Αγορά μηχανής

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
DimitraGk
Όνομα: Δήμητρα
Μηχανή:: NS Oscar 2
2η Μηχανή:: Gaggia Viva Syle

Αγορά μηχανής

Δημοσίευση από DimitraGk » Δευ Φεβ 22, 2021 12:55 am

Καλησπέρα!!!! Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μία καλή μηχανή εσπρέσσο για το σπίτι !!! Ο κύριος λόγος που τη θέλω είναι για να κάνω την εξάσκηση μου στο latte art !!!! Μπορώ να διαθέσω μέχρι 1000 ευρώ!!! Έχω ξεκινήσει να ψάχνω στο ιντερνετ αλλά έχω ενδιασμούς για το ποια μηχανή μπορεί να πληρεί τις προυποθέσεις για αυτό που ζητάω!!! Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιες μηχανές που να μην μου δημιουργήσουν θέμα στην πίεση του ατμού ?

Άβαταρ μέλους
georgevag
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Oscar 2
2η Μηχανή:: Delonghi ec221
Μύλος:: DF83

Re: Αγορά μηχανής

Δημοσίευση από georgevag » Δευ Φεβ 22, 2021 1:21 am

Καλώς ήρθες! Με κλειστά μάτια Oscar2 Professional Pack (...αρκεί να σου αρέσει κ εμφανισιακά..). Κατά την παραγγελία θα τους πεις να σου βάλουν μανόμετρο πίεσης εκχυλισης και κυρίως ατμού ώστε να την αλλάζεις από τον πρεσσοστατη Sirai. Έχει απίστευτα δυνατό ατμό γι'αυτό ξεκίνα με μεγάλες γαλατιερες..
Ρώτα τους εάν μπορούν (και θες) να σου ανοίξουν μια μικρή τρύπα στο πλαστικό μαύρο καπάκι για να μπορείς να την αλλάζεις χωρίς να το ξεβιδωνεις..

Υ.Γ. α) Μύλο έχουμε? :a014:

β) Το μοντέλο είναι αυτό αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμο. https://www.barista.gr/en/nuova-simonel ... ional-pack. Μπορείς να πάρεις τηλ να ρωτήσεις πότε θα το ξαναφέρουν. Η άλλη εναλλακτική είναι να τους πεις να αγοράσεις την απλή oscar 2 και να σου προσθέσουν ρυθμιζόμενη opv και sirai πρεσσοστατη (τα έξτρα της professional δλδ) συν τα μπαρομετρα..

Zen308
Όνομα: Θοδωρής
Μηχανή:: Rancilio silvia pid
Μύλος:: Cunill tranquiloTron
2ος Μύλος:: Sette 270& Forte
Οι καφέδες μου:: KUDU, COMMERCIAL

Δημοσίευση από Zen308 » Δευ Φεβ 22, 2021 9:26 am

Μέχρι 1000€ η Oscar 2 είναι μονόδρομος ουσιαστικά για τη χρήση που τη θέλεις.
Γνωστή και δοκιμασμένη μηχανή.

DimitraGk

Δημοσίευση από DimitraGk » Δευ Φεβ 22, 2021 1:33 pm

Καλησπέρα!!! Δεν έχω μύλο άλεσης προς το παρόν! Αγοράσω μονοποικιλιακούς τους οποίους μου τους αλέθουν εκείνη την ώρα! Επειδή δεν χρησιμοποιώ τον ίδιο καφέ κάθε φορά, δεν θέλω να κάνω κίνηση ακόμη να αγοράσω μύλο γιατί κάθε φορά θα πρέπει να άλλάζω τη κοπή και να σπαταλάω αρκετο καφέ και το κόστος θα είναι αρκετό!!! Προς το παρόν θέλω να κάνω την εξάσκηση μου στο λαττε αρτ και στη πορεία θα προχωρησω και στην αγορα ενος μυλου! Να κάνω μία ερωτηση σχετικα με τον πρεσσοστατη.. Ειναι απαραιτητο αν αγορασω αυτη τη μηχανη, να κανω τη ρυθμιση που μου είπες??

Άβαταρ μέλους
georgevag

Δημοσίευση από georgevag » Δευ Φεβ 22, 2021 2:47 pm

Δήμητρα, μηχανές σαν και αυτές που σου προτείνουμε επιβάλλεται να έχεις μύλο στο σπίτι για να παίρνεις σταθερά αποτελέσματα. Έστω και χειροκίνητο. Είναι κρίμα να πάρεις μηχανή 800ε χωρίς μύλο. Άμα παίρνεις έτοιμο κομμένο καφέ, την μια φορά θα σου βγαίνει νερουλος και την άλλη θα μπουκωνει η μηχανή! Διάβασε λίγο παραπάνω στο φόρουμ περί μύλων κτλ και θα καταλάβεις τι σου λέω.. Εφόσον, μπορείς να δώσεις έως 1000ε και εφόσον πάρεις την Oscar2 τότε με τα υπόλοιπα χρήματα μπορείς να πάρεις ένα μεταχειρισμένο μύλο τύπου ascaso ή compak K3 και να είσαι καλυμμένη για πολλά χρόνια! Ακόμη, δεν πρέπει να αλλάζεις καφέδες συνεχεια γιατί ο ίδιος καφές ανάλογα το κόψιμο, θερμοκρασία, πίεση κτλ βγάζει κ διαφορετικό προφίλ...
Τέλος, αφού σε ενδιαφέρει το latte art καλό θα ήταν να έχεις τον πλήρη έλεγχο της πίεσης του ατμού ανάλογα την γαλατιερα και την εμπειρία που θα αποκτήσεις. Για παράδειγμα η απλή oscar χωρίς τον επαγγελματικό πρεσσοστατη sirai έχει πίεση ατμού στο 1.4 χωρίς τη δυνατότητα αλλαγής. Αυτό σημαίνει ότι άμα βάλεις μια γαλατιερα των 200ml και χωρίς την ανάλογη εμπειρία, το γάλα θα ανεβάσει θερμοκρασία πάρα πολύ γρήγορα χωρίς να μπορέσεις να το φουσκώσεις... Έχοντας όμως την επιλογή να βλέπεις την πίεση στο μπαρομετρο αλλά και να την ρυθμίζεις όσο θες, τότε το latte art θα γίνει παιχνιδάκι οποία γαλατιερα και να χρησιμοποιήσεις..
Υ.Γ. Ακόμη και τρύπα να μη κάνεις, το να ανοίξεις το καπάκι της μηχανής είναι 6 βίδες! Άνετα μπορείς να το ρυθμίσεις κ έτσι.. (μιλάμε πάντα για την έκδοση με sirai πρεσσοστατη και όχι τον απλό).

DimitraGk

Δημοσίευση από DimitraGk » Δευ Φεβ 22, 2021 3:16 pm

Γιώργο ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!! Θα μπορούσα να έχω και ένα mail σου για παραπάνω λεπτομέρειες ???

Άβαταρ μέλους
georgevag

Δημοσίευση από georgevag » Δευ Φεβ 22, 2021 3:36 pm

Σου στέλνω pm

Άβαταρ μέλους
Artisti
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Δευ Φεβ 22, 2021 6:40 pm

Επειδή επανέρχεται συνεχώς αυτό το θέμα οποίος κάνει τώρα moderation ας γράψει κάτω από τον τίτλο του φόρουμ ΧΩΡΙΣ ΜΥΛΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΠΡΕΣΣΟ.

Άβαταρ μέλους
Hatori
Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
2η Μηχανή:: Aeropress
Μύλος:: Eureka atom 75 titan

Δημοσίευση από Hatori » Δευ Φεβ 22, 2021 7:27 pm

:oneup: :lol:

arkan1102
Μηχανή:: LELIT ANNA
Μύλος:: CRAEF 800