.
Επίσης επειδή και οι δύο προφανώς θα πωλούνται με pressurized φίλτρα θα ήθελα να μάθω απο που θα μπορούσα να προμηθευτώ non-pressurized φίλτρα καθώς και αν χρειάζεται αλλαγή το portafilter ή κάποια τροποποιήση για την λειτουργία του με non-pressurized φίλτρα.
Μία άλλη μου απορία είναι αν χρειάζεται και η Baby την διαδικασία blackflush ή μόνο η Classic και αν χρειάζεται να προμηθευτώ extra τυφλο καλαθάκι ή αν συμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία.

Τώρα στο ποια να επιλέξω ξέρω πως είναι και λίγο υποκειμενικό το ζήτημα. Σίγουρα αν μπορούσα να τις πάρω και τις δύο από Ελλάδα θα επέλεγα την Classic. Τώρα δεν γνωρίζω. Δεν ξέρω και πόσο χρόνο κάνει στο coffeeitalia.de για να παραδώσει. Θα ήθελα όμως από την εμπειρία σας να μου πείτε τι θα επιλέγατε καθώς το θέμα δεν είναι οικονομικό (έχουν μικρή διαφορά τιμής) αλλά αξιοπιστίας καταστήματος και χρόνου παράδοσης. Παρεπιπτόντως στις χώρες αποστολής περιλαμβάνει την Ελλάδα, το αναφέρω γιατί διάβασα πως δεν έστελνε και σε έστελναν στο coffeeitalia.co.uk.

Συγνώμη αν σας ζάλισα αλλά φαντάζομαι πως και εσείς όταν ξεκινούσατε την σοβαρή ενασχόληση με το "άθλημα" θα ήσασταν στη θέση μου. :e014:

Άβαταρ μέλους
dgn
Όνομα: Δημήτριος
Μηχανή:: Silvia heavy mod
2η Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Mazzer Major
2ος Μύλος:: Macap M4 Stepless

Δημοσίευση από dgn » Τετ Σεπ 19, 2012 12:06 pm

Δες και την Classic από το Amazon.co.uk.
Κατά καιρούς έχει πολύ καλές τιμές.

Απάντηση