Διαφορές μεταξύ Gaggia
- geocha
- Μηχανή:: Gaggia New Baby
- 2η Μηχανή:: Bialetti Tazzona
- Μύλος:: Acaso i1-mini
- Επικοινωνία:
Διαφορές μεταξύ Gaggia
Γνωριζει καποιος να μου πει ποιες ειναι οι διαφορες μεταξυ των χειροκινητων(manuali οπως λενε και τα Ιταλα
) GAGGIA?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος geocha την Σάβ Ιούλ 10, 2010 8:12 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Διαφορές μεταξύ Gaggia
Καταρχήν οι μηχανές που ρωτάς χαρακτηρίζονται σαν ημιαυτόματες εκτός από αυτές με σύστημα δοσομέτρησης που είναι αυτόματες.geocha έγραψε:Γνωριζει καποιος να μου πει ποιες ειναι οι διαφορες μεταξυ των χειροκινητων GAGGIA?
Οι διαφορές που μετράνε:
Baby και Classic έχουν σωληνοειδή βαλβίδα.
Το portafilters των Baby και Classic έχουν και τα spouts (η διχάλα εκροής) από χρωμιωμένο ορείχαλκο ενώ στα φτηνά μοντέλα είναι από πλαστικό.
Οι espresso pure, color και dose (ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια μηχανή) έχουν boiler από ανοξείδωτο ατσάλι (καλή αντοχή στην διάβρωση-όχι τόσο καλές θερμικές ιδιότητες) με την αντίσταση στο εσωτερικό του boiler ενώ τα υπόλοιπα μοντέλα έχουν boiler από αλουμίνιο (μειωμένη αντοχή στην διάβρωση αλλά πολύ καλές θερμικές ιδιότητες)και με τις αντιστάσεις τοποθετημένες εξωτερικά.
Υπάρχουν φυσικά και άλλες διαφορές, που δεν επηρεάζουν την απόδοση της μηχανής, πχ από τι υλικό είναι η κάσα τους (πλαστικό ή ανοξείδωτο), η ευκολία πλήρωσης του δοχείου νερού, και εάν υπάρχουν αυτοματισμοί όπως η ογκομέτρηση του καφέ (dosing system – άχρηστο κατ΄εμέ).
Κορυφαία μηχανή είναι η Classic, που χαίρομαι που την ξαναβλέπω στην ιστοσελίδα της Gaggia, η οποία έχει ότι η Baby αλλά μπορείς να ρυθμίσεις και την πίεση της εκχύλισης λόγω της ύπαρξης ρυθμιζόμενης βαλβίδας υπερπίεσης (OPV), και ανάξιες λόγου είναι η Viva και μια καινούρια που δεν την έχουν ούτε καν στο επίσημο site (G 107 μου φαίνεται).
Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω, την διαφορετικότητα της Baby Twin, η οποία είναι η μοναδική που έχει ανεξάρτητο σύστημα παραγωγής ατμού με την προσθήκη ανεξάρτητου Thermblock συστήματος θέρμανσης και άρα πιο ικανή για παρασκευή πολλών διαδοχικών cappuccino.
Μπορείς να πάς και στην ιστοσελίδα της Gaggia για περαιτέρω πληροφορίες.
http://www.gaggia.com/linee_famiglia_pr ... n&CA_ID=23
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- geocha
- Επικοινωνία:
Εξαιρετικες οι πληροφοριες σου!
Επεσε το ματι μου πριν στην Silvia & Rocky γυρω στα 700-800 ευρω. Συμφορουμιτες μου, πιστευετε οτι αξιζει τον κοπο αυτη η επενδυση (γιατι μιλαμε για αρκετα ευρακια) ή ειναι καλυτερα να παρει καποιος μονο τον grinder (rocky) και μια φθηνοτερη μηχανη (Classic,baby ή κατι αλλο)? Επισης ποιες μηχανες -αν εχουμε ηδη τον grinder- πιστευεις οτι αξιζουν μεχρι 500-600 ευρω?
υγ: να αλλαξω λιγο και τον τιτλο για να μην ειμαι
?
---------------------------------------------------------------------------------------------
DONE!
υγ: να αλλαξω λιγο και τον τιτλο για να μην ειμαι
?---------------------------------------------------------------------------------------------
DONE!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος geocha την Σάβ Ιούλ 10, 2010 8:13 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- Christos
- Συντονιστής

Έχεις μπει στο νόημαgeocha έγραψε:...
υγ: να αλλαξω λιγο και τον τιτλο για να μην ειμαι?
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- psycho
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Simonelli Musica
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone
η twin αν δεν κάνω λάθος έχει και ρυθμιζόμενο Pre-infusion
- geocha
- Επικοινωνία:
Και εμενα εχει preinfusion αλλα ποτε δεν καταλαβα σε τι χρησιμευειpsycho έγραψε:η twin αν δεν κάνω λάθος έχει και ρυθμιζόμενο Pre-infusion
- Christos
- Συντονιστής

Off topic:geocha έγραψε:Και εμενα εχει preinfusion αλλα ποτε δεν καταλαβα σε τι χρησιμευειpsycho έγραψε:η twin αν δεν κάνω λάθος έχει και ρυθμιζόμενο Pre-infusion
Το παρακάτω link θα σε βοηθούσε
search.php
-
efthymis
Για πρωτη μηχανη, ποια θα προτιμουσατε στα 180€??
Την pure ή την evolution και γιατι???
Δεν ειναι για μενα η μηχανη, αλλα με ρωτησαν τι προτεινω για την πριπτωση αυτη.
Ειμαστε στη φαση του "θελω να σταματησω να παιρνω απ'εξω" και μυλος δεν προβλεπεται τουλαχιστον για την ωρα, αναλογα ποσο θα κολλησει το "μικροβιο"
Την pure ή την evolution και γιατι???
Δεν ειναι για μενα η μηχανη, αλλα με ρωτησαν τι προτεινω για την πριπτωση αυτη.
Ειμαστε στη φαση του "θελω να σταματησω να παιρνω απ'εξω" και μυλος δεν προβλεπεται τουλαχιστον για την ωρα, αναλογα ποσο θα κολλησει το "μικροβιο"
- Christos
- Συντονιστής

Η evolution είναι καλύτερη. Αφού δεν θα πάρουν μύλο θα προσθέσουν και άλλα 15 ευρώ για την αγόρα του pressurised συστήματος των Gaggia.