Diy Dual Boiler machine project 2 παρουσιαση

PID, μετρητές πίεσης, και ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε το "φιατάκι" σας να γίνει Mitsubishi Evo.
Απάντηση
woodsman43

Diy Dual Boiler machine project 2 παρουσιαση

Δημοσίευση από woodsman43 » Δευ Φεβ 14, 2011 11:38 pm

Οι καιροι δυσκολοι τα χρηματα λιγα μα η ορεξη για κατασκευες ολο και αυξανεται.Με τετοια ορεξη και σφιχτη τσεπη καταλαβαινεται πως το μαρτυριο ειναι πολυ μεγαλο. :waf:
Αλλα δεν μασαμε.Η μηχανη στο υπογειο και βουρ για βελτιωση. :a049: Στα πλαισια των σχεδιων λοιπον που ειχα στο μυαλο μου οπως γνωριζετε σειρα ειχε η μηχανη να γινει dual boiler.Και βεβαια εγινε.Δεν θα πω πολλα ,θα πω μονο πως οσο το προχωραω το θεμα δεν υπαρχει επιστροφη.Εννοω με αυτο πως δεν μπαινει συγκριση μεταξυ μιας dual boiler και μιας ΗΧ σχεδον σε ολα.
Αυτο που πετυχα με την dual boiler δεν το εφτανα με την ΗΧ ουτε με ΔΝΤ ουτε χωρις.Θελετε σταθερη θερμοκρασια,θελετε γρηγορο ζεσταμα,μηπως οικονομια?οπου και να το πιασω το πραγμα γερνει κατευθειαν σε dual boiler.
Σαφως και εχω συγκριση της δικιας μου ΗΧ με ετοιμες του εμποριου και μαλιστα σε ελεγχομενο περιβαλον για να γνωριζω εαν ειχα καποια αστοχια στην πρωτη υλοποιηση η οχι.Μαρκες δεν θα αναφερω για ευνοητους λογους αλλα δεν βρηκα να υστερω πουθενα σε σχεση με αυτες αντιθετως υπερτερουσα σημαντικα σε σημεια που για λογους κοστους δεν θα τα υλοποιουσε ποτε μια εταιρεια εκτος κι αν ηταν διατεθειμενη να πουλησει το προιον της σε δυσθεωρητα υψη.
Η καινουργια μου υλοποιηση με εχει κανει πολυ χαρουμενο οχι μονο για την επιτυχια που ειχε οσο αναφορα τους στοχους που ειχα θεσει αλλα και για την σταθεροτητα της και την αξιοπιστια που εδειξε σε δυσκολα τεστ που τα περασε με επιτυχια.
Αν και αυτη την στιγμη που μιλαμε ειναι παλι στον παγκο για το τελικο lifting ,εσεις θα την δειτε πριν την οριστικη μετατροπη που της κανω η οποια εχει να κανει με τελικες βελτιωσεις καθως και μετατροπη σε μικροτερες διαστασεις.
.Θα ακολουθησει και μια παρουσιαση του τελικου σχεδιου πριν προχωρησω στην τριτη κατασκευη μου η οποια ειναι μια καινουργια μηχανη οριστικα διαφορετικη απο τις υπολοιπες και τελειως διαφορερικης προσεγγισης απο οσα εχω κανει μεχρι τωρα.
Μια επισημανση.Η μηχανη μου ειναι καθαρα για προσωπικη χρηση και ευχαριστηση και ουδεποτε αφησα υπονοια πως επιθυμω την πωληση της ουτε πως εχω σκοπο να κατασκευαζω κατα παραγγελια μηχανες για μελη του φορουμ και σιγουρα δεν εχω εξουσιοδοτησει κανενα εδω μεσα να προβαινει σε τετοιες προτασεις.Εξηγω για να μην παρεξηγουμαι και ευχαριστω για την κατανοηση σας.
Παρεθετω οσα τεχνικα χαρακτηριστικα μπορω να σκεφτω.

TECHNICAL SPECIFICATION

* Height - Width - Depth: 50x 30 x49 :waf:
* Weight: 37 kg :shock:
* plumbed or tanked
* Voltage and power 220v-50hz 2550 max watt, 1300 w steam 1200w brew boiler
* Temperature Control PID for brew boiler to solid state relay. Adjustable pressurestat for steam boiler.
* Boilers Twin Boilers 850 ml Steam 500 ml brew boiler :a013:
* Pump ulka Ep5 for brew boiler
* Pump ulka EK2 56W FOR AUTOFILL.
* Group Head: 1 E 61 type with solenoid valve
* Filter Handle Internal Diameter 58 mm
* Removable drip tray and cup warmer
Υ.ΓΝα ζητησω συγνωμη για τα αθλια βιντεο εγχυλισης λογω αθλιας φωτογραφικης και να ζητησω την κατανοηση σας για τις αισχρες ικανοτητες barista που διαθετω :down:

Loizos

Re: Diy Dual Boiler machine project 2 παρουσιαση

Δημοσίευση από Loizos » Δευ Φεβ 14, 2011 11:57 pm

Ωραία ακούγονται όλα φίλε Δημήτρη. Για ακόμη μια φορά τα θερμά μου συγχαρητήρια. Το video δεν μπορώ να το δω. Είναι ιδιωτικό λέει. Αν μπορείς να κάνεις κάτι γιαυτό...

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τρί Φεβ 15, 2011 12:47 am

Λοΐζε εγώ το βλέπω κανονικά.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Loizos

Δημοσίευση από Loizos » Τρί Φεβ 15, 2011 1:08 am

Τώρα το είδα και γώ. Η θερμοκρασιακή σταθερότητα είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Ότι και να πω Δημήτρη είναι λίγο. Για πολλοστή φορά τα σέβη μου. :respekt: Η ευρηματικότητα σου είναι απίστευτη.

nefilim

Δημοσίευση από nefilim » Τρί Φεβ 15, 2011 1:45 am

Δημήτρη για μία ακόμα φορά τα συγχαρίκια μου για την καλλιτεχνική, άκρως επαγγελματική και πρωτότυπη δημιουργία σου :a013: :respekt: . Και εις ανώτερα, αν και δεν μένουν πολλά το έχεις φτάσει στο ταβάνι το θέμα, ίσως καμμιά μηχανή κορεσμένου group (saturated, πχ marzocco synesso) ή καμμιά με μοχλό ....

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Τρί Φεβ 15, 2011 1:49 am

Κρυβε λογια κρυβε λογια...... :lol: thanks mod.

Y.Γ.Ο μονος μοχλος που θα μπει στην κουζινα θα ειναι το ματσουκι που θα φαω στο τελος απο την κυρα. :waf: :lol:

Άβαταρ μέλους
psycho
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: Simonelli Musica
Μύλος:: Mazzer SJ
Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone

Δημοσίευση από psycho » Τρί Φεβ 15, 2011 9:11 am

Καλά τα έχεις σπάσει!!!!! :respekt:
Βέβαια δεν βλέπω τον λόγο για dual boiler (μεγάλη συζήτηση... :) ) αλλά με τρομάζει η εξέλιξή σου. Κάθε εβδομάδα με νέα κόλπα!

antonis

Δημοσίευση από antonis » Τρί Φεβ 15, 2011 7:37 pm

Δημήτρη δεν θα πω κι εγώ τα προφανή συγχαρητήρια, αλλά θέλω να σε ενημερώσω ότι στην κατηγορία των κουλών στην οποία ανήκω (δηλαδή διαβάζουμε καλά το manual πριν πατήσουμε το on και εκεί περίπου τελειώνει η "αναζήτηση") προκαλείς τεράστια ζήλια. Για να σε κάνω να νιώσεις άσχημα λοιπόν προτείνω να οργανώσεις εκπαιδευτικά σεμινάρια για να μας ανοίξεις τα μάτια. Για να δούμε θα ξαναποστάρεις τέτοια πράγματα τώρα; :a025:

smoothbore

Δημοσίευση από smoothbore » Τρί Φεβ 15, 2011 8:01 pm

Kάποιος να του χαρίσει μια κάμερα επειγόντως του "μπιπ" γιατί εντάξει ,το Bolywood μπορεί να το χωνέψεις , αυτήν την ποιότητα στο video όμως;

woodsman43

Δημοσίευση από woodsman43 » Τρί Φεβ 15, 2011 10:08 pm

psycho έγραψε: Βέβαια δεν βλέπω τον λόγο για dual boiler (μεγάλη συζήτηση... :) )
Εσυ δεν τον βλεπεις?Μου κανει εντυπωση που το λες εσυ αυτο και επειδη οπως ειπες σηκωνει μεγαλη κουβεντα θα παραθεσω μερικα απο τα υπερ μιας τετοιας επιλογης οχι για να δικαιολογησω την επιλογη μου αλλα περισσοτερο σαν αποψη προς ενημερωση των ενδιαφερομενων.
Πρωτα απο ολα η οικονομια σε καταναλωση ρευματος ειδικα για καποιον που πινει κυριως espressο.
Αναβεις το ενα μποιλερ ,μονο,και στην περιπτωση μας μια αντισταση 1200 w και εχεις μια silvia με Ε61 οσο αναφορα την καταναλωση.
Αν εισαι του καπουτσινου τοτε αναβεις και του ατμου 5 με 10 το πολυ λεπτα πριν κανεις αφρογαλο και εισαι ετοιμος.
Φυσικα αν εχεις κοσμο τα εχεις και τα δυο αναμμενα και λειτουργεις σχεδον επαγγελματικα απο αποψη ευκολιας και ταχυτητας.
Τα αλλα υπερ που δεν φαινονται με την πρωτη ματια ειναι η θερμοκρασιακη σταθεροτητα που παρεχει το πρωτο μποιλερ αφιερωμενο αποκλειστικα στο γκρουπ και μελετημενο θερμικα να τροφοδοτει με 92 βαθμους το pf.
Χωρις την αναγκη οποιουδηποτε cooling flash εισαι ετοιμος ανα πασα στιγμη για brew.
Το πιο σημαντικο ομως ολων ειναι ενα αλλο φαινομενο το οποιο συνανταμε μονο σε ξεχωριστα μποιλερ.
Αυτο δεν ειναι αλλο απο την ταχυτητα προθερμανσης του Ε61 απο την κυκλοφορια του νερου θερμοσυφωνικα.
Η μεγαλυτερη ποσοτητα νερου που φιλοξενει το brew boiler ,σε σχεση με τον σωληνα ΗΧ ,δημιουργει και μεγαλυτερη (σε ποσοτητα) και πιο γρηγορη κινηση νερου με αποτελεσμα να ζεσταινεται πιο γρηγορα το Ε61 απο μια απλη ΗΧ.
Η διαφορα αυτη δεν ειναι τρομακτικα μεγαλη ομως ειναι τοση ετσι ωστε εγω προσωπικα αγκαλιασα με ευχαριστηση αυτην την σχεδιαση μιας και η ταχυτητα προθερμανσης οπως εχεις καταλαβει ειναι μεσα στα ζητουμενα μου(βλεπε μονωση Ε61).
Τελικως μπορω να σε διαβεβαιωσω με μεγαλη σιγουρια πως η μηχανουλα αυτη ετσι ακριβως οπως ειναι μπορει ανετα να υποστηριξει σε σταθεροτητα ενα μικρο εως και μεσαιο μαγαζι και οι μονοι περιορισμοι εχουν να κανουν με το ποσοι θα χρειαστει να την δουλεψουν ταυτοχρονα(πραγμα αδυνατον).
Επειδη ομως εγω δεν εχω μαγαζι αλλα φτιαχνω δυο καφεδακια το απογευμα και 5 με 6 το σαββατοκυριακο γι αυτο και στην επομενη κατασκευη μου θα προσπαθησω να πετυχω μια μηχανη που να κανει ολα τα παραπανω λιγο καλυτερα αλλα στο μισο χρονο.Και παλι ομως τα δυο μποιλερ ειναι μονοδρομος ειδικα για μια μηχανη που θελει να σεβεται τον εαυτο της και την υπαρξη της σε αυτο παντα που αντιπροσωπευει. :oneup:

Υ.Γ. :offtopic: Ειχα μια ελπιδα πως θα σε συναντησω στο παρτι του ΤΑΦ στα πετραλωνα ,με καποιους κοινους γνωστους,για να γνωριστουμε αλλα δεν πηγες ετσι? :( :coffee:

Απάντηση