Μετα...μοντέρνες οδηγίες για moka pot (μπρίκι)

Ποσότητα καφέ στο portafilter, tamping, θερμοκρασία, χρόνος εκχύλισης και άλλα πολλά.
tziminhio
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: Κυρ Ιουν 02, 2013 3:54 pm

Re: Μετα...μοντέρνες οδηγίες για moka pot (μπρίκι)

Δημοσίευση από tziminhio » Τετ Ιούλ 10, 2019 1:25 pm

Οκ σορρυ για τις παραθέσεις.. Μέχρι να ξεκινήσει κάνει γύρω στα 4'.
Όσον αφορά το πάγωμα του καφέ θέλω να πώ οτι παρόλο που αμέσως τον βαζω σε κρύο ποτήρι και το ανακατευω με παγακι, αυτο παραμένει ζεστό.

spiderdim
Δημοσιεύσεις: 60
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 16, 2015 11:45 pm
Μηχανή:: La marzocco linea
Μύλος:: mahlkonig ek43s,
2ος Μύλος:: Commandante
Οι καφέδες μου:: Kudu, Bristot single origins, Samba
Τοποθεσία: ΚΡΗΤΗ

Re: Μετα...μοντέρνες οδηγίες για moka pot (μπρίκι)

Δημοσίευση από spiderdim » Τετ Ιούλ 10, 2019 9:47 pm

Προφανως πρεπει να βαλεις περισσοτερο παγο για να παγωσει το ροφημα, για να το ριξεις στο ποτήρι με τον παγο και να μην τον λιώσει
Ο καφές είναι ευχαρίστηση, μην το ξεχνάς.

Απάντηση