Zassenhaus Lima

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Απάντηση
mx1001

Zassenhaus Lima

Δημοσίευση από mx1001 » Κυρ Αύγ 29, 2010 11:34 am

Εικόνα

Περπατουσα στο τοπικο εμπορικο κεντρο , ντάλα καύσωνα και ειπα να ριξω μια ματια στο Cook Shop . Τον Νοεμβριο ειχε τα αυθεντικα ξυλινα Zassenhaus . Ειδα οτι τα σταματησε , αλλα εφερε αυτη την πιο οικονομικη σειρα . Κοιτουσα και ξανακοιτουσα το κουτι να δω εαν αναγραφει αλλεση για espresso αλλα δεν ανεγραφε . Τον ειχα δε σε κατι forum πριν με κατι τυπους που δουλευαν Silvia οποτε ψηνομουν . Ρωτησα τιμη και μου ειπε εξηντα-φευγα . Εκανα ενα βημα πισω και πηγα να φυγω και μου σκασε 10% εκπτωση , τελικη 53 ευρωπουλα . Τον πηρα (λετε αμα εκανα 2 βηματα να μου δινε 20% ?) .

Οντως απογητευμενος πριν απο το ebay.de , με 2 disputes σε μυλωνακια , το τρις εξαμαρτειν ... δε θα το δοκιμαζα . Επρεπε η να αγορασω το ξυλινο απο τον Λουμιδη με 90φευγα + μεταφορικα , η να παρω αυτο που εβλεπα μπροστα μου ... και το πηρα .

Στην δραση τωρα ... Το μυλωνακι αλεθει καλα και αρωματικα

+ 10 Χρονια εγγυηση αμα θυμαμαι η παραπανω .
+ Κεραμικοι τροχοι
+ Υπαρχει μηχανισμος που χαμηλωνει τις βολτες για να αποφευγει την επαφη των burrs . Μετα απο λιγο δουλεμα οσο ψιλα και να το βαλω οι τροχοι δεν ακουμπανε (κανει ενα κλικ και σε φερνει μια βολτα πιο πισω) .
+ Ωραιο design , αρκετα αεροστεγες .

- Αλεθει πολυ καλα αλλα οχι τοσο ψιλα για τον Bar Italia . Παρολα αυτα το maximum της λεπτης αλεσης , καταφερε να μπουκωσει τις μηχανες με τους καφεδες του Taf (αλλα οχι με τον Bar) .
- Παρά το αντίθετο που είχα διαβάσει , ο μηχανισμός δεν είναι και τέρας ευστάθειας . Μετά απο λίγο καιρό πρέπει να τσεκάρεις εάν λασκάρησε η θέση της βίδας .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mx1001 την Κυρ Αύγ 29, 2010 6:36 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

stv

Re: Zassenhaus Lima

Δημοσίευση από stv » Κυρ Αύγ 29, 2010 4:44 pm

τελικά, αξίζει τα λεφτά του; πάντως δεν είναι καθόλου φθηνός, 53 ευρώ... :?:

mx1001

Δημοσίευση από mx1001 » Κυρ Αύγ 29, 2010 6:35 pm

Αν δεν δουλεψεις πολυ λεπτους καφεδες , αξιζει γιατι ειναι Zass , αν δουλεψεις Bar σε ποιανει ψιλο-απογοητευση ...

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Κυρ Αύγ 29, 2010 9:06 pm

Καλορίζικος! :clap:
Εγώ πιστεύω αξίζει..Άν συγκρίνεις τις τιμές που έχουν οι ηλεκτρικοί μύλοι!..
Αν κόβει ''καλά'' ,όπως αυτός που χρισημοποίησε ο Αντμίν, ίσως είναι υπερβολή ένας ηλεκτρικός μύλος..
Στην περίπτωση μου τουλάχιστον που κάνω 4-5 καφέδες την ημέρα το πολύ..
Θέμα κόστους κυρίως!Μεταφοράς,καθαρίσματος,κτλ..

Απάντηση