Αγορα μηχανης

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
livadaki
Όνομα: Θωμάς
Μηχανή:: La Pavoni
Μύλος:: Eureka Mignon

Re: Αγορα μηχανης

Δημοσίευση από livadaki » Σάβ Μαρ 13, 2010 1:06 pm

Gorgi έγραψε:Το video ηταν αρκετα κατατοπιστικο....με επεισε, παω να το παρω!

Οσο για την gaggia, θα περιμενω τυχων προσφορα.

Επισης, μιλαγα με τον ανθρωπο στο service της Saeco και μου προτεινε σαν αντικατασταση της δικιας μου την 33.
Ποια ειναι η γνωμη σας για αυτην την μηχανη?
Έχω την Saeco Nina εδώ και 3 μήνες. Τα πλαστικά της όντως δεν είναι και τα καλύτερα αλλά δεν είναι άσχημα και κακής ποιότητας. Αυτό το λέω επειδή έχω δει από κοντά την προηγούμενή της, της Saeco Via Veneto που έχει αρκετά χειρότερα πλαστικά. Για τα λεφτά της (την πήρα 99€ + 24€ μεταφορικά) νομίζω ότι αξίζει. Αυτό που με χάλασε ήταν το pressurized pf. Χάλια καϊμάκι και τελείως ψεύτικο. Με μια επέμβαση στο pf το έκανα non-pf και από τότε έχω ξεκινήσει να φτιάχνω κανονικούς espresso. Δυστυχώς όμως έχω μπλέξει με ένα ελαττωματικό mdf που αγόρασα μεταχειρισμένο και ο οποίος βρίσκεται ακόμα στο sevice. Μέχρι να έχω νέα του, κάνω καφέ με τον Lavazza Club. Το αφρόγαλα που κάνει είναι καλό.

Τέλος πάντων, δεν έχω εμπειρία με άλλες μηχανές (η πρώτη μου είναι) αλλά αν δεν βρίσκεις κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά (κάποια προσφορά εννοώ), τότε αγόρασέ την. Διαφορετικά μάζεψε παραπάνω χρήματα για κάτι καλύτερο.

Αν θες κάτι άλλο ρώτησέ με. ;)

Gorgi

Δημοσίευση από Gorgi » Κυρ Μαρ 14, 2010 11:26 am

Ευχαριστω για τις πληροφοριες αλλα εαν αγορασω τωρα μηχανη θα ειναι η Gaggia Evolution Silver, την εχω βρει σε πολυ καλη τιμη μεσω ενος φιλου.

Παντω το Aeroccino οσο το μαθαινω τοσο καλυτερο καφε φτιαχνω....ΙΜΟ κορυφαιο για τα λεφτα που ζηταει.
Πιο κατω θα δειτε και τις φωτο που μου ζητησατε.

Μια ερωτηση ρε παιδια....μπορει καποιος να μου εξηγησει την διαφορα του pressurized pf απο το non-pressurized?
Πως γινεται η μετατροπη και τι εννοειτε οταν μιλατε για "ψευτικο" καιμακι στον espresso?
Συνημμένα
IMAGE_065.jpg
IMAGE_066.jpg

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Κυρ Μαρ 14, 2010 11:47 am

Γιώργο ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες. Το αφρόγαλα σου δείχνει τέλειο, να το τρως με το κουτάλι. Πάρα πολύ καλή συνοχή, όντως, όπως κάποιος το σχολίασε, σαν αφρός ξυρίσματος.
Σχετικά με το pressurised pf δες εδώ.
Ουσιαστικα ό όρος ψεύτικό καΐμάκι αναφέρεται στην μηχανική υποβοήθηση ή τεχνική παρέμβαση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή κρέμας.
Το modification αν κρίνω από τον καφέ σου στην φωτογραφία δεν το χρειάζεσαι, αλλά σου παραθέτω ένα σχετικό λινκ έτσι για απλή αναφορά.
http://kasperowski.com/2008/09/saeco-nina.html

Off topic:
Ποιό γάλα χρησιμοποιείς;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Gorgi

Δημοσίευση από Gorgi » Κυρ Μαρ 14, 2010 12:52 pm

Ναι οντως ειναι σαν αφρος ξυρισματος....Noxzema :mrgreen:

Για capuccino βαζω NOYNOY family πληρες και για fredo χρησιμοποιω light.

Thanks για τις πληροφοριες, θα τις κοιταξω.

Απάντηση