Πριν συνεχισω να αναφερω οτι η εκχυλισεις πραγματοποιηθηκαν με γυμνο portafilter και καλαθακι VST 20 γρ. Leveller 58.55 mm και tamper 58.55,
το νερο φιλτραρισμενο απο κανατα.
Μετα απο πολλες δοκιμες κυριως με το κοψιμο, η καλυτερη προσπαθεια ηταν η εξης:
18 γρ καφε , (ο μυλος εχει κατακρατηση μαξιμουμ 0.2 γρ) , κατανομη, πατημα (εδω θελω δουλεια, παταω στραβα αλλα προσπαθω να το διορθωνω οσο μπορω ξαναπατωντας) εκχυλιση 1:2 σε 36-37 δευτερολεπτα, η πιεση ηταν λιγο κατω απο τα 9 bar, το αποτελεσμα αρκετα γευστικο, χωραει ομως ασκετη βελτιωση πιστευω.
Μια ερωτηση που εχω ειναι για το PID και γενικα για τη θερμοκρασια. Η μηχανη ειναι σεταρισμενη στους 95 βαθμους, ομως αν παω να δοκιμασω τον καφε αμεσως μετα την εκχυλιση, καιει αρκετα δεν ξερω αν θα επρεπε να καιει τοσο. Επισης το λαμπακι της μηχανης που υποτιθεται οταν σβησει η μηχανη ειναι ετοιμη για εσπρεσσο (οταν πιασει την απαιτουμενη θερμοκρασια), την περισσοτερη ωρα αναβοσβηνει, ειναι οκ αυτο;
Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα ευχαριστηθω καφεδακια και οτι ο στοχος μου (να μπορω να φτιαξω στο σπιτι εναν ποιοτικο καφε) θα επιτευχθει
Το ξερω οτι εχω ξεφυγει απο το θεμα το νηματος, ηθελα απλα να σας δωσω ενα update με τις πρωτες εντυπωσεις μιας και γνωριστηκαμε απο αυτο το νημα.
Για τα της εκχυλισης θα συνεχισω σε καποιο αλλο πιο σχετικο νημα.
Ευχαριτω και παλι για τις συμβουλες, πραγματικα με βοθησατε πολυ και με βαλατε το σωστο δρομο οσο αφορα τις αγορες που εκανα