πρόβλημα gaggia classic ή όχι;
-
leokapidis
πρόβλημα gaggia classic ή όχι;
Καλημέρα σας!
Θα ήθελα να μοιραστω μαζί σας τα πρωτα μου βήματα στην παραγωγη espresso ώστε να ακούσω τα σχόλια σας και τις διορθώσεις σας.. Ο κύριος λογος βέβαια που άνοιξα αυτό το θέμα είναι να ρωτησω εαν είναι φυσιολογικό να σβήνει το λαμπάκι brew κατα την εκχύλιση.
Στο παρακατω βίντεο μπορείτε να το δείτε στην πράξη.. Όπως επίσης και να διορθωσετε κάτι στην διαδικασία..
Gaggia classic first attepts: http://youtu.be/WOpMaCFxVdA
Να πω οτι χρησιμοποιώ non pressurized καλαθάκι. Επίσης για να μπει το portafilter θέλει πααααρα πολύ δυναμη.. Είναι λογικό;
Θα ήθελα να μοιραστω μαζί σας τα πρωτα μου βήματα στην παραγωγη espresso ώστε να ακούσω τα σχόλια σας και τις διορθώσεις σας.. Ο κύριος λογος βέβαια που άνοιξα αυτό το θέμα είναι να ρωτησω εαν είναι φυσιολογικό να σβήνει το λαμπάκι brew κατα την εκχύλιση.
Στο παρακατω βίντεο μπορείτε να το δείτε στην πράξη.. Όπως επίσης και να διορθωσετε κάτι στην διαδικασία..
Gaggia classic first attepts: http://youtu.be/WOpMaCFxVdA
Να πω οτι χρησιμοποιώ non pressurized καλαθάκι. Επίσης για να μπει το portafilter θέλει πααααρα πολύ δυναμη.. Είναι λογικό;
-
adamtsi160
- Όνομα: Αδαμ
- Μηχανή:: Gaggia classic
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Ascaso i1
Re: πρόβλημα gaggia classic ή όχι;
Καλημερα φιλε μου αν θυμαμαι καλα στην gaggia το λαμπακι δουλευει αναποδα...δλδ οταν εσβησε το λαμπακι η αντισταση αναψε....temperature surfing κανεις?το pf κουμπωνει σκληρα λογω οτι ειναι καινουργια η φλατζα με το καιρο θα μαλακωσει.....
- UltiMo_
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Bezzera Aria Top
- Μύλος:: Mazzer Philos
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
temperature surfing. Δηλαδή αδειάζεις καυτό νερό πριν κουμπώσεις το portafilter και περιμένεις να σβήσει το λαμπάκι, να ανάψει η αντίσταση, να φτάσει στην maximum θερμοκρασία, κουμπώνεις το πορταφιλτερ και την στιγμή που ανάβει το λαμπάκι πατάς το κουμπί.
Και πάλι στα 35+ δευτερόλεπτα το λαμπάκι θα σβήσει όμως, άρα μάλλον έχεις πολύ καφέ σε γραμμάρια. Γιαυτό και δυσκολεύεται όπως λες να κουμπώσει.
αν βρεις τη χρυσή τομή grind και ποσότητας, θα είσαι μια χαρά
Και πάλι στα 35+ δευτερόλεπτα το λαμπάκι θα σβήσει όμως, άρα μάλλον έχεις πολύ καφέ σε γραμμάρια. Γιαυτό και δυσκολεύεται όπως λες να κουμπώσει.
αν βρεις τη χρυσή τομή grind και ποσότητας, θα είσαι μια χαρά
When life throws you curves, aim for the apex
-
leokapidis
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Να πω οτι βάζω 14 γραμμάρια καφέ αλλά μάλλον στο μικρο καλαθάκι.. Το άλλο που έχω μου φαίνεται πολύ μεγαλο για αυτά τα γραμμάρια.. Επίσης πριν βάλω το portafilter αδειαζω λίγο καυτό νερο..λίγο όμως περιπου στο δευτερόλεπτο και περιμένω να ανάψει το λαμπάκι και αρχίζω αλλά σβήνει στην πορεία..
Τα 14 γραμμάρια καλά δεν είναι για εναν διπλό espresso;
Τα 14 γραμμάρια καλά δεν είναι για εναν διπλό espresso;
- Alex D.
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Gaggia Evolution
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Ascaso i1 mini
- 2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: Home roasted
Το πότε θα σβήσει το λαμπάκι εξαρτάται και από το πόσο την έχεις προθερμάνει. Καλό είναι να προθερμαίνεις τη μηχανή τουλάχιστον 20 λεπτά πριν κάνεις καφέ.
-
Dimitrios9
ρε παιδια εχω που εχω μια GAGGIA CLASSIC οταν αναβει το κουμπακι (το δεξι) κοκκινο τοτε το παταω για την εκχυλιση του καφε?
Το κανω λαθος?πρεπει να ειναι σβηστο και μετα να το πατησω?
Το κανω λαθος?πρεπει να ειναι σβηστο και μετα να το πατησω?