Απο Victoria σε Classika

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Απάντηση
thanos117
Μηχανή:: ECM Classika
Μύλος:: Eureka Mignon

Απο Victoria σε Classika

Δημοσίευση από thanos117 » Δευ Νοέμ 25, 2024 9:30 pm

Καλησπερα σε όλους.

Κατοχος εδω και σχεδον 2 χρονια της lelit victoria και πινοντας 1-2 εσπρεσσο την ημερα εχω να δηλωσω απόλυτα ικανοποιημένος . Καθως ομως εχω να δηλωσω και απόλυτα ικανοποιημένος με το γενικότερο αντικείμενο του καφέ σκέφτομαι μηπως ηρθε η ωρα να πιασω το ταβανι των single boiler (που αυτες ειναι οι μηχανες για εμενα και τη χρηση που κανω) πηγαινοντας στην ECM Classika pid.

Η χρηση που κανω και οι καφεδες που πινω ειναι εντελώς απλοϊκοι… blend απο mokka η απο taf η απο taresso και καθε μερα το ιδιο , ζεστο η κρυο αναλογα τα κεφια και την εποχη.. Αυτο απολαμβανω.. Δεν δοκιμάζω εξεζητημένες γευσεις, μονοποκοιλιακους κλπ.

Η ecm ειναι μια πανέμορφη μηχανη, φαινεται στιβαρη και γενικότερα σαν επιπεδο κατασκευης ενα σκαλι πανω της lelit μου αλλα πρακτικα δεν ξέρω ειλικρινά αν αξιζει η αναβαθμιση και η διαφορα που θα πληρωσω… Πως το βλεπετε?

geotzo
Μηχανή:: Lelit Mara X ver2
Μύλος:: Mignon Specialita

Re: Απο Victoria σε Classika

Δημοσίευση από geotzo » Τετ Νοέμ 27, 2024 8:37 am

Καλημέρα, νομίζω την απάντηση την γνωρίζεις και πολλοί από εδώ μέσα έχουν βρεθεί σε αντίστοιχα διλήμματα, μαζί τους κ εγώ παλαιότερα. Δεν νομίζω ότι θα δεις πραγματική διαφορά με την ECM. Το πραγματικό ερώτημα είναι αν νιώθεις ότι αντέχεις το κόστος για να "στολίσεις" ομορφότερα το χόμπι σου. Αν τα οικονομικά σου το επιτρέπουν χωρίς να βάλεις σε δεύτερη μοίρα άλλες προτεραιότητες και να έχεις τύψεις, τότε κάνε την κίνηση. Αν σε απασχολεί η αναβάθμιση στην γεύση (αν και δεν σε ενδιαφέρει το single origin όπως λες), τότε ψάξε για μύλο. Εξαιρετική η victoria, παρεπιπτόντως, κάποτε την ζαχάρωνα...

thanos117

Δημοσίευση από thanos117 » Τετ Νοέμ 27, 2024 11:33 am

Έγινε το έγκλημα, δεν άντεξα! :a013:

Τώρα τελικά αν αξίζει ... η πρώτη εντύπωση είναι πως η διαφορά στο φλυτζάνι είναι αμελητέα (για τη δίκη μου χρήση) . Η διαφορά στην εμπειρία μεγάλη, και αν κάποιος το αντέχει οικονομικά ίσως τελικά και να αξίζει . Προσωπικά νιώθω 4 χρόνια μετά από την πρώτη μου μηχανή και 2 μετά τη victoria , κανοντας αυτη την ιεροτελεστια καθημερινα 1-2 φορες και αναλογιζομενος ποσα γλιτωνω καθε μηνα απο τους καφεδες που αγοραζα και θα αγοραζα ακομα, πως καλα εκανα .

btw πρέπει να κάτσω να βγάλω φωτογραφίες να βαλω και μια αγγελία τη Victoria !

thanos117

Δημοσίευση από thanos117 » Τετ Νοέμ 27, 2024 11:33 am

geotzo έγραψε:
Τετ Νοέμ 27, 2024 8:37 am
Καλημέρα, νομίζω την απάντηση την γνωρίζεις και πολλοί από εδώ μέσα έχουν βρεθεί σε αντίστοιχα διλήμματα, μαζί τους κ εγώ παλαιότερα. Δεν νομίζω ότι θα δεις πραγματική διαφορά με την ECM. Το πραγματικό ερώτημα είναι αν νιώθεις ότι αντέχεις το κόστος για να "στολίσεις" ομορφότερα το χόμπι σου. Αν τα οικονομικά σου το επιτρέπουν χωρίς να βάλεις σε δεύτερη μοίρα άλλες προτεραιότητες και να έχεις τύψεις, τότε κάνε την κίνηση. Αν σε απασχολεί η αναβάθμιση στην γεύση (αν και δεν σε ενδιαφέρει το single origin όπως λες), τότε ψάξε για μύλο. Εξαιρετική η victoria, παρεπιπτόντως, κάποτε την ζαχάρωνα...
εντελώς to the point η απαντηση!

Philip

Δημοσίευση από Philip » Πέμ Νοέμ 28, 2024 10:00 am

thanos117 έγραψε:
Τετ Νοέμ 27, 2024 11:33 am
Έγινε το έγκλημα, δεν άντεξα! :a013:
Με γεια! :a013:
Αν είναι κάτι που σου αρέσει και μόνο γι αυτό αξίζει. Έχω και γώ μια φθηνότερη λελίτ και σκέφτομαι αν θα είχε πραγματική διαφορά μία αρκετά ακριβότερη μηχανή. :a014:
thanos117 έγραψε:
Τετ Νοέμ 27, 2024 11:33 am
Τώρα τελικά αν αξίζει ... η πρώτη εντύπωση είναι πως η διαφορά στο φλυτζάνι είναι αμελητέα (για τη δίκη μου χρήση) .
Αυτό θέλει πολύ θάρρος να το παραδεχτείς πάντως και μπράβο σου. Εγώ και μόνο λόγω placebo θα έβρισκα μεγάλη διαφορά.

thanos117

Δημοσίευση από thanos117 » Πέμ Νοέμ 28, 2024 5:27 pm

Σε ευχαριστώ πολυ!

Θεωρω το απολυτο vfm στο χόμπι την anna με το pid.

Απο εκει και πανω οτι πληρώνεις τσάμπα δεν ειναι, αλλά σίγουρα οχι απαραίτητο για να πιεις καφεδαρα.

sotirisdaf

Δημοσίευση από sotirisdaf » Δευ Μαρ 30, 2026 4:38 pm

thanos117 έγραψε:
Πέμ Νοέμ 28, 2024 5:27 pm
Σε ευχαριστώ πολυ!

Θεωρω το απολυτο vfm στο χόμπι την anna με το pid.

Απο εκει και πανω οτι πληρώνεις τσάμπα δεν ειναι, αλλά σίγουρα οχι απαραίτητο για να πιεις καφεδαρα.
Επειδή πηγα απο Anna σε Victoria , θεωρω την Victoria value for money γιατι η Anna εχει 57mm καλαθι οποτε δεν μπορείς να βρεις καλαθια όπως vst ,pullman ,ims κτλπ που παίζουν ρολο στην ποιότητα που θα παρεις. Ποτε ξανα 57mm.

Απάντηση