Compak K3 Touch αλλαγή μαχαίρια σε Mazzer!

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
georgevag
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Oscar 2
2η Μηχανή:: Delonghi ec221
Μύλος:: DF83

Compak K3 Touch αλλαγή μαχαίρια σε Mazzer!

Δημοσίευση από georgevag » Σάβ Δεκ 26, 2020 5:30 pm

Καλησπέρα στο team! Πριν λίγες ημέρες και ενώ συνηθίζω να καθαρίζω πολύ συχνά τα μαχαίρια του Μύλου μου (Κ3 Compak Touch) διαπίστωσα περίεργες γεύσεις στο φλυντζάνι που δεν είχα συνηθίσει μέχρι τώρα. Παρ' όλες τις προσπάθειές μου, με όποιο τρόπο και να εκχύλιζα τον καφέ, έπαιρνα πολύ εύκολα ξινές ή πικρές γεύσεις που παλιότερα δεν υπήρχαν.. (πάντα με τον ίδιο καφέ και την ίδια καλά συντηρημένη μηχανή).. Έπειτα, ρώτησα τον roaster, που τυχαίνει να γνωρίζω, εάν άλλαξε κάτι στο καφέ του και αφού μου αρνήθηκε, πήρα την απόφαση να αλλάξω τα μαχαίρια του μύλου μου, που πλέον κλείνει τα τέσσερα χρόνια…
...Αφού λοιπόν κοίταξα τους κωδικούς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των γνήσιων μαχαιριών της Compak, διαπίστωσα ότι και η Mazzer στο μοντέλο Mini, φορά μαχαίρια στο ίδιο μέγεθος, με κωδικό 182D. Έτσι, πήρα την απόφαση να ρισκάρω, παραγγέλνοντας από εδώ τα γνήσια μαχαίρια της Mazzer, https://www.ebay.com/itm/303165381630, και να τα τοποθετήσω στον K3. Μετά από 15 μέρες αναμονής ήταν στο σπίτι μου. https://ibb.co/XVHtHn3. (Κάτι ασπράκια που φαίνονται στο μαχαίρι είναι από την αντανάκλαση του φωτός). Παρεμπιπτόντως, το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται στη Βουλγαρία και έχει ωραία πράγματα σε καλές τιμές… (Από εδώ πήρα και το καλαθάκι IMS Pro Barista Nano Filter https://www.ebay.com/itm/IMS-Pro-Barist ... 2749.l2649).
Αφού, λοιπόν τοποθέτησα τα μαχαίρια, που ταίριαξαν κουτί, δοκίμασα ένα κόψιμο 17gr και εκχύλισα στα γρήγορα ένα καφέ. Η πρώτη σταγόνα φάνηκε μετά από δέκα δευτερόλεπτα και όλη η εκχύλιση κράτησε κοντά στο λεπτό… Οκ λέω, τον καρα-υπερεκχείλισα ας δοκιμάσω όμως πριν τον στείλω στο νεροχύτη.. Τον ανακατεύω καλά με ένα κουταλάκι, και πίνω. Λοιπόν, ο καφές αυτός, ήταν καλύτερος από όποιο καφέ έπινα τόσες μέρες και τον ήπια όλο..! Χωρίς καμία ρύθμιση, στα τυφλά! Αφού πλέον ρύθμισα σωστά και τον μύλο, απολαμβάνω πεντανόστιμα ισορροπημένα καφεδάκια… :cfstd:
Τέλος, σε όλους τους κατόχους των Κ3 προτείνω, όταν έρθει η ώρα για αλλαγή μαχαιριών, να βάλετε από Mazzer, αρκεί να είναι τα γνήσια… Καλές γιορτές..! :oneup:

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Re: Compak K3 Touch αλλαγή μαχαίρια σε Mazzer!

Δημοσίευση από Artisti » Κυρ Δεκ 27, 2020 7:37 am

Τα μαχαίρια στη εδώ αντιπροσωπεία πρέπει να έχουν την ίδια τιμή με τον Βούλγαρο ή λίγο παρακάτω ειναι οι παλιές τιμές που θυμάμαι δεν έχω ρωτήσει τελευταία.
Τα original αν και έχουν καλύτερο κόψιμο σε σχέση με τα συμβατά θέλουν και αυτά μερικά κιλά στρώσιμο για να αποδόσουν σωστά.

beto
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Rocket R58
2η Μηχανή:: lelit pl41em
Μύλος:: Niche zero
2ος Μύλος:: Compak k3,Eureka cro
Οι καφέδες μου:: ότι έχει οξύτητα. Q micro,Kudu, ,mokka..

Δημοσίευση από beto » Κυρ Ιαν 24, 2021 11:59 am

Καλησπέρα. Εγώ έχω τον συγκεκριμένο μύλο σχεδόν 5 χρόνια (έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος) αλλά δεν μου έχει αλλάξει το γευστικό αποτέλεσμα. Μάλλον επειδή φτιάχνω κατά μέσο όρο 2 καφέδες την ημέρα.
Τα μαχαίρια τα αλλάζουμε όταν καταλάβουμε διάφορα στο γευστικό αποτέλεσμα ή όταν κλείσουν κάποια συγκεκριμένη ποσότητα άλεσης καφέ;

Άβαταρ μέλους
BasilTh
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Bezzera Unica
2η Μηχανή:: Aeropress
Μύλος:: Pharos Motorized
2ος Μύλος:: Major mod ssp v-rpm
Οι καφέδες μου:: Acidity is not a crime

Δημοσίευση από BasilTh » Κυρ Ιαν 24, 2021 12:24 pm

Τα εργοστασιακά μαχαίρια προτείνονται για 250Kg καφέ.
Εσύ στα 5 χρόνια, με 1kg καφέ τον μήνα είσαι στα 60kg. Άρα μπορείς να τα χρησιμοποιείς και στα επόμενα 15 χρόνια.
Αν πίνεις πάντα τον ίδιο καφέ και ξαφνικά παρατηρήσεις διαφορά στο γευστικό αποτέλεσμα, το πιο πιθανό είναι να μην οφείλεται στα μαχαίρια, εκτός και αν πέρασε πέτρα.
Η φθορά των μαχαιριών είναι μια αργή διαδικασία και δεν προκαλεί αποτελέσματα από την μια στιγμή στην άλλη.

beto
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Rocket R58
2η Μηχανή:: lelit pl41em
Μύλος:: Niche zero
2ος Μύλος:: Compak k3,Eureka cro
Οι καφέδες μου:: ότι έχει οξύτητα. Q micro,Kudu, ,mokka..

Δημοσίευση από beto » Κυρ Ιαν 24, 2021 4:13 pm

Οπότε με τους ρυθμούς μου έχουμε ακόμα...
Ευχαριστώ Βασίλη!

Απάντηση