Γνωρίζει κανεις απο που μπορεί να οφείλεται όταν κατα το ζεσταμα της μηχανής απο κρύα κατάσταση κανει θόρυβο σαν να χτυπιουνται μέταλλα, και ακούγεται έντονα ο βρασμός του νερου καθώς ζεσταίνει;
Μιλάω πάντα για το μποιλερ του νερού.
Αυτό συμβαίνει για λίγο, όσο δυναμωνουν οι θορυβοι βγαίνει νερό απο την opv στο tray και έπειτα απο λίγο σταματάει, οταν μάλλον ζεσταθεί αρκετά το νερό..
Υπάρχει κάποια πιθανή αιτία γ αυτό;
Φαντάζομαι οτι υπάρχει κενό αέρα μέσα στο κύκλωμα του μποιλερ νερού όταν είναι σε κρύα κατασταση.
Έχω παρατηρήσει οτι όταν είχα βγάλει την ήλεκτροβαλβίδα που απομονώνει το κύκλωμα του μποιλερ και έδινε συνεχώς πίεση δικτυου όταν ξεκινούσε να ζεσταίνει δεν το έκανε ποτε..
Δεν θυμάμαι και παλιότερα όταν την είχα να το κανει..
Οποίος γνωρίζει κάτι σχετικα..
Υ.Γ. αν όταν ανοιξω τον διακόπτη λειτουργιας της μηχανής σηκωσω το λεβιε να τρέξει λίγο νερό, ακούγεται λες και το σύστημα έχει κενό νερου και γεμίζει ακαριαία και μετα τρέχει νερό απο την ντουζιερα..
Εννοείται μετα δεν κανει ρους θορύβους..
Οποτε είναι σχεδόν προφανές οτι γίνεται απο το κενό νερου.απο που μπορεί να χάνει όμως και γιατί;
Θόρυβος κατα το ζεσταμα της μηχανής απο κρύα κατάσταση.
-
abaltas
- Όνομα: Ανδρέας
- Μηχανή:: lelit pl41em pid mod
- 2η Μηχανή:: iperespresso 7.1
- Μύλος:: ascaso i1steel
- 2ος Μύλος:: kg79 just in case
- Οι καφέδες μου:: χαρμάνι καφεκοπτείου, illy
Re: Θόρυβος κατα το ζεσταμα της μηχανής απο κρύα κατάσταση.
Δοκίμασε να σιγουρέψεις ότι το boiler είναι γεμάτο νερό πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε. Ετσι:
Δεν ανοίγεις τον γενικό διακόπτη
1. ανοίγεις ατμό το περιστροφικό
2. πατάς το κουμπί του ζεστού νερού
3. πατάς το κουμπί της αντλίας
τώρα ανοίγεις τον γενικό διακόπτη και περιμένεις να βγεί νερό από το ακροφύσιο του ατμού (50ml). Κλείνεις γενικό διακόπτη και αντιστρέφεις τα παραπάνω 1,2,3. τώρα είσαι σίγουρος ότι το boiler είναι γεμάτο νερό και η αντίσταση θα δουλέψει πλήρως εμβαπτισμένη στο νερό.
Αυτή είναι η άποψή μου για την περίπτωση του "κοχλάσματος" που ακούς. Το ίδιο πρέπει να κάνεις μετά την παραγωγή ατμού για αφρόγαλα αφού καθαρίσεις το γάλα που παραμένει στο ακροφύσιο. Εδώ απλά πατάς το κουμπί της αντλίας μέχρι να βγεί νερό από το ακροφύσιο του ατμού και αντιστρέφεις τα 2,3,1
Μέχρι εκεί οι γνώσεις μου, ελπίζω να διαβάσουμε και άλλες απόψεις.
Δεν ανοίγεις τον γενικό διακόπτη
1. ανοίγεις ατμό το περιστροφικό
2. πατάς το κουμπί του ζεστού νερού
3. πατάς το κουμπί της αντλίας
τώρα ανοίγεις τον γενικό διακόπτη και περιμένεις να βγεί νερό από το ακροφύσιο του ατμού (50ml). Κλείνεις γενικό διακόπτη και αντιστρέφεις τα παραπάνω 1,2,3. τώρα είσαι σίγουρος ότι το boiler είναι γεμάτο νερό και η αντίσταση θα δουλέψει πλήρως εμβαπτισμένη στο νερό.
Αυτή είναι η άποψή μου για την περίπτωση του "κοχλάσματος" που ακούς. Το ίδιο πρέπει να κάνεις μετά την παραγωγή ατμού για αφρόγαλα αφού καθαρίσεις το γάλα που παραμένει στο ακροφύσιο. Εδώ απλά πατάς το κουμπί της αντλίας μέχρι να βγεί νερό από το ακροφύσιο του ατμού και αντιστρέφεις τα 2,3,1
Μέχρι εκεί οι γνώσεις μου, ελπίζω να διαβάσουμε και άλλες απόψεις.
- PaNoSS
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: Rocket R58v2
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby Twin PID
- Μύλος:: OE Pharos v2.0
- 2ος Μύλος:: Ascaso iSteel i2mini
- Οι καφέδες μου:: Mokka, Redd, Nomad, Square Mile
Re: Θόρυβος κατα το ζεσταμα της μηχανής απο κρύα κατάσταση.
Κατάλαβα τι περιγραφείς αλλά αυτό ισχυει σε μηχανή μονού μποιλερ.
Η δική μου είναι διπλού μποιλερ και δεν έχει να κανει στο θέμα το μποιλερ του ατμού.
Επίσης αποκλείεται οπωςβκ να χει να ξεκινάει να ζεσταίνει η αντίσταση και να έχει εκτεθεί σε αέρα έστω κ η μισή..αυτό θα σήμαινε οτι έχει χασει σχεδόν όλο το νερό..
Όχι απλα ελάχιστο νερό χάνει..
Η δική μου είναι διπλού μποιλερ και δεν έχει να κανει στο θέμα το μποιλερ του ατμού.
Επίσης αποκλείεται οπωςβκ να χει να ξεκινάει να ζεσταίνει η αντίσταση και να έχει εκτεθεί σε αέρα έστω κ η μισή..αυτό θα σήμαινε οτι έχει χασει σχεδόν όλο το νερό..
Όχι απλα ελάχιστο νερό χάνει..